avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate tasmed

Activitate tasmed

Care este diferenta juridica dintre contract si conventie?
Cf. art.95 alin (4) din OUG 50/2010 " Se interzice introducerea in actele aditionale a altor prevederi decat cele din prezenta ordonanta de urgenta. Introducerea in actele aditionale a oricaror alte prevederi decat cele impuse de prezenta ordonanta de urgenta sunt considerate nule de drept."
In prima faza atentionati banca cu privire la neaplicarea in totalitate a OUG 50 din 2010 (in scris, sa aveti nr de inregistrare), nerespectarea art. 36 (sunt trecute comisioanele pe care le poatre aplica). Atentie cf. art.95 se aplica si contractelor aflate in curs de derulare. Apoi, daca primiti raspuns negativ adresati-va protectiei consumatorului.
Răspuns la discuția licitatii
Mai multe detalii. Cati participanti , motivul refuzului etc. In mod normal se incheie contract cu participantul care a avut urmatoarea oferta, daca este convenabila, sau se reia procedura.
Răspuns la discuția comisioane credite ipotecare
Va multumesc mult de tot!!!!!!!!
Normal, dupa OUG 50 nu ar mai trebui sa existe. Si eu sunt in aceasta situatie. Am depus la banca solicitarea de a fi scos din plata lunara si astept raspuns.Chiar sunt curios ce o sa intample. Daca imi dau raspuns negativ merg la OPC. Ar fi bine sa ne adunam mai multi si sa-i dam in judecata.
Răspuns la discuția comisioane credite ipotecare
Daca platesc imi recuperez suma achitata in plus? Modificarea comisioanelor intra in vigoare de la data intrarii in vigoare a OUG 50/2010 sau dupa incheierea actelor aditionale?
In conformitate cu art. 91/ OUG 50 din 2010 Legea 190/1999 privind creditul ipotecar pentru investitii imobiliare (modif. cu pct. 4 art.1 din legea 34/2006), se aplica numai contractelor incheiate cu persoanele juridice, cu EXCEPTIA ART. 11,18,13 ALIN.2, 18,19, CARE SE APLICA SI COTRACTELOR INCHEIATE CU CONSUMATORII PERSOANE FIZICE.
La art. 18 din Legea 190/1999 se prevede: Contractele de asigurare prevazute la art. 16 si 17 se vor incheia cu o societate de asigurari, IAR IMPRUMUTATORUL NU VA AVEA DREPTUL SA IMPUNA IMPRUMUTATULUI UN ANUMIT ASIGURATOR
Am un credit ipotecar in CHF cu dobanda fixa. In plata lunara a datoriei este inclus un comision de risc de 0.15% din soldul creditului. Dupa cum am citit in OUG 50/2010 acest comision nu ar trebui sa mai existe, incepand cu 21.06.2010. Banca care mi-a acordat creditul refuza sa scoata acest comision, mentionand ca numai comisionul de rambursare anticipata se modifica. Daca, pana la rezolvarea situatiei (daca am vreo sansa, cu plagere la protectia consumatorului etc) cand achit rata platesc mai putin cu comisionul mai sus mentionat, ce consecinte poate avea acest fapt?
Răspuns la discuția OUG 1 / 2010; LEGEA 330/2009
Să o luăm pe rând.
"Art.5(4) Salariile de merit stabilite in anul 2009 pe o perioada care se intinde si in anul 2010 se introduc in salariul de baza pana la expirarea perioadei pentru care au fost acordate. Dupa aceasta perioada, se recalculeaza in mod corespunzator salariul de baza si celelalte sporuri calculate la acesta. Incepand cu anul 2010, acest drept nu se mai stabileste. " La militari solda de merit se include în solda funcţiei de bază(cf. anexei IV din legea 330); nu se specifică că aceasta se face numai la cei care au beneficiat de aceasta. Se aplică art. 5(4) şi la militari?