avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate sctsandu

Activitate sctsandu

Doresc sa imi construiesc o casa familiala (casatorit ,2 copii),Terenul -destul de mic-poate fi valorificat pt. casa numai daca aceasta e construita spate in spate cu cele ale vecinilor(3 vecini).Am obtinut toate aprobarile legale necesare imi lipsesc numai acordurile vecinilor.
Mentionez ca Terenul este proprietate ,obtinut de la parinti care au avut casa in acelas mod construita si demolata de planurile lui Ceausescu.
DOI vecini mi-au dat acordul imediat ,dar al treilea refuza .
Motivatia este ca el vrea sa-si vanda casa (mica sidarapanata)si nu poate daca imi fac eu constructia.Deasemenea sustine ca are el un client care le cumpara pe amandoua???.Anterior mi-a spus ca sa ma pregatesc cu niste bani( ?)
SE poate face ceva?ajutat-ima va rog cu un sfat sau o idee..
Mi-am infiintat un PFA in data de 16/04/2009 avand speranta de a desfasura o activitate tehnica intr-o unitate medicala.,la indemnul conducerii acesteia.
Unitatea nedicala nu a primit autorizare de functionare nici astazi,iar eu nu am putut realiza nici un contract in alta parte ,neputand fructifica cu nimic acest PFA.Avand in vedere siyuatia actuala, doresc sa-l desfiintez,dar nu am nici oidee despre cum trebuie sa procedez.Va rog sa ma ajutati, si poate imi spuneti ceva si despre implicatiile financiare.
Multumesc!
Sunt angajatul InstitutuluiOncologic "Alexandru Trestioreanu"(sector 2)care in perioada01/04/2001-01/06/2002 nu mi-a platit CAS-ul de conditii deosebite-platind contributie CASde conditii normale.Acum sunt in pragul pensionarii.Dupa discutii,biroul competent a intocmit declaratiile rectificative si s-a dispus si plata dar, in continuare m ise spune ca nu stie unde sa depuna declaratiile la casa de pensii.PUteti sa ma ajutati cu vreo informatie ,va rog!
angajatorul este obligat sa plateasca catre casa nationala de pensii cote Corespunzatoare(CAS)-obligatorii-pe baza carora se stabileste pensia angajatului
la atingerea varstei limita de pensionare
dar daca nu o plateste?www.avocatnet.ro/images/smil...