Buna ziua,
Acest raspuns, l-am primit:
" In acest moment aplicația D112 este in curs de actualizare ca urmare a
modificărilor legislative prevazute in OUG nr 3/2017 . Estimam ca in cursul
săptămânii aceasta va fi disponibilă pe site-ul ANAF.
Buna ziua,
Va rog a ma ajuta pentru a intelege din Hotararea 1461/2003 articolul 4 punctul b) :
'"pentru persoanele pensionate prevazute la art.3 din Hotararea mentionata , Societatea Comerciala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica'' SA va incasa contravaloarea energiei electrice consumate in acelasi regim ca pentru orice abonat casnic,urmand ca, in baza facturilor emise, fiecare societate sa le ramburseze acestora contravaloarea consumului respectiv.""
In final, ce societate ramburseaza catre pensionari contravaloarea consumului ?
Va multumesc,
La societatea unde lucrez, avem o angajata care are cim suspendat , pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani, pana la 01.04.2012.Pe data de 02.04.2012, ar trebui sa inceapa serviciul. Daca salariata este internata inaintea datei de incepere ( mai exact incepand cu 26.03.2012 ), as dori sa stiu daca data de incetare a suspendarii se modifica.
Se face decizie de pensionare, in baza deciziei date de comisia medicala. De obicei comisia medicala mai da un max. de 30 zile medical de cand elibereaza decizia medicala pentru pensie de invaliditate.Daca persoana in cauza ar fi adus imediat la dv. decizia medicala, ati fi putut sa-i faceti incetarea in baza acestei decizii, incepand cu prima zi in care nu mai are medical, iar respectivul putea sa depuna dosarul de pensionare la casa de pensie. In acest caz, perioada in care ar fi ramas fara bani, ar fi fost mai mica, s-au deloc, in cazul in care cei de la casa de pensii se misca mai repede.
M-am confruntat cu aceeasi situatie, si am intrebat la itm.Incetati contractul pe 4, transmiteti tot pe 4 noul contract cu incepere 5.La vechiul contract data de 4, se considera ultima zi lucratoare, iar la noul contract data de 5, prima zi lucratoare, deci are continuitate.
In noul revisal nu se poate inregistra contractul pe 14, si incetarea pe 15.Cu aceasta problema m-am confruntat, si am cerut lamuriri la ITM.Se face incetarea cu data de 15, data ce se considera a fi ultima zi de lucru din vechiul contract, si se face tot pe data de 15 inregistrarea noului contract, cu incepere pe data de 16, astfel angajatul avand continuitate.
Multumesc pentru raspunsul acordat.Dar am uitat sa precizez ca angajatul a fost in somaj inainte de a se angaja la noi. In acest caz baza de calcul se stabileste in functie de salariul minim?
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.Avem un angajat cu data de 02.05.2011, iar pe data de 16.05.2011 intra in concediu medical.Cum se calculeaza - baza de calcul a indemnizatiei de asigurari sociale de sanatate?Mentionez ca intre 16-23, medicalulu are cod 06, urmatorul pana la 31.05.2011 avand cod 01.