avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate truscalaurentiu

Activitate truscalaurentiu

Discuție Rate Banca
Buna ziua!
Am un credit de nevoi personale la Banca Transilvania din anul 2007. In momentul in care am luat creditul dobanda era de 15.5% iar in momentul de fata rata dobanzii a ajuns la 10.11%. Saptamana trecuta am cerut un nou scadentar de la banca si am observat ca desi de cativa ani eu platesc o rata mai mica, suma totala de plata nu numai ca nu a scazut dar este mai mare cu cca 100 ron. Am cerut un punct de vedere de la banca si acestia mi-au spus ca acesta situatie se datoreaza deoarece rata creditului se calculeaza in baza formulei anuitatii.
Buna ziua!
Am cumparat de curand o rulota si am fost la RAR pentru autentificare, omologare si ITP. Am platit taxele aferente de 650 ron dar am fost respins deoarece avea lonjeroanele indoite. Am renuntat sa o mai inmatriculez dar as dori sa stiu cum trebuie procedat pentru recuperarea taxelor platite deoarece nu am beneficiat nici de autentificare si nici de omologare.
Răspuns la discuția Stimulent insertie
Multumesc frumos!
Da, nici nu m-am gandit sa intru sa intreb, dar macar am invatat ceva!
Sarbatori Fericite!
Buna ziua!
Am si eu o intrebare:
Am optat pentru a sta un an in concediu crestere copil si in anul doi sa revin la munca, urmand sa depun actele pentru stimulentul de insertie. Decizia de intoarcere la munca a fost facuta cu data de 15.04.2013, dar copilul s-a nascut pe data de 08.04.2012. Cand am fost sa depun actele pentru stimulent mi s-a spus ca nu le pot depune deoarece trebuia ca decizia de intoarcere la munca sa aiba data de inregistrare pana in data de 08.04.2013, adica pana sa faca copilul un an. Este specificat in lege asa ceva, ca trebuie sa revii la munca pana sa faca copilul un an?, ca eu nu am gasit acel paragraf.
Cu multumiri!

Multumesc pentru lamuriri.
Multumesc pentru raspunsuri.
Deci poate fi atacat, chiar daca a fost la IML sa scoata un certificat ca este in deplinatatea facultatilor mintale, la recomandarea unui notar.
Buna ziua!
Am un unchi care a facut testament ca doreste sa imi lase o casa la tara. Persoana in cauza are 2 copii care nu sunt in tara. Intrebarea este daca dupa ce moare testamentul poate fi atacat in instanta de copii.

Cu multumiri,
Buna ziua!
Am un card de debit si un cont curent la [o banca - editat de admin].In urma cu 2 luni am fost sa achit o anumita suma pe card, dar desi pe chitanta cu care am depus banii este specificat ca doresc alimentarea cardului, casierul a bifat contul curent ca destinatie a banilor.Am facut reclamatie la banca, dar raspusul acestora a fost ca nu am fost destul de explicit in momentul efectuarii platii, desi angajatul bancii a trecut pe chitanta destinatia corecta a banilor.Suma de la penalitatile de intarziere nu este mare, este vorba de cca 1 leu, dar as dori sa stiu daca se pot da in judecata pentru o greseala a bancii si nerecunoscuta.
Răspuns la discuția Alpha Bank
Multumesc pentru raspuns.Voi astepta raspunsul si sper sa fie favorabil.Nu, nu este vorba de o suma mare, probabil penalitatile de intarziere sunt de cativa lei, dar mai mult m-a deranjat atitudinea celor de la banca, care in opinia lor eu sunt vinovat ca nu invat coduri Iban.
Răspuns la discuția Alpha Bank
M-am uitat mai bine pe chitanta iar la scopul platii este specificat faptul ca plata este de alimentare card, deci eu pot dovedi, cu aceasta chitanta in care casierul a specificat unde doresc trimisi banii, ca nu este greseala mea ci a angajatului bancii.