avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate raduelena

Activitate raduelena

Buna seara,
Am o mare rugaminte, la cei care cunosc Codul Penal din Cehia!! Prietena mea si cu cei doi copii si sai va vor fi profund recunoscatori!!

Incep prin a va povesti fapta:

Intr-o seara , sotul ei, a fost intr-un bar, la iesire 4 indivizi l-au amenintat cu cutitul ca sa ii dea tot ce are,vroia sa il talhareasca, dar el sa aparat sa batut cu acei indivizii si pe unul l-a injunghiat. Acum este arestat acolo,inchis intr-o inchisoare de doua luni,iar dosrul este tot la procuror! Sotia a luat legatura cu un avocat de la ambasada Romaniei , dar nu stie foarte bine limba romana,abia se inteleg,engleza nici atat ...la stadiul acesta se afla ,adica cu nimic.
Ceea ce vrea sa stie este daca se poate muta cauza de acolo aici,ce ar putea face de aici pentru el,bineinteles prin ambasada sau orice...orice sfat este binevenit!!
Va multumesc!
Cum pot reclama un avocat care nu a introdus in instanta cererea pe care eu i-am solicitat-o si pentru care am platit-o? Timp de 3 ani a fost mintita de catre avocata deoarece a fost plecata din tara,iar avocata a facut ce a vrut....a minti-o...a cerut in numerate randuri bani..bineinteles are chitante. Abia anul trecut in septembrie a introdus cererea la instanta. Cum o pot reclama la Barou?
trebuie sa mergi la judecatoria sectorului de care aparti!
Răspuns la discuția retinerea permisului de conducere
Sa dovedit faptul ca fratele meu a fost de buna credinta prin declaratia vanzatorului masini.
Fratelui meu i s-a dat o dovada cu drept de conducere pe 15 zile,iar acum a fost la parchet sa faca o cerere ptr prelungirea dovezi insa a avut neplacerea de a i se respinge aceasta cerere si sa i se comunice ca dosarul a fost trimis la sectia de politie fara o alta precizare. Ce poate face in aceasta situatie?
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
luiza2008 a scris:

Acea prevedere conform careia avocatii stagiari au posibilitatea urmarii unor cursuri de master,dar cu acordul avocatului coordonator,mi se pare o aberatie!X-(

Nu vad in ce fel ar putea sa "dauneze"avocatului stagiar urmarea unui master.
Si daca,sa zicem ca o persoana se inscrie la master iar ulterior sustine examenul de admitere in Barou si il si promoveaza,ce se va intampla daca av.coordonator nu este de acord cu acest lucru (masterul)? Va fi obligat stagiarul sa renunte la cursurile de master??? :stunned:
karma a scris:

[ link extern ]

Aici scrie ceea ce te intereseaza , adica nu poate fi obligat sa renunte la cursurile de master de catre av.coordonator la al 3-lea punct!
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
luiza2008 a scris:

Acea prevedere conform careia avocatii stagiari au posibilitatea urmarii unor cursuri de master,dar cu acordul avocatului coordonator,mi se pare o aberatie!X-(

Nu vad in ce fel ar putea sa "dauneze"avocatului stagiar urmarea unui master.
Si daca,sa zicem ca o persoana se inscrie la master iar ulterior sustine examenul de admitere in Barou si il si promoveaza,ce se va intampla daca av.coordonator nu este de acord cu acest lucru (masterul)? Va fi obligat stagiarul sa renunte la cursurile de master??? :stunned:
Eu stiu ca nu este obligat sa renunte la cursurile de master, colegele mele asta urmeaza sa faca sa dea admiterea in Barou si sa urmeze cursurile de master! Nimeni nu poate obliga pe nimeni sa renunte la ceva ce il avantajeaza in viitoarea cariera!
rares85 a scris:

In asemenea cazuri se da amenda administrativa de catre procuror (nu apare in cazier si permisul nu se anuleaza) deoarece fapta nu prezinta un pericol social mare.Problema ar fi solutionarea dosarului care poate dura de la cateva luni pana la peste un an.In tot acest timp se poate face cerere la procurorul care instrumenteaza dosarul pentru eliberarea unei dovezi cu drept de circulatie pe o perioada de 30 de zile cu posibilitatea de prelungire la fiecare 30 de zile.
Asa stiam si eu,insa nu eram sigura! Multumesc
va multumesc!
" conducerea pe soselele Romaniei a unui autoturism cu numar fals de inmatriculare sau inregistrare"
aceasta este infractiunea de care este invinuit. El a cumparat o masina ce este inmatriculata in franta,insa un fost propietar cel dinaintea celui de la care a cumparat-o a luat numere rosii presupun ca vroia sa o inmatriculeze aici,insa nu a mai facut-o si a vandut aceasta masina cu fostele numere franceze fara sa fi spus acest detaliu foarte important! Acum fratelui meu i s-a retinut permisul si i sa facut dosar penal neavand nici o vina ptr ca el nu a stiut de numerele rosii avute aici in tara,deci este de buna credinta! Ce este de facut ca sa-si recupereze permisul de conucere? Poate fi facut ceva?
Contractul de imprumut cu garantie imobiliara a fost autentificat la un notariat,inteleg ca are titlu executoriu,acesta a fost garantat cu imobilul mostenit de tatal meu inainte de casatoria cu mama mea,deci este bun propriu al lui,insa la notariat a trebuit sa vina si mama mea,fiind sotia lui, pentru a semna,iar acum sa inceput executarea silita a acestui contract si este somata si mama mea ca trebuie sa plateasca acel imprumut,dar i se mai adauga si suma ce a fost stipulata intr-un antecontract de vanzare-cumparare pe un bun imobil pe care tatal meu are titlu de proprietate unde este numai el trecut ca fiind propietar, semnand singur acel antecontract! Este ceva de facut ca mama sa nu mai fie somata,sa nu mai fie parte in aceasta executare,pentru ca ea a semnat pentru acel contract de imprumut ptr ca dupa cum stiu,in unele cazuri la aceste contracte sotul ce nu este propietar este pus sa semneze doar ptr ca asa cere lege,iar acel antecontract nu are nici o legatura cu ea,nefiind semnat de ea,insa in somatie este precizata si suma de bani din acel antecontract,ce putem face?Mentionez ca tatal meu traieste si este si el de asemenea somat!