avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Activitate ioana_26

Activitate ioana_26

Răspuns la discuția repunere pe rol ?
va multumesc !
deci nu mai pot solicita nici restituirea taxei de timbru, era in jur de 300 lei, in fond nu s-a folosit ?
sa incep si procedura de conciliere din nou sau este valabila cea facuta in dosarul respectiv, oricum nu sa prezentat
buna ziua !
am depus la judecatorie o actiune in pretentii ,fiind netimbrata judecatorul a invocat exceptia netimbrarii cererii si printr-o sentinta civila se pronunta ,admite exceptia lipsei timbrarii ......,anuleaza cererea de chemare in judecata a ....... , cu drept de recurs 15 zile.
Eu am facut o cerere de repunere pe rol , am depus timbrele, inca nu am primit nimic (de 1 luna am confirmarea de primire a cererii, cred ca vacanta judecatoreasca ingreuneaza demersul ).Acum insa nu stiu daca am procedat corect, daca nu mai pot cere restituirea taxei de timbru ,daca se respinge ?
Discuție act aditional
Pe ce perioada se poate prelungii, printr-un act aditional ,un contract de inchiriere ,care a fost incheiat pe o perioada determinata. Doar pe maxim jumatatea perioadei pe care a fost incheiat contractul ? Va multumesc pentru ajutor !
m-ar putea indruma cineva cu procedura care trebuie urmata pentru schimbarea din asociatia de locatari in asociatie de proprietari. Va multumesc !
Răspuns la discuția penalitati de intarziere
daca tot nu mi-a raspuns nimeni la aceasta intrebare si intre timp am aflat, m-am hotarat sa dau tot eu raspunsul in situatia de mai sus : se pot percepe penalitati de intarziere, calculate dupa rata dobanzii de referinta a BNR.
ma poate ajuta cineva cu un model de actiune pentru sistarea pensiei alimentare, in ceea ce priveste un copil care a implinit varsta de 18 ani si nu urmeaza alte cursuri sau studii.Va rog frumos !
Răspuns la discuția reziliere contract servicii tv.
Da , este specific acestor gen de firme , eu am avut o problema similara , dar cu multa , multa insistenta ,adrese am reusit sa scap de ei, defapt tot ce vor ei e ca sa va pastreze ca si client .In primul rand cititi contractul, sub ce forma vi sa dat aparatura sau ce scrie in procesul verbal de predare -primire a aparaturi, daca se face dovata proastei utilizari a acestora se poate cere contravaloarea acestora, in cazul tau cere sa o faca.Si nu au dreptul sa prelungeasca un contract pentu asa ceva.
pot percepe penalitati de intarziere (de 0.1 pe zi ) intr-o actiune in pretentii prin care vreau sa recuperez o suma care s-a virat eronat la o firma , reprezentand o suma necuvenita. Daca da , din ce data pot sa le calculez fiind ordin de plata nu factura ca sa aiba data scadenta de 30 zile de exemplu. Va multumesc