avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate nicol70

Activitate nicol70

Răspuns la discuția MOSTENIRE
Din pacate prin intelegere este oarecum imposibil deoarece respectivul nu vrea sa raspunda la niciun fel de apel. Concret ce inseamna in instanta ? Ce acte sunt necesare si cam cat ar dura sa se rezolve ?
Discuție MOSTENIRE
Buna seara. As dori un raspuns la o intrebare despre o mostenire. Situatia se prezinta in felul urmator : in oct. 2014 tatal meu a decedat, iar in mar. 2015 a decedat si mama mea. In urma decesului tatalui nu am facut succesiunea, singurii mostenitori ai lui fiind eu si mama. Dupa moartea mamei, eu am facut cele doua succesiuni in urma carora am mostenit un apartament, dar si o cota parte dintr-o casa si un teren. Problema mea se refera la acea casa care are un teren in suprafata de 320mp mosteniti astfel : prin donatie bunica mea a lasat partea mostenita dupa decesul bunicului meu tatalui meu si unei surori a lui (bunica a avut 3 copii care au mostenit fiecare cate 40mp si ea a mostenit 200 mp dupa moartea bunicului ), respectiv 100mp eu si 100 mp matusa mea, la care se adauga 40 mp mosteniti de tata de la bunicul meu. cealalta sora a tatalui meu, care a decedat inaintea bunicii are un fiu care a mostenit cei 40 mp. Eu si matusa mea detinem impreuna 280 mp si am vrea sa vindem numai ca fiul mostenitor de 40 mp, care este plecat din tara, nu raspunde la niciun fel de mod de contact. Care este solutia cea mai simpla si , daca se poate, cea mai rapida sa putem vinde ? Mentionez ca in curte, respectivul fiu are si o casa cu o amprenta la sol de vreo 80 mp, construita de parintii cu acordul bunicilor mei si ca are dreptul la drum de servitute. Cum pot rezolva cat mai rapid situatia ? Va multumesc.
Buna ziua,
Am o firma cu sediu social in apartamentul meu, situat la parter de bloc, si as vrea sa stiu daca pot sa-mi deschid un punct de lucru (magazin alimentar) in locatia respectiva si de ce aprobari as avea nevoie ? Cred ca ar trebui sa am si o scara pentru care as avea nevoie de aprobare de constructie pe care nu stiu de unde o pot obtine ! Va multumesc.
Răspuns la discuția MOSTENIRE UNIC MOSTENITOR
Marele meu noroc este ca nu am rude si nici surse de venit ! Oricum multumesc pentru raspuns.
Am o intrebare la care sper sa gasesc raspuns aici : parintii mei au decedat de curand, respectiv tata acum aproape 6 luni, iar mama acum doua saptamani. Eu sunt unicul lor copil care mosteneste bunurile pe care le-au avut. Cum ar trebui sa procedez pentru succesiune ? In situatia in care nu am posibilitatea achitarii taxei de succesiune si pe langa celelalte bunuri (apartament, masina, loc de veci etc) exista si un depozi la banca pe care sunt trecuti ambii eu pot avea acces la acesta intr-un alt mod decat in baza certificatului de mostenitor ? Va multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns. Inca o intrebare, va rog : in ce ar putea consta probele care ar trebui administrate in acest caz, deoarece in articolul 74 c.civ. este specificat destul de clar ca nu este permisa: "g) difuzarea de materiale conţinând imagini privind o persoană aflată la tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate, problemele de diagnostic, prognostic, tratament, circumstanţe în legătură cu boala şi cu alte diverse fapte, inclusiv rezultatul autopsiei, fără acordul persoanei în cauză, iar în cazul în care aceasta este decedată, fără acordul familiei sau al persoanelor îndreptăţite" ?



Ma confrunt cu o situatie cel putin bizara ! In urma cu 2 saptamani mi-am internat mama intr-un cunoscut spital din Bucuresti, intr-o stare destul de grava, aproape inconstienta, in "urgente majore". Dupa cateva zile, uitandu-ma la tv la un post comercial destul de urmarit, constat cu stupoare ca in difuzarea unui spot de promovare a unei noi emisiuni ce se va difuza in curand, apare si mama mea, pe o targa, inconstienta ! Ma intereseaza cum si cine si-a dat acordul pentru aceasta filmare, caci nu cred ca e corect sa privesc de cateva ori pe zi acest spot publicitar la tv si sa vad imaginea mamei mele in acel spot ! Pot sa-i actionez in judecata pentru acest lucru ? Pe cine si in baza caror legi ? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Tutela minor si pensie alimentara
"As vrea sa stiu de ce acte am nevoie pentru a-l da in judecata si a obtine tutela fiului meu si pensie alimentara si cum ar trebui formulata cererea adresata instantei."
Cu scuzele de rigoare, daca tot ati inteles atat de bine ceea ce doream sa primesc ca raspuns la ceea ce am postat, cum de tocmai esentialul ideei nu are nicio legatura cu raspunsurile date de dvs ??? Si, sincer, ma indoiesc ca daca as obtine custodia exclusiva a fiului meu nu as putea ulterior sa-i schimb numele pe motiv ca posesorul lui nu mai are nicio legatura cu el si nu are de ce sa-i mai poarte numele din moment ce l-a abandonat. Deci, pana la urma de ce dati raspunsurile ???
Răspuns la discuția Tutela minor si pensie alimentara
Nu mi-am manifestat dorinta de a schimba numele copilului pentru ca nu mai sunt in relatii bune cu tatal lui, ci pentru faptul ca acesta si-a abandonat fiul si nu a mai dat niciun semn de viata de aproape 3 ani. Se pare ca nu ati prea inteles mare lucru din ce am cerut in mesajul pe care l-am postat sau dati raspunsuri doar de dragul de a raspunde !
Ma numesc Nicoleta, am un baiat in varsta de 9 ani si jumatate care a fost recunoscut de "tatal" lui si cu care nu am fost casatorita. Din vara anului 2010 am hoatrat ca e mai bine sa nu mai locuim impreuna, din decembrie 2011 nu si-a mai vazut copilul si din vara anului 2012 a plecat din tara in SUA unde s-a casatorit cu o d-na care are 2 copii dintr-o alta casatorie. As vrea sa stiu de ce acte am nevoie pentru a-l da in judecata si a obtine tutela fiului meu si pensie alimentara si cum ar trebui formulata cererea adresata instantei. Stiu, toate astea le poate face un avocat dar, din pacate, situatia mea financiara din momentul asta nu-mi permite sa apelez la un astfel de ajutor, poate doar daca ar putea sa ma ajute cineva ..... din marinimie. Ar trebui sa mai spun si ca mi-as dori sa-i schimb numele de familie al fiului meu si sa-l trec pe numele meu. De asemenea ar mai trebui spus si ca "tatal" nu a mai dat niciun semn de viata de cand a plecat din tara si nici nu am niciun fel de cunostinte de locul di SUA unde s-ar afla. Va multumesc.