avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate manolescu matei

Activitate manolescu matei

lucrez de 10 luni ca vinzator intr-un supermaket dar din cauza lipsei vinzarilor magazinul nu mai merge de 2 luni si in consecinta multe produse au expirat , deci ne fiind vina angajatilor . patronul ii amenninta pe acestea ca le va opri drepturile salariale adica nu le va mai plati nici un ban pe salari pe ultimele 2luni motivind ca ,, le va opri bani pe produsele expirate'' si spatiul il va inchiria la alta firma , poate sa faca acest lucru ?? doar nui vina angajatilor ca marafa nu sa vindut ...
Discuție CONCEDIERE
vreau un raspuns : angajatorul ameninta angajati ca ii da afara dar fara articol cu litera respactiva sa nu primesaca somaj pe motiv ca el nu mai poate face angajeri ulterioare , e adevarat ??nu mai poate face angajeri daca trimite personal in somaj?
Răspuns la discuția contract CAS ?
mai pot plati vechimea din urma
mai imi trebuie 2 ani pt a esi la pensie , se mai poa
te proceda in acest fel ?
Discuție contract CAS ?
sint femeie nascuta in aug 1954 as putea sa ies la pensie iunie 2014. am o vechime de 13 ani ,dar mai am nevoie de 1 an si 8luni daca fac un contract cu casa de pensie si platesc doar vechimea din aceasta luna februarie 2012 se va lua in calcul acesata perioada la calcularea vechimi ??
am sunat din nou ,,colegu" la telefon dar imi trimite ton de ocupat ,azi am fost la politie si am depus plingere si m-i sa spus sa astept sa ii dea un nr de registru .ca ma vor suna ei ca trebuie dusa la comandat si apoi el va da cazul la un sectorist ...astept..
am absolvit de curind cursurile scolii de arte si am obtinut diploma ,atestat specialitatea orga cu durata de 3 ani . 29 oct 2012 . am achizitionat ceva scule . boxe si toate cele necesare am gasit si vreo 3 prieteni si impreuna am inceput sa facem cintari. intrebare mea este : cum pot sa imi deschid o societate PFA , PERSOANA FIZICA AUTORIZATA , si care este procedura ce trebuie sa o urmez pt a intra in legalitate pt ca merg tot timpul cu frica ca voi fi prins de organe si amendat sau mai rau , imi pot fi confiscate si sculele . va multumesc si astept un raspuns de la cine poate sa imi dea .
multumesc pt raspunsuri ,dar dumnealui este o persoana asa dificila , nu am nici un litigiu banesc cu el din contra tot are SA imi inapoieze mie o suma de bani . dar renunta la asta . De alungul perioadei cit am tinut sculele acolo l-am intrebat de nenumarate ori daca doreste ceva bani sau altceva pt chirie , dar de fiecare data a refuzat sa pretinda ceva ,motivind ca doar sintem colegi si nui trebuie nimic, eu insa acuma ma gindesc ca poate sa invoce ca opreste boxele ce au ramas acolo , ca un fel de chirie , am sunat si azi dar tot nu raspunde, am fost acasa au spus vecini caci este acasa dar a refuzat sa se arate si de aceasta data.. Cui sa ii las eu notificarea daca el nu vrea sa discute cu mine sa o las tatalui?
va expun situatia mea : am avut un coleg de trupa(muzica ) de aproximativ 3 ani, si tineam sculele mai exact boxele la casa lui, din diverse motive din 21 decembrie 2012 , respectivul nu mai vrea sa colaboreze cu trupa noastra , am luat boxele de la el in seara respectiva dar au mai ramas citeva in valoare de 5000ron, pe care nu am avut posibilitatea sa le iau in ziua urmatoare , am mers in alta zi dar locul unde le tineam respactiv camera respectiva , avea un lacat la use , de atunci evita sa mai raspunda la telefon si ma evita , am mers acolo de mai multe ori si am discutat cu tatal lui care locuieste acolo si motiveaza ca cheia este la fiul lui ,la fostul meu coleg, dar acesta este de negasit, precizez ca boxele sint cumparate din magazin , de mine si am acte pe ale. . CE ma sfatuiti sa fac : sa merg la politie ? sau unde ? cum sa imi recuperez sculele??
daca inplinesc 60 ani in aceasta vara (iulie) si am vechime 33 ani neintrerupta,pot sa platesc diferenta de 2 ani ca sa pot esi la pensie anticipata
eu sint anul doi la facultate cu frecventa redusa , vreau sa stiu daca se socoteste ca vechime in carnetul de munca dupa ce o voi termina, mersi