avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate yogub

Activitate yogub

Răspuns la discuția Demisie
Va mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
Discuție Demisie
Bună ziua și La mulți ani! Am lucrat ca și lucrător comercial la un magazin alimentar pana în data de 23.12.2019.Pe data de 20.12.2019 am prezentat cererea de demisie fara preaviz, (deoarece nu mi s-a plătit salariul pe ultimele 2 luni), demisia începând de pe data de 24.12.2019.Mentionez ca angajatorul a refuzat sa îmi inapoieze un exemplar al cererii semnat, cu nr de înregistrare și stampilat și nici un extras revisal care sa îmi dovedească, ca raporturile de munca au încetat. Motivând ca pana pe 7. 01.2020 firma de contabilitate nu lucrează. Este posibil sa nu îmi fi înregistrat demisia în revisal? Ce cale trebuie sa urmez, dacă voi avea parte de un refuz în continuare? Pentru salarii neplatite va trebui sa acționez în justiție? Mențiunez ca timp de 6 luni nu am semnat nici un stat de plata. Va mulțumesc pt răspuns.
Bună ziua, de 6 luni sunt angajat la un magazin ca și lucrător comercial, de 2 luni nu am mai primit salariul. Acum vreau sa plec prin demisie, în schimb angajatorul spune ca ultima luna o sa mi-o plătească după 30-45 zile, ca asa este legea. Vreau sa știu dacă e corect și ce soluții am sa îmi recuperez toți banii. Va mulțumesc anticipat pt răspuns.
Buna ziua,am primit o executare silita de la kruk,mentionez ca nu figurez cu venituri si nici cu bunuri pe numele meu. Ce se poate intampla in continuare? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Discuție Executare
Buna ziua
In luna iunie 2014 am facut un credit la un IFN,pana in luna iunie 2015 m-ia fost debitat contul lunar cu suma convenita cu acel IFN.
Cred ca mai aveam de platit o rata ,dar din iunie 2015 nu mi s-a mai oprit nici un ban desi in cont erau bani pentru ca in acel cont imi primesc salariul.
Din iunie 2015 si pana acum nu am mai fost contactat de nimeni.
In data de 7 martie 2015 am fost sunat de catre un executor spunandu-mi ca am de achitat suma de 10742 lei,compusa din 645 lei rata restanta si 10097 lei dobanzi penalizatoare. Mi s-a propus o esalonare pana la achitarea totala,esalonare pe care nu am acceptato.Mi-a dat termen de acceptare a esalonarii pana pe data de 15 martie,apoi vor incepe procedurile de executare.Intrebare:
-este posibil ca penalitatile sa fie de 15 ori mai mari de cat rata?
-ar trebui sa ma adresez unui avocat?
-executorul poate fi din oricare localitate? Sau trebuie sa fie din aceiasi localitate in care imi am domiciliul?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Discuție Sesizare ITM
Buna ziua.
Am facut o sesizare la ITM,in cat timp primesc raspuns? Sesizarea am trimiso online,raspunsul il primesc tot online? Sau prin posta? Mentionez ca in sesizare a trecut toate datele mele.
Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu raspunsul.
Discuție Imprumut
Buna ziua.
Asi dori sa ma lamuriti intr-o problema.
In anul 2013,am imprumutat un prieten cu 3000€ pentru o perioada de 6 luni,avand incredere in el nu am facut nici un act. De atunci de cate ori il intreb de bani imi spune ca o sa mii dea cand o sa aiba. Intrebarea este: Neavand nici un inscris il pot actiona in judecata? Daca da,care ar fi costurile?
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns
Va multumesc in legatura cu ITM-ul.,Dar daca domiciliul este in alta localitate fata de sediul firmei,unde ma adresez. iar in privinta masinii,pur si simplu mi-a dat cheile si certificatul si am circulat, fara nici o alta hartie.
Buna ziua,
Sunt intr o situatie putin mai speciala si nu stiu cum sa procedez. Am fost si cred ca mai sunt angajat la o firma de constructii,ca sef de echipa,din anul 2015,(in santier aveam si o masina a firmei pt aprovizionarea cu materiale),In 20 decembrie 2016 am fost informat de catre dir firmei ca se inchide santierul si voi fi anuntat dupa sarbatori cand se incepe treaba.Am fost sunat de catre director la inceputul lunii februarie spunandumi sa duc masina la firma,eu avand domiciliul in alta localitate fata de firma, i am raspuns ca masina are ITP expirat si nu pot circula cu ea. La sfarsitul lunii februarie s-a deplasat directorul la domiciliul meu si i-am predat unele documente si cheia de la santierul unde lucram, urmand sa vina in saptamana urmatoare cu o platforma sa ia masina pt ITP si sa imi comunice cand incep munca.De atunci nu m a mai sunat dar nici nu a raspuns la telefoanele mele.In perioada iulie-decembrie 2017 am fost plecat din tara,cand m am intors masina nu mai era unde o parcasem, spunandu mi vecinii ca a fost luata prin octombrie cu o platforma,cred ei de la primarie.Intrebarea este:1: daca nu am semnat nimic de luare in primire pot fi acuzat de disparitia ei?(masina fiind parcata pe domeniul public)si 2:unde sa ma adresez daca mai figurez ca angajat al firmei? La anaf am verificat si fgurez cu salarii platite pana in octombrie 2017,eu neprimind nici un ban.In speranta unor raspunsuri va multumesc anticipat pt ajutor.