Locuiesc intr-un apartament cu 3 camere, intr-o scara cu un total de 33 apartamente. In anul 2005, printr-un efort financiar mai mult decat considerabil, am reusit sa ma debransez de la sistemul centralizat de caldura al blocului si mi-am montat centrala termica. In tot acest timp nu am fost nici utilizator al sistemului centralizat de energie termica si nici nu am beneficiat de caldura sau apa calda, cu toate ca in ultimii ani am platit cota aferenta pentru incalzirea spatiilor comune.
Dupa 8 ani de la debransarea mea, in urma unei sedinte cu toti proprietarii s-a hotarat repararea sistemului de incalzire (reparatii ale conductelor si izolatiilor, in subsolul blocului). Ca urmare s-a stabilit ca toti proprietarii sa plateasca un tarif in functie de numarul de camere, in cazul meu 350 lei.
Avand in vedere cele prezentate, considerati ca este corect sa platesc aceasta suma?
Ce masuri ia ONRC-ul daca dupa trecerea perioadei de suspendare, nu se reia activitatea si nu se ridica de la Finante cerfificatul de inregistrare si cel fiscal?
In calitate de administrator al societatii, in urma unui control fiscal, ANAF-ul a luat masura instituirii unui sechestru asigurator asupra unor mijloace fixe ale societatii. Ca urmare mi le-a predat in custodie mie ca si persoana fizica. Dupa aproximativ un an de zile mi-am dat demisia din functia de administrator, functie preluata de catre alta persoana. Datorita faptului ca nu mai sunt angajat al societatii, doresc sa predau bunurile respective, insa noul administrator refuza sa semneze de primire. Ce ma sfatuiti sa fac?#-o
Sunt posesorul unor librete CEC "cu dobanda pe termen" si "cu dobanda si castiguri in autoturisme" emise in anul 1985. Doresc sa stiu daca in prezent mai sunt valabile, in conditiile in care CEC s-a transformat in CEC Bank. Multumesc.
Buna seara. Ma poate ajuta cineva cu urmatoarea speta? Am depus la DGFP ( in termenul legal) o contestatie la RIF si Decizia de Impunere. Termenul de comunicare a rapunsului la contestatie este de 45 zile. Daca aceasta perioada s-a scurs se poate actiona in instanta pentru anularea RIF-ului si a Deciziei de impunere? Se poate considera lipsa raspunsului acceptare tacita a solicitarii mele?
Buna ziua! In cazul de fata este vorba despre Regia Nationala a Padurilor, iar sursa finantarii este "fonduri de productie".
Regia Nationala a Padurilor este o societate cu capital de stat, dar cu autofinantare.
In concluzie societatea pe care o admimistrez a prestat servicii de exploatare masa lemnoasa catre RNP, aceasta a vandut materialul lemnos, dar nu si-a achitat datoriile.
Am incheiat un contract de prestari servicii cu o autoritate contractanta (prin licitatie deschisa conform OG 34) in data de 07.01.2009 cu valabilitate pana in data de 25.12.2009. La cap. "Modalitati de plata: Plata se face in lei, in termen de 30 de zile de la data emiterii facturii , precum si in functie de fondurile existente".
In momentul de fata am de primit o suma destul de mare pentru facturile emise in cursul anului 2009, conform acestui contract. Exista facturi cu o intarziere la plata si de 300 zile.
In acest moment contractul este incheiat, iar autoritatea contractanta nu imi achita valoaraa facturilor pe motiv ca nu dispun de fondurile necesare!!
Avand in vedere cele prezentate doresc sa stiu daca autoritatea contractanta era sau nu obligata ca in momentul incheierii contractului de servicii sa aibe prevazuta in bugetul aprobat pe anul 2009 si valoarea acestui contract. In caz afirmativ, consider ca la aproape doua luni de la finalizarea contractului nu pot justifica neplata prin lipsa fondurilor. Dumneavoastra ce parere aveti?