avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate Damiru

Activitate Damiru

Am fost concedieata ,(concediere colectiva ).Am un copil in intretinere.Singurul criteriu au fost pilele cunostintele.Din 7 colege (contabile) au ramas 4 .Toate casatorite ,fara copii in intretinere.Din punct de vedere profesional suntem toate la fel,pot actiona Angajatorul in judecata pentru nerespectarea criteriilor de concediere?Daca da ce ma sfatuiti ?:hm:
Cu 1 martie sunt disponibilizata in urma concedierilor colective de la CFR Marfa Bucuresti.In anul 2009 nu am mai primit bonuri de masa ,si alte drepturi salariale cf contractului de munca .Exista posibilitatea de a actiona in judecata Compania angajatoare pentru neplata acestor drepturi?:-/
Discuție acte originale
Are voie cineva ,o institutie de stat sau privata sa mi opreasca actele originale (de studii , acte de nastere hotarari judecatoresti ?Daca da in baza carei legii si daca nu cum pot sa-mi recapat actele?:rtfm:
Discuție amenda fisc
Am solicitat de la Administratia Fiscala Sector 1 o adeverinta pt somaj.La eliberare mi s-a scris pe adev ca am de platit 606 ron ,din data de 2002 suma ce reprezinta regularizare de impozit.Este normal dupa aprox 8 ani sa platesc asa ceva?Nu am primit niciodata o instiintare ,nimic!Am lucrat numai la stat,care a depus fisele fiscale !De unde regularizare de impozit?Mai stiu eu ce a fost in 2002?Multumesc annticipat!
Discuție proces civil
In rma cu 2 ani am tinut contabilitatea simpla la o firma mica ,In data de 30 sept 2008 , de comun acord am incheiat colaborarea si am plecat .Acum sunt data in judecata ca nu am predat actele .Dar nu este adevarat pt ca colaboraea mea s-a facut la sediul firmei si nu am luat nimic acasa!Cum ma pot apara?Ce pot sa patesc?
Discuție concediere
Am lusrat la CFR si in urma disponiobilizarii in preavizul de 20 de zile mi-a fost comunicat faptul ca trebuie sa stau 8 ore !
Nu exista o lista minima de criterii atunci cand se fac concedierile?
Eu lucrez de 28 ani ,liceu si scoli cu profil cfr ,un copil de 12 ani.singura si din cauza stresului cu cine este sau cine nu este dat afara am facut diabet!Au ramas fete angajate de 2,3 ani ,necasatorite ,sau ambii soti!Pot face ceva?