avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate nicu55

Activitate nicu55

Discuție Pensie Gr1
Buna ziua ! Daca am lucrat 16,8 ani in Gr1 si am iesit la pensie in Martie 2010 beneficiez de recalculare conform Leg 221/2018 ?
Va multumesc
Multumesc pentru raspuns,dar cu scuzele de rigoare sunt intr-o dilema: copilul implineste azi 08-01-2014 2 ani iar decizia de intrerupere s-a facut pe 01-03-2012 cand a terminat Concediul post natal ,si nu stiu de cand decurge perioada de 2 ani (de la nastere sau de la intrerupere )
Buna ziua, va rog sa ma indrumati cum se procedeaza cand se termina perioada de 2 ani considerata Concediu de Crestere Copil,se completeaza un nou contract individual de munca sau o simpla Decizie si in cat timp se anunta la Revisal . Va multumesc
Răspuns la discuția Salarii compensatorii
ma refer la coantumul platilor (salarii ) compensatorii,. se diminueaza sau se injumatatesc si ele ?
Va multumesc
Buna seara , va rog sa-mi spuneti : daca in urma disponibilizari colective cu acordarea de salarii compensatorii, sunt afectata avand in vedere ca de 3 luni de zile am fost trecuti de la program de 8 ore/zi la 4 ore/zi eu lucrand din 1993 la acelasi angajator ca oficiant manuitor valori ,iar ca vechime in munca (prima )angajare 1975 avand continuitate, intrerupta doar de 3 nasteri.eu fiind nascuta in 1955 luna 10.
Va multumesc
Discuție Mostenire
Buna ziua, va rog sa-mi spune-ti daca : in anul 1980 sotul moare si la dezbaterea mosteniri cei trei copii renunta la dreptul de mostenire in favoarea sotului supravetuitor (Mama) iar aceasta instraineaza prin vanzare o parte din terenul de casa cu o anexa (1981) unor tineri , si ramane cu cealanta parte de casa si teren pe care dupa 20 de ani (iulie- 2000) o vinde unuia dintre copii,ceilanti doi mai beneficiaza de vreun drept asupra casei si terenului aferent ? Mentionez ca persoana (Mama ) mai are si un Titlu de proprietate asupra terenului de la camp (5 ha )dobandit prin recunoastera Leg funciare de dupa Revolutie, iar pe acest titlu sunt trecuti si cei trei copii,dar din pacate Mama a decedat in Nov -2000.Cum trbuie procedat in aceasta situatie ? Va multumesc
Cand pot depune dosarul pentru pensionare ? nascuta 1955 luna 10, lucrat la C.A.P. intre 1975 -1992 (31.01.1992) , contabila ,apoi 01.02.1992-27.10.1992 beneficiez de Leg,1/1991 art.2 (si inceteaza in 27.10.1992),intre 28.10.1992-31.04.1993 alocatie de sprijin cf.leg.1/1991 si nu beneficiez de vechime. La 01.04.1993 angajare la Directia de Posta ,deci intre 01.04.1993 si pana in prezent 07.04.2013 am lucrat si lucrez ca Manaitor Valori si Oficiant Posta . Mentionez ca am nascut si 3 copii . Va multumesc .
Discuție taxa auto
daca am cumparat o masina din Gemania pe data de 28.09.2012,dupa efectuarea RAR si obtinerea CIV, pentru inmatriculare mai platesc taxa de poluare sau de prima inmatriculare ,avand in vedere votul din Parlament privitor la suspendarea plati pana la 31-12-2012
daca un srl care executa transport calatori pe calea ferata poate participa la licitatiea pentru un spatiu in incinta gari de calatori avand in vedere ca in caietul de sarcini la cap.VI .,NU POT PARTICIPA LA LICITATIE pct.e., ,;Cei care potrivit obiectului de activitate desfasoara activitati concurente sau contrare intereselor caii ferate(C.N.C.F.,,CFR,,-SA);,