va multumesc mult,sper sa ma descurc
]Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu monografie broker de asigurare.
Multumesc,
va plati impozit forfetar la minim
la 60 ani,pentru ca are peste 35 ani de munca poate iesi in pensie anticipata
in afara de cele 2 declaratii ar mai fi ,in cazul in care nu santeti angajat cu contract de munca in alta parte ,sa va faceti contract cu casa de sanatate si casa de pensii,apoi un 010 la finante pentru luare in evidenta contributii sanatate si apoi lunar declaratia 102.
aveti si posibilitatea sa va faceti si contract de munca.
din experienta cu cei de la sanatate si casa de pensii trebuie sa platiti si la ei, fie ca este vorba de asigurat sau angajat
nu se face revisal pentru acest caz
pentru membrii asociatiei familiare se merge la casa de pensii si se face un contract pentru plata cas cu buletinele si actele de asociatie si cartile de munca daca e cazul, iar pentru sanatate se merge la casa de sanatate si se face alt contract,aici va trebuie de la finante decizia de impunere
Da, asa ar fi normal,la firmele mai mici ,de ex. pana la 100.000 euro evidenta contabila daca se tine de un contabil autorizat,care intocmeste toate actele,sa poata sa vizeze bilantul,apoi la firmele mari acesta sa fie vizat de un expert.
Oare la noi va fi vreodata ordine in legislatie sau tot intr un haos total ne balacim??????????
Cum pot trai tarile ca AMERICA , CANADA etc unde se depun anual on line situatiile financiare, si nu lunar ,trimestrial,semestrial, anual????????
Sa nu mai vorbim de declaratii la declaratia pe care o depui la finante???????
Acum vreo 18 ani cand s a schimbat sistemul contabil ,noi l am preluat pe cel francez, pe care ei lau aruncat la cos si au trecut pe cel anglo xaxon.
Din asta se vede ca din totdeauna sa dorit ca sistemul contabil sa fie greoi si cu cat mai multe hartii invartite , oare de ce??????????????????
Si revin la contabilii autorizati cu vechime in prefesie ce se intampla cu ei??????
Nu avem si noi o organizatie adevarata , nu numai pe hartii, care sa ne sprijine???????
va mai cer o parere in acest caz ipotetic:
sant persoana juridica membra ceccar si angajajezi un economist,iar in fisa postului
mentionez , ca intomeste si semneaza bilantul contabil la firmele la care eu am contracte de prestari servicii, si l trec "la alta persoana juridica"
cum vedeti si aceasta varianta???????????
multumesc mult pentru lamurire