avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters126453

Activitate ContSters126453

Răspuns la discuția Preaviz
Va multumesc tare mult pentru raspuns!

O seara buna!
Discuție Preaviz
Buna ziua,

La sfarsitul lunii martie am fost data afara din firma in care lucram pe motiv de nepotrivire a functiei pe care o ocupam(mentionez ca in decurs de 1 an de zile atat cat am fost angajata niciodata nu s-a intocmit vreun referat de abatere disciplinara),si din cate stiu poti da pe cineva afara dar sa ai si ceva dovezi cum ca acel om nu este potrivit(nu doar pt simplul fapt ca poate cineva din firma nu ma avea la suflet..).
In fine ideea este alta:directoarea de la Hr imi spune asa de la 1 aprilie stai acasa(gen in prezviz pana la sf lunii)iar la sf vii si iti semnezi demisia(cu acordul partilor)incepand cu data de 1 aprilie pentru ca toata aceasta luna sa poata fi platita.
Acum ajungand aproape de sf lunii vorbesc cu ea si imi spune ca nu o sa mai fiu platita pe luna aprilie fiindca daca eu imi dau demisia mi se va incheia contractul de munca nu de comun acord asa cum am discutat initial ci pe motiv de nepotrivire.
Intrebarea mea este:cum sa procedez?daca semnez demisia cu acordul partilor mi se mai plateste ceva?nu e normal asa sa iti fie platit preavizul(cel de comun acord?)fiindca ea spune ca daca semnez nu voi fi platita ci doar in baza inscrierii acestui aspect in cartea de munca ca nu corespund postului mi se plateste(ceea ce evident va fi un minus in uramtoarea mea angajare).

Va rog astept un raspuns in acest sens!

Multumesc,
Discuție Plata Salarii
Buna ziua,

As vrea sa imi spuneti ce se poate face in cazul in care,angajatorul nu isi respecta dreptul de a face plata salariilor la data mentionata in contractul de munca.
Este normal sa intarzie plata mai mult de 1 zi maxim 2?In ideea in care plata salariului cf contractului de munca este pe data de 20 iar aceasta nu plateste pana pe data de 29 ba chiar 1 ale lunii urmatoare,se poate face reclamatie la ITM?
Cine are drept de cauza?

Va multumesc anticipat,
Madalina Puscoci
Va multumesc mult!!!
buna seara..as dorii sa intreb cum se calculeaza zilele restante de concediu.Spre exemplu am de luat 30 de zile de CO 14 din ele ramase restante de anul trecut care s-au acumulat evident alaturi de zilele ce mi se cuveneau anul acesta.Mi-am dat demisia urmand sa mi le plateasca..stiu ca se vor scade ceva din acestea 30 fiindca calculul era facut pana la sf,anului.Intrebarea este cum pot afla daca mi se calculeaza corect zilele?
Va multumesc!
Buna seara,
De ceva timp am o mica problema cu angajatorul meu...se fac anumite schimbari in firma noastra pentru a mai reduce din personal(evident ceea ce se intampla zilnic peste tot...),doar ca eu sunt un pic nelamurita mi s-a cerut sa plec in alt magazin..pur si simplu fara sa fiu consultata daca..e ok sau nu..si pentru mine.
Intrebarea mea de fapt este:in ideea in care voi refuza acest transfer de a pleca.ce mi se poate intampla?pot fi data afara..?eu stiu ca nu tinand cont ca la noi in firma se merge pe modelul"la 3 referate"(de abatere disciplinara)abia apoi ti se poate desface contractul de munca.

Va multumesc mult!
Răspuns la discuția refuz concediu de odihna
Va multumesc mult de tot pentru raspunsurile dvs!!!
Răspuns la discuția refuz concediu de odihna
Va multumesc frumos pentru raspuns!!"Problema"de fapt cam aceasta ar fi ca directorul meu(de magazin),nu doreste sa mi-l acorde motivul fiind cel de mai sus.."nu avem suficient personal"in magazin.Acum fiindca dvs.mi-ati spus ca imi pot lua CO indiferent daca ma suprapun 1zi cu altcineva(el fiind deja programat de la inceputul anului),probabil ca voi ajunge sa vorbesc cu directorul general(cel care ne subordoneaza pe toti,inclusiv pe el)depunand cererea direct dansului.Sper sa nu am probleme in aprobarea ei...punandu-ma in situatia de a ajunge la ITM pt un banal CO...
Buna ziua,
Lucrez intr-o firma...de 2 ani..si intotdeauna au fost "mici"probleme in a acorda concediul de odihna cuvenit angajatului,din diferite motive.Insa unul din ele ar fi lipsa personalului..nu ti se acorda mai mult de 6..max7 zile de CO indiferent de e probleme ai avea..(trecand peste faptul ca,Art>140(alin1)prevede altceva)iar sf.anului,cand ai acumulat f.multe zile de concediu..te intreaba de ce nu ai reusit sa faci asta in timpul anului si ai asteptat pana acum sa se stranga atatea..asta se intampla si acum.Am nevoie de CO in luna august..ma suprapun 1 zi cu unul din colegii mei..si pentru asta nu mi se va acorda..Intrebarea mea este...:se procedeaza corect??!din moment ce aceste programari au fost facute de la inceputul anului impreuna cu toti membrii echipei?

Astept un raspuns cu interes,
Va multumesc!
Răspuns la discuția Concediu in perioada de proba?!
va multumesc mult pt raspunsuri...am inteles acum de fapt totul e legal..."ilegal "e ca m-au pus pe mine pe lista de asteptare si i-au acordat ei prioritate...
oricum multumesc ca m-ati lamurit....=D>