avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate dorinah

Activitate dorinah

Buna seara,

Fiul meu, doreste sa cumpere un apartament prin credit prima casa. Vinzatorul este o persoana in virsta de 78 ani si este unic proprietar pe apartament. Imobilul a fost evaluat si a primit opinia juridica, urmand sa inchei precontract si dosarul sa fie trimis la fondul de garantare. Din discutii am aflat ca vinzatorul are doi copii. Mentionez ca apartamentul a fost evaluat la pretul de 36000 euro, iar intelegerea este de 37000 euro (suma care va fi achitata). imobilul nu are imbunatatiri. Exista riscul ca fiul meu sa fie dupa un timp dat in judecata de copii vinzatorului, din motive diverse (virsta, pret, probleme de sanatate....)? Ar fi absolut necesar sa semneze si copii, sau macar unul din ei ? Multumesc.
Buna dimineata,

Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Daca nu reusesc sa vind casa, voi incerca sa conditionez divortul prin acord de vinzarea casei. Nu prea as vrea sa suspend, sper sa mai obtin o aminare.
Va doresc numai bine.
Buna ziua,
Am depus divort din vina exclusiva a sotului (consum alcool, amenintari, acuzatii de infidelitate ). La actiune am atasat ultima iesire din spital (avind si altele anterioare ), care certifica alcolismul.A depus si sotul actiune cerind divort prin acord. La primul termen am aminat divortul pe motiv ca nu am ajuns la o intelegere in ceea ce priveste bunurile comune si prin urmare nu sunt hotarita sa accept divortul de comun acord.Cele 2 actiuni au fost conexate. De la primul termen si pina acum nu am reusit sa vind apartamentul asa cum ne-am inteles, deaorece sotul meu este sub influenta alcolului ( a se intelege ca nu se poate comunica) si nu se pot face actele de vinzare-cumparare (avind cumparator). Pe data de 8.04.13 avem termen. As fi vrut ca la acest termen sa accept divort prin acord, dar nu stiu ce se poate intimpla mai departe. Deasemeni nu as fi dorit sa ajung la partaj, eu renuntind la toate lucrurile, in afara de cele personale si chiar la masina, numai sa fie bine. Acum nu cred ca se va mai intimpla asa, avind in vedere situatia din acest moment si nici incredere nu pot avea ca sotul se va tine de cuvint. Prin urmare va rog foarte mult sa-mi spuneti daca motivul dupa care se pronunta divortul are vreo influenta in caz de partaj judiciar. Deasemeni va rog sa-mi spuneti daca mai pot solicita interdicite in cazul unui divort de comun acord. Precizez ca mi-e teama de repercusiuni, doarece in anul 2006 am fost nevoita sa sar geamul la o vecina, doarece ma ameninta ca ma omoara. Multumesc anticipat pentru raspuns. Cu consideratie, Haman M.
Discuție partaj voluntar
Buna ziua,

Suntem patru frati care avem un titlu de proprietate in care suntem inscrisi toti patru, pentru o suprafata de teren de 10000 mp. Terenul il avem de la parinti. Am un frate in alta localitate, care apartine altui judet decit cel unde se afla terenul, care a apelat la un notar dintr-o localitate a judetului in care locuieste, dar nu cea a localitati unde are domiciliu, cu ajutorul caruia a facut un partaj voluntar, chemindu-ne numai sa semnam actele. Necunoscind bine lucrurile, as dori sa stiu daca acest teren inainte de a se face partajul nu trebuia intabulat. La actul de partaj se afla o schita executata de fratele meu care are stampila primariei pe raza caruia se afla terenul. Eu doresc sa fac acte fetei mele pe bucata care imi revine mie si as vrea sa nu am probleme. Am uitat sa spun ca pe schita este specificat drum de servitute dar nu este specificata lungimea si latimea lui. Mentionez ca nu as avea acces la teren daca nu ar fi acest drum. O alta problema ar fi ca nu am inteles de ce a procedat asa, nu era corect sa se faca totul in judetul unde este localizat terenul? Multumesc fosrte mult.
Buna ziua,

In declaratia 100, in afara de impozit pe conventii civile( 616), mai este si ,,impozit pe venituri din alte surse (690)''.
Ce venituri intra in alte surse si ce se mai plateste in afara de impozit?
Multumesc.
Buna ziua,

Am un apartament cu 3 camere cumparat impreuna cu sotul meu ( amindoi suntem pe actul de vinzare-cumparare, dar nu se specifica o cota).
Am vrea sa facem o schimb de apartament cu diferenta, respectiv 2 camere+diferenta. Motivul este ca sotul meu vrea sa-si construiasca o casa la tara pe un teren mostenire de la parinti, iar apartamentul de 2 camere sa fie a baiatului nostru de 23 ani. Este posibil ca la schimb sa fie trecut direct ca proprietar baiatul? Ce taxe trebuie platite in acest caz? Avind in vedere ca eu nu as avea drept la mostenirea sotului (am vazut multe si as dori sa-mi iau masuri de siguranta), i-am propus ca pe apartament sa fiu trecuta eu ca unic proprietar ( in exclusivitate), iar apartamentul ii va reveni baiatului dupa disparitia mea.
Daca puteti sa-mi dati un sfat, eventual si alte variante posibile, va multumesc antisipat.
Cu stima,
Dorina H.

Multumesc doamna Elga. Asa sustin si eu, dar cind presedintele trece in acest acord ca parte comuna doar fatada de la intrare si de la casa scarii+casa liftului, cum sa procedez? D-lui sustine ca partea mentionata de mine, se poate masura si deci apartine apartamentului, proprietarul fiind cel care plateste repartatia in caz de aparitia unor probleme. Mai mult, sustine ca el plateste impozit pe suprafata respectiva si deci ii apartine. Ce mai...numai discutii. Personal, nu doresc, sa fac un acord de asociere incorect. Acest acord este foarte important in caz de litigii, de aceea solicit si alte puncte de vedere. Oricum, multumesc.
Buna ziua,
Multumim pentru ca ne dati o mana de ajutor atunci cind suntem in impas. Va doresc sanatate si toate cele bune. Acum as dori sa ma lamuriti intr-o problema. Am studiat si legea 114 a locuintei si legea 230 a asociatiilor, dar nu mi-e clar un lucru. Fatada unui condominiu (perimetrul exterior atit a unui balcon cit si a unui apartament) reprezinta proprietate comuna sau nu? As dori sa ma lamuresc intrucat trebuie sa definesc proprietatea comuna intru-un acord de asociere, iar la capitolul fatada sunt pareri diferite. Va multumesc.
Cu consideratie,
Maria