avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate windows2000

Activitate windows2000

Ma numesc Timar Ovidiu, am fost angajat la o firma unde nu mi-am primit salariul la timp adica cu intarzieri de luni de zile si din luna mai acestui an mi-am gasit alt loc de munca si mi-am depu s demisia la zi la vechiul loc de munca invocand motivul neplatii la timp a salariului, de atunci am mai primit salariul pe luna ianurie 2010 si ceva din luna februarie,mai am o restanta de primit din luna februarie si salariul tottal pe lunile martie si aprilie, va rog sa ma ajutati cu un sfat cum as putea sa imi recuperez acesti bani pentru care am muncit, mentionez ca in situatia mea mai sunt cativa colegi care si ei au plecat de la acel angajator si inca nu si-au primit salariile restante.
am vorbit c u un avocat care a facut o cerere catre angajator sa se prezinte la el la cabinet si sa rezolvam problema pe cale amiabila dar angajatorul nu s-a prezentat, prin urmare nu pot decat sa-i actionez in instanta.
Intrebarea mea este daca ma pot reprezenta singur fara avocat in acest proces si ce acte trebiue sa aduc sa dovedesc neplata salariului, pt avocatul mi-a cerut o taxa de 600 ron care mie mi se pare cam mare(nu stiu cat este onorariul la alti avocati) ca el isi primeste banii dar eu...can am sa-mi recuperez banii
Si ce sanse am sa castig acest proces cu ce poate fostul meu angajator sa vina si sa-mi blocheze plata salariului?
va rog mult ajutati-ma cum ar trebuie sa procedez
va multumesc anticipat
buna ziua

Ma numesc Timar Ovidiu, am fost angajat la o firma unde nu mi-am primit salariul la timp adica cu intarzieri de luni de zile si din luna mai acestui an mi-am gasit alt loc de munca si mi-am depu s demisia la zi la vechiul loc de munca invocand motivul neplatii la timp a salariului, de atunci am mai primit salariul pe luna ianurie 2010 si ceva din luna februarie,mai am o restanta de primit din luna februarie si salariul tottal pe lunile martie si aprilie, va rog sa ma ajutati cu un sfat cum as putea sa imi recuperez acesti bani pentru care am muncit, mentionez ca in situatia mea mai sunt cativa colegi care si ei au plecat de la acel angajator si inca nu si-au primit salariile restante.

va multumesc anticipat
buna ziua
am si eu o intrebare, am demisionat de la vechiul loc de munca fara preaviz deoarece nu mi-am primit salariul, desfacerea contractului de munca s-a facut cu data de 03.05.2010 ,dar in aceeasi zi am inceput activitatea la un nou loc de munca si am depus declaratia revisal cu data de 03.05.2010 si contractul de munca a intrat in vigoare din data de 04.05.2010,vreau sa stiu daca prin acest lucru mi-a fost afectata continuitatea in munca, in sensul ca data vreau sa merg in concediu de paternitate sau ma pune in somaj actualul angajator, am dreptul la banii de crestere a copilului,respectiv deretul la somaj.
va multumesc anticipat
am o intrebare daca nu ma prezint la serviciu mai multe zile nejustificat ce mi se poate intampla pot sa ma dea afara sa-mi desfaca ei unilateral contractul de munca? in acest caz mai am dreptul la ajutor de somaj?
Va multumesc anticipat!
dar daca se desface disciplinar contractul de munca de exemplu pentru lipsa nemotivata de la locul de munca al angajatului se poate beneficia de ajutor de somaj?mersi mult
Răspuns la discuția neplata salariu..
multumesc pentru raspunsuri da rmai am o intrebare daca nu ma prezint la serviciu mai multe zile nejustificat ce mi se poate intampla pot sa madea afara sa-mi desfaca eei unilateral contractul de munca? in acest caz mai am dreptul la jutor de somaj?
Buna ziua,
Sunt angajat la un patron intr-o fabrica pe postul de contabil si nu mi-am luat salariul de 3 luni, am vorbit cu sefii mei directi adica contabilul sef care mi*au spus ca nici ei nu si*a-u primit drepturile salariale,vreau sa va intreb cum pot sa-mi recuperez salariul pe aceste 3 luni, mentionez ca de saptamana viitoare imi iau concediul legal de 21 zile lucratoare si imi caut alt loc de munca.
va rog ajutati-ma cu un raspuns deoarece unii dintre colegii mei din alte departamente si-au luat salariile cel putin pe luna februarie pe cand mie nu mi*au dat nimic anul acesta.
Va multumesc anticipat

Răspuns la discuția succesiune
va multumesc mult
Discuție succesiune
buna ziua
va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema legata de tema succesiunii:
-bunica mea(bunicul meu nu mai traieste nici el) a decedat anul trecut in noiembrie si am fost contactat de rudele mele privind problema impartirii averii,mentionez ca tatal meu a decedat acum 3 ani si cred ca eu urmez la succesiune pentru partea care se cuvine lui,am folosit pana acum si 2 hectare de pamant care sunt cu titlu de proprietate pe numele bunicii mele decedate si m-i sa propus sa mai primesc si o parte din pamntul care era al bunicii imparti in mod egal intre mine si sorele tatalui meu,dar m-i sa si prpus o suma de bani de catre una din matusi pentru ca ea vrea sa pastreze casa bunicii mele,aceasta suma va fi primita si de cealalta matusa a mea pentu a nu avea pretentii la casa parinteasca,
-va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta odata a pamantului pe care de 2 ani am platit impozitul pe pamant daca poate cineva sa mi-l ia daca eu inca nu il am pe nume dar platesc pentru el la administratia financiara de unde apartine si daca accept suma de bani de la matusa mea care dupa cum zice ea reprezinta 1/3 din valoarea de piata casei fac un lucru bun si nu mi se poate intampla nimic din punct de vedere juridic.
va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul d-voastra