Care este termenul legal de la data afisarii unei hotarari judecatoresti pe siteul portal just pana cand hotararea este trimisa acasa si ce trebuie facut in cazul in care aceasta depaseste acest termen?
In cazul in care un director de deconcentrata a fost destituit abuziv cu oug 37/2009 (acesta avand contract de inginer si numire ulterioara pe functia de director) prin concediere, ordonanta prevazand doar desfiintarea postului de conducere, acesta poate fi reintegrat pe baza deciziei ccr 414/2009 care respinge oug 37/2009, 105/2009 precum si modificarea legii 188/1999 si obliga sa se revinta la situatia anterioara acestor ordonante? Sau este necesara o sentinta judecatoreasca pe baza acestei decizii a ccr?
daca la tribunalul judetean am castigat anularea unei decizii de concediere, iar la recurs s-a hotarat admiterea sa cu casarea sentintei anterioare si rejudecarea cazului cu aceeasi instanta de fond inseamna ca este pierduta cauza?
Am fost concediat in 24.04.2009 prin OUG 37/2009 in timp ce eram in c.m. , concediere anulata ulterior de catre instanta ca nelegala. Fiind directorul unei institutii publice cu personalitate juridica finantata din fonduri proprii,obtinute pe baza de contracte,salariul meu a fost negociat conf.OG14/1998,acceptat si neschimbat de angajator pana la internarea mea in spital(01.04.2009).Dupa 7 luni de la aparitia OUG 131/2008,directorul(angajatorul) institutiei in coordonarea careia suntem ,mi-a micsorat salariul printr-o adresa de recomandare(in lipsa mea),retroactiv,incepand cu 01.11.2008. Nu se impunea oare o decizie sau un nou act aditional? ,cu efect de viitor si nu retroactiv ?,eu fiind in concediu medical si in prezent .
dar daca am deschis proces nou in care am cerut reintegrarea conform art 78 al 2, codul muncii in functia avuta inainte de concediere ca urmare a anularii deciziei de concediere care s-a facut tot cu art 78 dar aliniat 1 in alt proces ce sanse am?
Reintegarea nu a fost solicitata in cerere si nu apare in dispozitiv, decat anularea concedierii si plata concediilor medicale restante. Pot fi reintegrat doar pe baza anularii concedierii? Am consultat un executor care mi-a spus ca trebuie mentionata reintegrarea in dispozitiv.
In cazul in care am castigat anularea deciziei de concediere conform art 78 pentru ca era in concediu medical si am fost concediat ilegal si netemeinic, iar in cererea introductica avocatul nu a cerut si reintegrarea conform art 78 ce sanse sunt sa o castig intr-un alt proces de sine statator?
Faptul ca reclamantul face obiectiuni la o expertiza judiciara care a fost considerata de el partinitoare pentru ca nu se tine cont si de obiectivele sale solicitate este legal?
Acesta are dreptul de a recura expertul judiciar? Exista dreptul procedural sa se solicite alta expertiza?