Buna seara (imi cer scuze daca nu am pus msg in categoria potrivita) sunt in urmatoarea situatie:
Litigiu cu Asoc. Propr, la cererea mea s-a facut expertiza cu rezultat in favoarea asociatiei.
Am facut obiectiuni, am cerut inscrisuri dar mi s-au dat doar partial. Nu am putut sa dovedesc concret ceea ce am cerut la expertiza.
Am cerut inlaturarea expertizei (sau in caz de respingere ajutor public judiciar pt plata expert). S-a respins si la re-examinarea cererii.
Termenul pt pronuntarea sentintei este Ianuarie 2017.
1) Cum trebuie sa procedez? Expertul poate sa ceara executarea imediata a onorariului pe baza incheierii SAU trebuie sa astepte pana la pronuntarea sentintei?
Nu stiu ce trebuie sa fac, nu vreau sa fiu executata silit!
Expertul a favorizat Asociatia (am aratat asta in obiectiuni insa judecat a spus ca "a procedat cum a considerat")
2) As fi interesata sa aflu daca se mai poate face ceva in aceasta situatie.
Pentru detalii va stau la dispozitie. As fi recunoscatoare pt orice raspuns !
Buna seara, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am depus cerere cu nr. inregistrare pt. acordarea unui termen mai lung pt. formulare intimpinare, motivind ca am intrat in posesia comunicarii actelor de la dosar inainte cu o saptamina de expirarea termenului de depunere.
Am vorbit cu agentul postal sa ma anunte cind primesc orice act de la judecatorie in ziua respectiva,sa il iau sub semnatura de primire.
Nu m-a anuntat,motivind ca nu a lucrat in perioada respectiva.Eu nu mai locuiesc la adresa unde mi s-au comunicat actele, desi este domiciliul meu.
Dupa doua saptamini m-a anuntat telefonic tot el, ca a gasi plicul de la Judecatorie pe cutiile postale. Dar a mai fost cineva din familie pe la apartament si nu a vazut nimic. pe portal apare la nr, de dosar o data si mentiunea"modificare" fara a se spune"comunicare".
am contactat avocat atunci ,am platit avans, dar nu a facut nimic la dosar, motivind ca nu are timp si ca o sa faca intimpinarea dar inainte cu o zi de termen,nu era facut nimic. am reziliat contractul.
Am explicat aceasta in cererea pt,prelungire sau acordare de termen mai lung pt. angajare aparator.
acum mi se spune de catre avocat ca sunt decazuta din termen.
GREFIERA m-a sunat sa-mi spuna saptamina trecuta ca am termen inca 6 zile de a depune intimpinare,zile care includ si nelucratoare.Azi am resunat-o si mi-a spus ca pot depune si peste termen. Avocata care a vizualizat actele pe baza parolei a spus ca nu apare pe cererea mea nici o rezolutie, si ca am iesit din termen,dar sa fac totusi singura intinpinarea,pt. caeu contest cuantumul sumelor pretinse.
As dori un sfat/parere daca se poate mai delaliat, ce am de facut/ce mai pot sa fac? Va multumesc
Greu...! postarile mele sunt destul de clare,parerea mea! am spus ca: sunt diferente mari de la o luna la alta la penalitati.asta inseamna ca au majorat cel putin procentul- procent care treb. sa fie intr-un proces verbal al asoc. Apoi, acel proces verbal se poate reface,cu precizarea unui procent mai mare-respectiv de 0,2%. Am mai scris ca nu am putut sa vad dosarul ,inca..
Penalitatile nu sunt reale,pt. ca la ultima adun,gen s-a votat 0,1%,nu 0,2%.
Si mie nu mi-e frica de mirsavii pe care le-as fi facut, am o problema cu nedreptatea, nu o admit.
Mi-e frica doar de INSTANTA DIVINA ! atit
Va multumesc pt. raspuns,stiu asta, vreau sa stopez curgerea penalitatilor, asa cum am spus in mesaj initial. Asta ma intereseaza cu prioritate,daca pot sa fac stoparea prin ORDONANTA PRESED. sau nu; Adica ce ar trebui sa cer in ORDON. PRESED.
Eu ma lupt cu persoane versate in inginerii de acest fel si nu numai,. de aceea rog sa mi se dea sfaturi/ variante ,argumentate legal.
Logic, o sa depuna ce e in favoarea lor,Cine sa-i oblige? Doar instanta,daca considera,si atunci...sunt discutabile multe aspecte ,Dvs. ca avocat trebuie sa stiti ;nu totul este obligatoriu. Apecte,nuante... Eu insa , se impune sa stiu ce sa cer, apoi sa-mi pierd sanatatea si toti banii adunati cu f.mare greu, ca sa platesc avocatul lor pt. ca nu s-a pus la dosar cutare proba ceruta,sau instanta nu a inteles,sau... toate ,eu,justitiabilul le platesc,pot sa am si avocat, nu e neaparat o garantiei de reusita. Aici, in caz fericit se va cistiga in parte. Depinde!
Buna ziua. Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea problema:
asociatia de proprietari m-a dat in judecata pt.plata cheltuieli restante,inca nu am termen. Am cerut sa-mi arate acte doveditoare ale acestor restante (liste de plata /scara,registre procese verbale de stabilire penalitati,facturi) insa m-au refuzat in mod repetat. Am trimis adresa prin posta,am facut adresa la politie sa le puna in vedere sa aduca actele si in prezenta lor sa fac fotocopii pe loc,presedintele a spus ca le pune la dosarul instantei. Am facut adresa la primarie acum 3 saptam.,am fost si personal sa cer sa urgenteze,nu am rezolvat nimic.
Verbal si in scris am spus ca doresc sa platesc,esalonat,insa conditionat de dovezile de mai sus(liste plata,facturi...) .
Pe listele de plata de la o luna la alta apare diferenta de aprx.1000lei latotal restanta,la ap.nelocuit. Au recalcutat retroactiv penalitatile,
Registrele cu p.v de stabilire penalit, si/sau hot. com.ex. se pot face/''aranja'' in favoarea lor intr-o zi,eu stiu asta,si nu pot dovedi acest lucru. Nimeni din asoc. n-o sa spuna ca eu am dreptate. Pun probele contrafacute la dosar si cistiga procesul!
Am precizat ca doresc sa se rezolve amiabil,degeaba.
Penalitatile sunt mari,si curg.Pina la primul termen nu stiu ce au pus la dosar,nu pot sa-l vad, mi s-a spus ca gref. si judec. sunt in C.O. Nu imi fac iluzii referitor la probele lor,stiu ce ca faca,sunt si invatati.Primaria a spus ca nu verifica corectitudinea calculelor,sa angajez expert.
Ce sanse am cu o ORDONANTA PRESED. sa le pun in vedere sa-mi dea posibilit.sa fac fotocopii dupa acte ? la politie au spus ca mi-au pus la dispozitie actele dar ca am refuzat sa stau de vorba cu ei.
Da, am refuzat sa ascult strigate si am plecat,
Nu imi permit deloc cheltuielile cu un proces. Posibil sa pierd cu ORDONANTA? A astepta nu e deloc in favoarea mea. Multumesc pt. orice sugestie argumentata legal!
alv84 , Va multumesc pt. efortul de a-mi raspunde,tot respectul!
Permite-ti-mi insa sa adaug unele considerente raportat la experientele de viata-proprii:adica instanta-judecatorul,profesional,legal,nu mai adaug si moral(iese din ecuatie acest aspect)nu este in culpa procedurala-sa zic asa,insa un "coate-goale"cu niste principii de viata atit de stupid-ridicole(asa cum sunt eu)trebuie-obligatoriu sa stie totul odata prins in angrenajul legii.Cum ar fi aceea de a ma informa de limite valorice.Nu mi-a trecut prin minte asa ceva,si,cinstit, nu stiu carei persoane fara nici o pregatire juridica,i-ar fi trecut.
Apoi,am consultat mai multi avocati-colegi de-ai Dvs.,au citit-studiat sentinta si tot dosarul meu si niciunul nu a sesizat ca e o limita de suma care face ca un Recurs sa fie respins ca Inadmisibil.Avocati cu experienta,care au cerut sa las dosarul spre studiu(a durat o saptamina).
Intrebare-retorica-spun eu:oare,stie cineva -oricine ar fi, Totul? oare,nimeni nu gafeaza -si ma refer la cei care au o responsabilitate(macar profesionala)?Eu insa-am facut-o!
Revenind la context,aceasta lipsa de informare a mea, de dispretuit fiind, raportat la ceea ce spuneti Dv.''chiar daca instanta...." m-a costat pe mine 900 lei-onorar avocatial partea adversa- asta fara un cuvint sau un script pt aceasta de-a doua runda,plus taxele de timbraj aferente. E de bun -simt ,sa cred ca e vina mea in exclusivitate, aveti Dreptate!
.
Considerentele Dvs.sunt in'' cadenta" cu mersul societatii-recunosc; eu-insa nu inteleg si refuz sa tin aceasta cadenta,pt.simplul fapt ca sunt total debusolata,si asa-mi trebuie.
Sa inteleg ca,datorita erorii instantei de fond mai fac cadou avocatei partii adverse 900 lei?
dar mai aveam intrebari..in recurs(dealtfel si in concluziile puse la instanta de fond) contestam nelegalitatea unui proces verbal de stabilire al penalitatilor.
De la pronuntarea hotaririi in recurs sunt 7 zile calendaristice si trebuie sa platesc macar ceva din toata suma,.poate ma ajuta cineva.. multumesc
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea pb:
Am avut proces in care debitul este de 2.000 lei iar 1.500 lei achitata in cursul procesului. Ramane ulterior sa ne judecam pt penalitati de 1.100 lei minus onorar expert 540 lei(pus in sarcina reclam) si onorar avocatial reclam. 900 lei.
In sentinta se spune "cu drept de recurs in 15 zile". Am facut recurs in termen si primim acasa citatie (pe verso scrie sa se timbreze cu suma de X lei sub sanctiunea anularii recursului). Doar unul din parati a timbrat cu suma de pe citatie, si s-a prezentat la termen recurs unde Instanta pune in vedere ca "recursul este inadmisibil - suma fiind sub o anume valoare". Apoi intreaba daca sunt de acord cu inadmisibilitatea si eu raspund ca "nu am de ales".
Reclamanta cere onorar avocatial pt recurs 900 lei; eu spun ca nu sunt de acord.
Instanta da solutia: admite exceptia nelegalei timbrari a recursului, admite exceptia inadmisibilitatii, respinge ca inadmisibil recursul, anuleaza ca netimbrat recursul formulat de parati.
Intrebari:
1) Daca recursul s-a considerat ca fiind inadmisibil de ce am mai primit citatie cu mentiunea sa se timbreze/altfel se anuleaza ?
2) Se mai poate restitui taxa de timbru, daca nu am cerut in Instanta?
3) Onorar av pt recurs: de ce s-a acceptat integral daca am spus ca nu sunt de acord si odata ce nu s-a prestat decat prezentarea av in Instanta si nimic altceva?
4) In cat timp de la solutie trebuie platita suma? Pot plati in transe sau toata odata ca sa nu ma trezesc si cu alte taxe pt executare?
5) Mai pot face altceva ca sa-mi diminuez suma de plata?
6) Solutia nu trebuia motivata cu art. din lege?
Buna seara,
Intr-un proces pt restante cheltuieli intretinere in intampinarea pe care am facut-o am contestat cuantumul sumelor(cele de la inceputul litigiului si pana la finalizare).
Nu am mai timbrat intrucat trebuia platita inca o expertiza + taxa timbru si nu aveam posibilitate financiara. Instanta a respins cererea ca netimbrata. Precizez ca nu am avut avocat.
Se mai poate reveni in recurs asupra acelei cereri respinse ca netimbrate daca de data aceasta o timbrez?
In recurs pot argumenta faptul ca neavand avocat nu am stiut ce si cum sa cer si nici posibilitati materiale? Sunt sanse sa se admita recursul ?
Speta e mai complexa dar mi-ar folosi sfatul Dvs.