avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmina.ad

Activitate Cosmina.ad

Răspuns la discuția recurs s.c
buna seara,


parerea mea este ca puteti opune exceptia tardivitatii introducerii cererii de recurs.

asa cum si Dvs. ati observat, termenul de 15 zile de la comunicare s-a implinit la data de 1.08.2012, or, daca recurenta nu va face dovada împrejurării mai presus de voinţa sa, care a împiedicat-o să efectueze recursul în termenul prevăzut de lege, prin cerere de repunere in termen (ce poate fi la randul ei introdusa in termenul de 15 zile prevăzut de art.103 alin.2 Cod procedură civilă, socotit de la data încetării împiedicării), nerespectarea celor 15 zile de la comunicare va atrage decăderea din dreptul de a exercita calea de atac, cu consecinţa respingerii recursului ca tardiv formulat.
Răspuns la discuția inselaciune?
buna seara,

opinia mea este ca suntem in prezenta infractiunii de inselaciune, art. 215(1) CP, care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani (pt Y).

X este parte vatamata.
Răspuns la discuția CONVENTIE CIVILA
buna ziua,

opinia mea este ca puteti incheia un act juridic sub semnatura privata, preferabil cu data certa.

in privinta actului juridic, acesta va cuprinde angajamentul partilor, aratand datele de identificare ale acestora si obligatiile corelative la care se angajeaza, eventuale termene la care obligatiile se vor executa. se semneaza de parti si se dateaza.

in privinta datei certe, aceasta este data la care conventia Dvs. este inscrisa in registrele oficiale ale unei autoritati ( spre pilda, data la care contractul astfel intocmit este inregistrat la "finante"). aceasta este importanta in cazul unui eventual si ulterior litigiu, opunandu-se partii care ar contesta data incheierii contractului.

sa va fie de folos!

o zi placuta,
cosmina oprea
Răspuns la discuția rezolutiune contract
va multumesc pt raspunsul Dvs.

revin la intrebarea mea, daca A va introduce actiunea in rezolutiunea contractului, aceasta va fi respinsa ca inadmisibila, fara ca B sa opuna vreo exceptie?
in alte cuvinte, care ar trebui sa fie conduita lui B in acest litigiu?
buna seara,

am urmatoarea speta si as vrea si opinia Dvs.

A contracteaza cu B vanzarea unui depozit de materiale, dupa plata si intrarea in posesia imobilului, A constata ca depozitul nu este suficient de rezistent pentru a conserva o anumita marfa.
il contacteaza pe B abia dupa 5 luni si il ameninta cu rezolutiunea contractului, insotita de daune interese.
cum se poate apara B?

astept cu interes solutii.

va multumesc
Reglementarile privind actul juridic civil, in NCC, sunt cuprinse in art. 1164-1329.


Sa-ti fie cu folos,

Cosmina Oprea
Dobandirea dreptului de superficie, potrivit art. 693(2) NCC, se poate face prin act juridic, precum si prin uzucapiune sau prin alt mod prevazut de lege. In toate cazurile se aplica dispozitiile privind cartea funciara.

Hotararea judecatoreasca este actul juridic prin care se infaptuieste puterea judecatoreasca, pe cale de consecinta, reprezinta mijloc de constituire a dezmembramantului.



Dreptul de superficie poate fi aparat prin actiunea confesorie de superficie, actiune ce poate fi intentata impotriva oricarei persoane chiar si impotriva proprietarului terenului, daca ea impiedica exercitarea dreptului. Dreptul la actiune este imprescriptibil.