avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate Carmen Viorica Pop

Activitate Carmen Viorica Pop

Va rog frumos sa imi spuneti daca exista o posibilitate legala sa renunti la o rezervare facuta la o agentie turistica cu voucher de vacanta si sa se ramburseze suma platita pentru rezervare, cu retinerea penalitatii percepute de agentie, rambursarea banilor sa se faca fie cash fie reincarcare pe cardul de vacanta (Sodexo si Edenred).
Agentia invoca art. 6 alin. (1) din OUG 8/2009 si art. `13 litb) din Normele de aplicare pentru a nu accepta rezilierea contractului semnat cu ei si rambursarea banilor. Eu doresc sa anulez rezervarea din motive de sanatate si ei spun ca pot sa imi dea un alt voucher pe care sa il folosesc pana cel tarziu 31 decembrie 2023. Este legal si corect punctul lor de vedere sau pot sa imi recuperez o parte din bani conform legii? Va multumesc.
In Cluj-Napoca există posibilitatea de a cumpăra un bilet în mijlocul de transport local urban cu cardul (plata prin POS), dar mai nou POS- îl nu mai eliberează chitanța, deci nu pot face dovada că am plătit biletul-calatoria.
Va rog să îmi spuneți dacă pot face reclamație la RATUC și la ANPC și care este baza legală. Mulțumesc
In perioada 1986-1990 am fost studenta la o facultate, tehnica cursuri serale și am lucrat program de 4 ore (1/2 norma). Cum se calculează vechimea pentru pensie: 4 ani sau 2 ani?
Buna ziua,
In contextul pandemiei cu coronavirus și al Ordonanțelor militare referitoare la restricțiile de circulație ale populației va rog sa îmi spuneți dacă mai sunt aplicabile prevederile articolului 115 din Codul muncii, adică după o tura de 12 ore angajatorul este obligat să îmi acorde o pauza de 24 de ore. In prezent angajatorul meu îmi impune un program de 5 zile consecutive de lucru de la 8-20, urmate de o pauza de o săptămână, justificând programul cu faptul că trebuie să restrângă numărul de angajați la serviciu într-o zi. ( Lucrez că funcționar public zona de frontieră).
Stimate doamen/stimati domni,
Va adresez acest nou suboect deoarece nu stiu daca mie trebuie sa mi se recalculeze impozitul local conform noilor modificari aduse codului fiscal si normelor de aplicare prin HG 791/2010.
Va expun pe scurt situatia mea:
1. In anul 19891 am achizitionat impreuna cu sotul meu un ap. in bloc.
2. In anul 2004 am dobandit prin succesiune 1/2 cota din alt apartament;
3. In iunie 2007 prin sentinta a judecatoriei am dobandit de la sora mea cealalta jumatate a apartamentului respectiv, deoarece am despagubit-o.
3. In nov.. 2007 am intabulat ap. pe mine in totalitate
4. In august 2008 cand mi-am schimbat buletinul de identitate am trecut adresa de domicliu adresa de la ultimul ap. dobandit., celalalt ap. figurand ca adresa de domiciliu pe cartea de identitate a sotului meu.
Intrebarile mele sunt:
- eu detin 2 cladiri in sensul HG sau doar 1 si 1/2, asa cum este faptic?
- cea de -a doua cladire (apartament) este dobandit prin succesiune in cota de 1/2 iar restul prin despagubire. Cum se considera a fi dobandit?
/ trebuie sa depun declaratie suplimentara la finante pt. plata suplimentara a impozitului sau nu?
Va multumesc pentru timpul rapit pentru studierea problemei mel.
Răspuns la discuția Autorizatie traducator autorizat
Va multumesc mult ca ati rapsuns problemei mele. Asa cum stiu si eu Minsiterul Justitiei era obligat sa-mi raspuns, conform legii in termen de 30 de zile sau sa trimita dosarul meu instituiei competente.
Ce a scris d-na Elisa este corect, intr-adevar fiica mea a terminat un liceu filologic, bilingv, portugheza. Astfel de licee sunt 3 in toata tara, unul in Cluj, unul in Bucuresti si unul in Constanta. Asa consider si eu normal ca fiica mea sa poata obtine autorizatia de traducator autorizat in baza celor precizate la pct. 1 lit. c) din formularul de cerere adresata justitiei/.
Daca mai aveti stiri despre astfel de cazuri va rog sa-mi scrieti pe forum. Va multumesc inca o data.
Buna ziua/seara tuturor,
Am gasit foarte interesante discutiile de pe acest forum referitoare la autorizatia de traducator autorizat dar pe mine nu m-a ajutat nici un subiect.
Eu am o fiica studenta in prezent in UK la o facultate de drept. Ar dori sa stie daca poate obtine autorizatie de traducator autorizat din Romania de la Ministerul justitiei, deoarece acolo chiar ar putea sa faca traducerisau sa fie translator in instanta, dar i se cere un astfel de document emis de o autoritate similara competenta din Romania.
Eu m-am gandit ca fiind o chestie de reciprocitate in ceea ce priveste angajarea strainilor in Romania ca traducatori (daca au un astfel de document emis de o autoritate din tara lor) la fel ar putea obtine si fiica mea o autorizatie de traducator autorizat din Romnia, dar atunci cum ar putea sa o foloseasca in UK. Mentionez ca a terminat in Romania un liceu bilingv engleza-portugheza, are diploma de bacalaureat care atesta acest lucru, are atestat de limba portugheza, iar pt. limba engleza mai are un certificat Cambridge - advanced english examination.
Va rog sa ma ajutati daca puteti ca cei de la Min. Justitiei nu mi-au raspuns la acest subiect nici in prezent desi am depus o petitie in 16.12.2009.