avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut Lupu

Activitate Ionut Lupu

1- Incercati sa faceti cerere cu nr de inregistrare privind nr de persoane ce se scad in acea luna. De preferat pana in 8 ale luni se duc cererile pentru luna urmatoare, iar nu pt luna in curs.
2- Nu se face alba neagra sau cum decide fiecare, ci totul se face prin contabilitate primara in partida simpla. Un administrator cand intocmeste un total in listele de plata acesta trebuie sa pice cu facturile si fondurile asociatiei dupa caz.
3- Sumele avansate, se pot recupera doar in timp sau daca doreste o recalculare a intregului total al listelor, in cazul in care a cerut mai mult de la toti proprietari. Nu poate fi vorba de o stornare decat in urma unei chitante neinregistrate si daca va doriti banii inapoi.
4- Cereti lunar in scris modul de calcul, care tr sa fie cam asa: gunoiul,liftul,fem de serv,pierderile la apa se fac pe nr de persoana, iar reparatiile, ch administrative, salarii( exclus fem serv), si alte fonduri aprobate se fac pe cota parte indiviza care o aveti trecuta in contractul de v-c.
5- Daca exista intelegere si integritate rezolvati, daca nu administratorul ori ascunde ceva ori are un orgoliu de mitocan
Răspuns la discuția executarea silita ..prescriere?
1- aveti un titlu executoriu pe numele acelei banci sau cine va cere banii? adica ati terminat o judecata si finalizata prin toate caile sau nu, apoi investita dupa ramanerea definitiva cu formula executorie?
2- orice act al unui executor sta si el intr-o prescriptie de 6 luni. Adica eu vin la executor si vreau in urma unui proces castigat sa imi recuperez 100000 euro, ii fac o cerere de executare unde ii arat ca vreau sa ii execut bunurile imobile direct. Odata investit executorul el trebuie sa gaseasca orice sursa ce poate crea solvabilitatea dvs ca restantier. Daca nu gaseste nimic, iar eu care imi vreau banii nu mai fac si eu o cerere sa mai caute executorul peste perioada de 6 luni, atunci titlul meu este prescris, iar eu nu mai pot vedea acei bani niciodata si aici castiga restantierul din cauza ori a insolvabilitatii dvs ( nu are ce executa) ori a culpei celui care nu a stat pe capul executorului.
3- la poprire tr sta altfel, daca executorul e mai incet sau nu are chef, poate pierde creditorul, pt ca odata investit, executorul imediat tr sa ceara angajatorului retinerea intr-un cuantum pe o anumita perioada de timp din salariu. Aici daca angajatorul nu da nicio relatie in maxim 3 luni de la instiintarea sa, executorul tr sa ceara validarea popririi si raspunderea in solidar cu restantierul ca si sa zicem pedeapsa.
4- povestiti conform realitatii, adica cazul sa fie concret, iar nu doar pt a incerca sa pacaliti pe cineva ca multi au cerut pareri ce sau transformat doar in pareri de rau
Răspuns la discuția Pot fi executata silit?
1- suma era prescrisa daca spuneti ca au trecut 4 ani de la ultima plata, iar ca ati platit de buna voie fara sa cunoasteti un cadru legal al recuperarii creantei e vina dvs.
2- firmele de recuperari sunt niste firme care traiesc din pacaleli, putine sunt cele care cumpara creante in termenul legal si putine banci care sa le vanda in timp util
3- nu mai platiti daca nu sunteti parte al acelui contract de imprumut de nevoi personale
4- daca sunteti, promovati o actiune in instanta si cereti instantei sa recunoasca indeplinirea termenului legal de prescriptie a datoriei.
Răspuns la discuția prescriptia
1- Reveniti cu o descriere ampla la situatiei dvs prin a ne spune nr de dosar pt a vedea ce fel de actiune este si toate cele
2- Daca ati inceput sa platiti si aveti un proces puteti plati cate putin la fiecare infatisare si cere mereu instantei recalcularea sumei in urma plati, se evita astfel o hotarare cu prima suma. Apoi cereti judecatorului anularea penalitatilor deoarece este un accesoriu la cererea principala. Sustineti si nu lasati judecatorul sa decida ci legea.
3- Succes si angajati un avocat ieftin merita sa castigati, nu lasati in voie procesul, cat ulterior veti plati
1- cf l 230/2007 ,, puteti contesta in 5 zile de la afisare listelor de plata, cuantumul datorat de dvs'', faceti asta ori prin recomandata ori prin 2 ex unul ramanand cu stampila si nr inregistrare la dvs.
2- Sumele se recupereaza in instanta prin actiunea in constatare a unei situatii faptice - lipsa temeiului legal al platii unor utilitati unde l 230/2007 nu o prevede decat in anumite imprejurari Ex: o persoana sa locuiasca acolo, astfel fiind calculate in functie de nr de persoane anumite servicii.
3 - Nu se merita. e o asociatie cu oameni putrezi
1- cf l 230/2007 ,, administratorul poate intra in casa cuiva motivat prin instiintare adresata proprietarul cu 5 zile inaintea verificarilor de orice natura''.
2- Va sfatuiesc sa mai schimbati administratorul ca a inceput sa miroasa daca ridica pretentii
3- Primaria nu va ajuta, cidoar puteti contesta in 5 zile de la afisare parca, suma platita si sa cereti modul de calcul cum il face si sa cereti in numele dvs prin plangere penala la Parchet o expertiza contabila.
In final, daca va simtiti jupuiti si cei care sunt acolo au ceva vechime, ar fi timpul sa fiti precauti cu banii pe care ii dati si sa mai faceti lumina.
Răspuns la discuția plangere penala cu sechestru
Ynocentta, hai sa punem pareri in completare nu in ambiguitate sau ceva care sa se repete. Ce spui acolo am spus si eu, insa mai spui si ceva care nu este decat specificat la general. Sa nu ducem persoana in confuzie, pt ca ii este teama insa nici nu inteleg pt ce. Dansul crede ca toti sunt corupti si ca se pot fabrica dosare, insa nici in halul asta la orice persoana, doar la oameni mai instariti care pot fi santajabili.
O zi bune. OCPI nu cred ca are atatia functionari cretini sa nu citeasca
Răspuns la discuția plangere penala cu sechestru
Nu ma suparati, insa pare ceva bizar. Deci un sechestru in latura penala se face dupa comiterea unui prejudiciu, nu asa doar sa ne jucam, totul trebuie analizat.
Daca el va face o plangere penala impotriva dvs, va trebui sa dovedeasca vatamarea lui de catre dvs si tot asa, insa pana la admiterea prima data a cererii si pana la intrarea in cercetare a cauzei este distanta, plus cererea de sechestru care se va obtine ulterior avizului favorabil de la politie prin care admite plangerea.
Stati linistit, daca e sa faca ceva tr sa faca in complicitate, asa ca vrea el singur e putin dus tipul.
Răspuns la discuția plangere penala cu sechestru
Domnule, cineva la CF nu inscrie pe vorbe totul se face pe acte, ba din contra cei de la CF trebuie sa verifice altfel pot fi sanctionati pentru abateri.
Deci invinuitul sau inculpatul pentru a formula o cerere de sechestru trebuie el sa fie parte vatamata ce nu intelegeti. El trebuie sa propuna in fata instantei, iar nu ca merge el cu o foaie scrisa pe picior, fara a avea semnatura si stampila organului public care atesta impunerea acestei masuri asiguratorii. Nu stiu insa prea mult SF..
Va temeti de el? sau dvs ati dori sa faceti asta?
Răspuns la discuția plangere penala cu sechestru
Stai calm ti-am spus, vei cere instantei prin avocat sa verifice cadrul legal si probatoriu prin care acel invinuit sau inculpat poate sa ceara astfel de tampenii.
Aici va fi un fals intelectual facut de functionarul care va inscrie si mita pe care o da el, totul se va face fara a trece prin fata instantei, daca ar trece sigur ar fi respinsa.