avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate C.POP

Activitate C.POP

Răspuns la discuția CERERE RECONVENTIONALA
Margareta Stanciu a scris:

vi se va comunica incheierea din 11.03.2011, apoi dosarul va pleca la judecatoria competenta, de unde veti primi citatia.
cererea reconventionala o depuneti la judecatoria competenta teritorial.

Multumesc ptr.raspuns.
Răspuns la discuția CERERE RECONVENTIONALA
simonette12 a scris:

Veti fi citat pentru termenul fixat de instanta in favoarea careia s-a declinat competenta.
Pana la primul termen de judecata sau la termenul de judecata, aveti posibilitatea sa depuneti intampinare- cerere reconventionala.
Prin intampinare va trebui sa va formulati apararea fata de actiunea formulata-temei de drept 115-118 c.proc.civ.
Prin cererea-reconventionala veti formula cererile dvs. in legatura cu actiunea formulata-temei de drept 119-120 c.proc.civ.-exemplu-solicit desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a reclamantei sau din culpa comuna a partilor dupa caz.
Cererea recoventionala se timbreaza ca si actiune principala- respectiv
cu 39.00 lei si timbru jud.0,30 lei.
Exista si cereri accesorii in cadrul actiunii de divort care se timbreaza separat.
Indicat este sa apelati la serviciile unui avocat macar pentru redactarea intampinarii cererii -reconventionale.

Multumesc mult. (raspuns concret,la subiect,f.lamuritor)

Am fost chemat in judecata de sotie(divort) la domiciliul parintilor ei unde locuieste flotant, invocand ca am locuit impreuna acolo,iar eu am parasit domiciliu.Acest lucru nu este adevarat,noi locuind impreuna la domiciliul meu,in fapt ea parasind acest domiciliu.Am invocat necompetenta teritoriala a respectivei judecatorii,cererea a fost admisa in sedinta din data de 11.03.2011si declina competenta judecatoriei din raza domiciliului meu unde am locuit impreuna pana la plecarea ei.Decizia nu mi-a fost comunicata(eu am luat la cunostinta de pe siteul judecatoriei respective) si nu am primit nici citatie de la judecatoria care urmeaza sa judece cauza.Eu doresc sa inintez cerere reconventionala prin care sotia din reclamanta sa devina parata.As dorii detalii in acest sens:cum procedez,modul de formulare,acte la dosar,incadrarea in timpul legal de depunere a cererii reconventionale s.c.l.Va multumesc anticipat.(doresc un raspuns mai detaliat si concret la intrebare.

Discuție RECONVENTIONALA
Am fost chemat in judecata de sotie(divort) la domiciliul parintilor ei unde locuieste flotant, invocand ca am locuit impreuna acolo,iar eu am parasit domiciliu.Acest lucru nu este adevarat,noi locuind impreuna la domiciliul meu,in fapt ea parasind acest domiciliu.Am invocat necompetenta teritoriala a respectivei judecatorii,cererea a fost admisa in sedinta din data de 11.03.2011si declina competenta judecatoriei din raza domiciliului meu unde am locuit impreuna pana la plecarea ei.Decizia nu mi-a fost comunicata(eu am luat la cunostinta de pe siteul judecatoriei respective) si nu am primit nici citatie de la judecatoria care urmeaza sa judece cauza.Eu doresc sa inintez cerere reconventionala prin care sotia din reclamanta sa devina parata.As dorii detalii in acest sens:cum procedez,modul de formulare,acte la dosar,incadrarea in timpul legal de depunere a cererii reconventionale s.c.l.Va multumesc anticipat.
Domnule avocat am impresia ca domnia voastra ma jigniti pe mine.dumneavoastra nu stiti cu adevarat situatia noastra.Cererea a fost formulata de o persoana cunoscatoare a legilor si foarte sigur un angajat al justitiei care a formulat o varianta favorabila reclamantei,dar mincinoasa.Dumnezeu este martor ca eu nu am locuit la paraintii ei niciodata,si ca declaratiile ei sant false, dar pe dumneavoastra probabil v-a deranjat un adevar,privind comportamentul unor angajati ai justitiei,altul decat de a apara dreptatea si adevarul.Eu nu ma ascund in spatele situatiei mele financiare ,ci am spus realitatea situatiei in care ma aflu.Incercati sa aflati ce este empatia si nu mai aduceti acuzatii de acest gen.Situatia aceasta o va rezolva Dumnezeu ,si va promit ca am sa va anunt.Minciuna va fi vadita si adevarul va triumfa.Dumneavoastra nu ati inteles cu ce nu sant eu de acord,nu cu divortul ci cu modul in care s-a formulat cererea.Dumnezeu sa va lumineze sa vedeti si sa aparati numai adevarul si dreptatea.Eu nu am impresia ca,,,,,,.Am intrebat de ce se trece peste un articol din lege.Va cer scuze daca expunerea mea v-a deranjat,si va dau o mica sugestie:daca nu puteti da un raspuns la obiect fara a va lega de exprimarea personala,lasati pe altii sa raspunda.Si inca ceva :CODUL DEONTOLOGIC
In calitate de parat in proces de divort,am inaintat intampinare de invocare a necompetentei teritoriale(am trimis prin posta neputand sa ma prezint personal. locuiesc la 800km fata de locul unde are loc procesul si nu am nici resursele financiare necesare deplasarii la proces)Procesul s-a judecat(prima infatisare)urmand probabil sa primesc instintare.Am sunat la judecatoria respectiva cerand informatii.Am aflat de urmatoarea infatisare,fara alte informatii.Din asta deduc ca a fost respinsa cererea mea de invocare a necompetentei teritoriale.Mentionez ca toate acuzatiile impotriva mea sant false(pe langa altele si faptul ca am locuit la parintii ei si am parasit domiciliu,in fapt ea parasind domiciliu meu unde locuiam impreuna).Aceasta varianta (in favoarea ei) prin care afirma ca am locuit la parintii ei,a fost formulata de o persoana cunoscatoare,cel mai sigur un angajat al justitiei,prin care putea sa inainteze cererea de divort la judecatoria unde domiciliaza parintii ei si unde ea afirma ca am locuit (ceea ce este o minciuna)Asadar o persoane din justitie care trebuie sa apere adevarul si dreptatea recurgere la asemenea metode josnice.Va spun ca Dumnezeu ii va da plata si va rog sa retineti toti care slujiti justitia.Nu inteleg de ce o instanta de judecata poate trece peste legea dupa care lucreaza si pe care trebuie sa o respecte.Daca articolele din lege conform carora divortul se judeca la ultimul domiciliu comun si mai mult la domicililul paratului,de ce sant ignorate?Dumnezeu va judeca mult mai aspru pe cei pusi sa faca dreptate,decat pe un simplu om de rand.
Doresc sa inaintez o cerere de necompetenta teritoriala a instantei de judecata(sotia a intentat divort la judecatoria din localitatea unde locuiesc parintii ei,dar ultimul domiciliu comun este domiciliul meu(al paratului).In acest sens rog sa fiu ajutat in redactarea corecta a acesteia.Cererea o voi trimite prin posta deoarece nu pot sa fiu prezent personal.De asemenea intreb daca trebuie autentificata la un notar sau timbrata.
Răspuns la discuția DIVORT
Multumesc ptr.raspuns.Cu scuzele de rigoare va rog sa fiu ajutat in a redacta exceptia de necompetenta deoarece bugetul nu-mi permite sa consult un avocat si nici sa fiu prezent la proces,care se va tine la distanta f.mare de domiciliul meu.Cum pot actiona vis-a-vis de neadevarurile din cererea de divort pe care personal le consider fals in declaratii si inducerea in eroare a instantei.Multumesc
Discuție DIVORT
Buna ziua.Acum 5 luni sotia mea a parasit domiciliu conjugal,intr-un mod foarte josnic.Tatal ei avenit cu masina sa o ia ,eu fiind anuntat de sotie cu1/2 ora inainte de sosirea tatalui ei.Lucrurile le impachetase cu ceva timp inainte,profitand de faptul ca voiam sa renovam casa in care locuiam si care au fost mutate in alt imobil ce se afla in aceeasi curte.Pentru a evita un scandal nu m-am opus.In perioada urmatoare comunicarea dintre noi s-a facut foarte greu inchizandu-mi de multe ori telefonul in timpul convorbirilor.Datorita acestui comportament am intrerupt orice legatura cu ea.Astazi am primit o citatie de a ma prezenta in instanta ptr.divort,acesta fiind intentat de ea la instanta din localitatea de domiciliu a parintilor ei,unde locuieste cu viza de flotant.Alaturi de citatie am primit si cererea prin care a intentat divortul.Am ramas surprins ptr.ca nu este scrisul si nici semnatura ei.Gravitatea este ca aceasta cerere e plina de neadevaruri.Casatoria a fost facuta in Bucuresti unde avea ea domiciliu(asta numai in buletin ptr ca nu statea acolo) dar la neamurile mele.Am plecat in alt oras de unde dupa noua luni a venit tatal sau si a luat-o acasa.Dupa trei luni am fost dupa ea si am revenit din nou in orasul unde am stat,cu chirie si de unde dupa trei luni nemaifacand fata cheltuielilor am plecat la domiciliul meu aflat in zona rurala.In cerere sutine ca am stat in oras pe cheltuiala ei ceea ce este un neadevar,toate cheltuielile fiind suportate din banii mei,deoarece impreuna nu am avut nici un venit,neavand servici.Din banii care i-a avut ea a cumparat lucruri(mobilier,s.a) care au ramas la domiciliul parintilor ei.Si mai grav este faptul ca sustine ca am plecat impreuna la parintii ei,iar eu nerezistand,am venit acasa la mine-un neadevar cat se poate de mare.Problema ultima este ca cere cheltuieli de judecata ,eu neputand fi de acord cu acest lucru.Personal eu sant de acord cu divortul pe care intentionam sa-l inaintez.Procesul are loc la sfarsitul lunii februarie.Eu nu voi putea sa ma prezint distanta fiind de 800km fata de domiciliul meu,dar doresc sa trimit un inscris,pentru care va cer sfatul.De asemenea intreb cum pot ataca cele motivate de reclamanta in cerere,deoarece sant neadevaruri,iar culpa ce mi se atribuie este neintemeiata deoarece ea a parasit domiciliul conjugal, intr-un mod viclean si cu premeditare in complicitate cu familia ei.Mentionez ca certificatul de casatorie se afla in posesia mea.Am aflat ca la dosar trebuie depus actul de casatorie in original,iar procesul se inainteaza la judecatoria in raza careia se afla ultimul domiciliu al sotilor,acesta fiind domiciliul meu.In acest sens intereb daca dosarul indeplineste toate conditiile legale iar daca nu cum pot ataca acest fapt.In speranta ca voi primi raspuns lamuritor,Va multumesc!