Daca in actul de proprietate sunt menţionate cotele aferente fiecarui proprietar acesta poate dispune in orice fel de cota parte pe care este proprietar , insa daca nu sunt stabilite cotele fiecaruia trebuie facuta iesirea din indiviziune
Am cumpărat în 2005 un teren de 2000 mp iar în urma unor măsurători am constatat ca suprafaţa este mai mica pentru ca o parte din acest teren este folosita de un vecin. L-am dat în judecata pentru graniţuire si stabilire liniei de hotar însa acesta a cerut sa i se constate uzucapiunea pe art 28 din DL 115/1938 pe motiv că termenul s-a împlinit înainte de 2005 an in care am cumparat eu. Credeti ca este admisibila o astfel de cerere reconventionala?
Vă rog sa mă ajutati cu o sugestie.
În 2009 a avut loc un eveniment rutier între un tractor si un autoturism din care au rezultat pagube materiale. Nu stiu cum s-a stabilit vinovatia însa nu a fost retinut nici un permis.
Fondul de garantare al victimelor strazii s-a îndreptat acum cu actiune în regres împotrive conducatorului tractorului. Mentionez ca tractorul era neasigurat însa nu era proprietatea conducatorului auto ci al societatii la care acesta lucra .
Daca obligatia de asigurare revine proprietarului autoturismului atunci de ce trebuie ca despagubirile sa le plateasca soferul?
Am primit o amenda de la protectia consumatorului cu posibilitatea de a achita jumatate din minim în 48 ore. Din PV eu am înteles gresit ca re este suma si am achitat jumatate din ce trebuia achitat . Contabila si-a dat seama si am achitat diferenta dar trecusera cele 48 ore. Acum am primit o somatie de la finante sa achit amenda în totalitate. M-am gindit sa fac plingere pe instanta. Am vreo sansa?
Va multumesc
Bună ziua
Am o nelămurire şi sper sa ma poată ajuta cineva.
Agentul rutier suspenda permisul sau il retine in vederea suspendarii care se face de catre seful poliţiei?
Vă mulţumesc
Nu sunteţi obligat să vă angajaţi avocat , dar acesta va sti cum să vă reprezinte interesele. Costurile acestei acţiuni sunt onorariul av ( dacă angajaţi unul) şi taxa de timbru aferentă sumei pe care o cereţi de la pârât. Cereţi cheltuieli de judecată şi dacă sentinţa va fi în favoarea d-vs le puteţi recupera şi pe acestea de la pârât
Deschideţi o acţiune în pretenţii pentru suma datorată, dacă o puteţi dovedi ( ţinând cont că nu există acte încheiate în acest sens) , dacă vi se admite şi nu plăteşte il puteţi executa silit.
Nu , nu puteţi vinde lucrurile proprietatea altcuiva.
1) Excepţiile trebuie motivate. În situaţia în care se unesc cu fondul se pot administra aceleaşi probe.
2) La introducerea în cauză a moştenitorilor aceştia se citează cu un exemplar din cererea der chemare în judecată plus actele pe care se sprijină aceasta
3) Nu prea înţeleg întrebarea
Buna ziua
Va rog frumos sa ma ajutaţi
Am fost scutit de la plata taxei de timbru în primă instanta; Nu sunt mulţumit de solutie si doresc sa fac recurs. Mai pot face o cerere de ajutor public judiciar sau trebuie sa platesc 50% din taxa de care am fost scutit. Mentionez ca valoarea este mult sub limita de 12 salarii
Va multumesc