avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate user1000

Activitate user1000

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot vinde un apartament care este si sediul unei asociatii non-profit, asociatie care nu mai exista dar care nu a fost desfintata, nimeni neinteresandu-se de aceasta.La acest sediu nu a functionat efectiv niciodata asociatia..
Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti cum pot rezolva legal urmatoarea problema:
Sunt director la un liceu teoretic. Am avut control de la Inspectoratul Scolar si mi s-a spus ca administratorul de patrimoniu nu are studii superioare si nu mai poate ocupa postul nefiind respectat art.250 al.l) din Legea Educatiei
1/2011. Mentionez ca administratorul are studii medii si este
angajatul liceului de peste 10 ani. Postul in statul de functii pe acest an scolar este prins ca administrator studii medii.
Sa inteleg ca postul trebuie transformat pe studii superioare deoarece legea nu mai permite existenta postului de administrator de patrimoniu studii medii?
Nu am alt post sa-i ofer persoanei angajate pe acest post, ce fac ii incetez
contractul de munca?
Spuneti-mi va rog pasii legali pe care trebuie sa-i fac eu de acum inainte.
Va multumesc pentru timpul acordat!
Răspuns la discuția administrator liceu
Deci legal este sa-i inceteze contractul de munca, daca nu avem alt post liber la nivel de unitate?
Răspuns la discuția administrator liceu
Administratorul spune ca legea nu actioneaza retroactiv si ca are dreptul sa ramana pe post. Alt post liber in unitate nu avem. Ne ameninta ca ne da in judecata daca ii incetam contractul de munca. Vroiam sa aud si alte pareri. Daca are administratorul dreptate si daca poate castiga in instanta.
La liceu avem administrator de patrimoniu, care are studii medii. Este angajat din anul 2000. Conform Legii 1/2011 art.250- 251 pentru functia de administrator de patrimoniu se prevede indeplinirea conditiilor prevazute de legislatia in vigoare pentru functia de inginer/subinginer, economist. Ce trebuie facut in cazul de fata cu domnul administrator? Acesta nu s-a inscris la studii superioare cand a aparut legea in 2011. Mai poate ocupa postul de administrator?

Răspuns la discuția Concediu medical
Ne-am interesat, dar nu a raspuns la telefon si la domiciliu la usa. Am banuit ca este in concediu medical daca nu a venit la serviciu. Nu am certificatele medicale in fata sunt la scoala si nu am cum sa va spun codurile. Eu doresc sa stiu daca certificatul medical care are data de sfarsit 5 noiembrie putea sa-l aduca astazi sau trebuia in termen de 5 zile de la data eliberarii acestuia, adica 10 noiembrie?
Buna seara,

Va rog frumos sa-mi explicati si mie cum trebuie sa procedez in acest caz:
Un muncitor de intretinere al scolii al carei director sunt si-a luat concediu medical pe perioada 29 oct-5 noi., 6 noi-13 noi, 20 noi-27 noi . Astazi mi le-a adus pe toate. Mentionez ca nu m-a anuntat decat de primul, de restul nu stiam nimic. Nu m-a anuntat ca-si prelungeste concediul medical. Pe fiecare concediu sufera de alta boala. Intrebarile mele "In cat timp trebuie sa aduca un concediu medical la scoala?Este corect sa-l aduca pe cel din perioada 29 oct-5 noi. acum? Cum trebuie sa procedez eu in acest caz, desi nu m-am anuntat ca e in concediul medical trebuia sa banuiesc si acum sa le vizez?"
O alta intrebare: "Daca un angajat este in preaviz de concediere i se mai elibereaza adeverinta de angajat?"
Va multumesc pentru timpul acordat!
Buna seara!
Sunt directorul unei scoli si nu stiu cum este legal sa rezolv problema ce o descriu mai jos:
Am inchis internatul scolar din lipsa de copii. Bucatareasa si altii au ramas fara locuri de munca, prin desfintarea posturilor odata cu inchiderea internatului. La nivelul unitatii fiind posturi vacante le-am pus la dispozitia persoanelor in cauza. In termen de 3 zile trebuiau sa opteze pt un post. Bucatareasa a optat pt postul de paznic, dar nu are cursul de paza absolvit, este in curs de calificare.
Contractul de munca cu unitatea, in functia de bucatar ii inceteaza pe 4 noiembrie. Ea termina cursul pe 28 noiembrie. Politia nu-i da aviz pentru paza din 4 noiembrie pt ca nu e calificata. Eu atunci ce fac?Legal...am voie s-o angajez pe acest post de paznic fara curs absolvit si fara aviz de la politie? Daca nu o trec acum pana pe 4 noiembrie pe alt post dupa incetarea contractului numai poate fi angajata, deoarece posturile sunt blocate. Va rog sa-mi dati temeiul legal si sa-mi explicati ce trebuie sa fac.
Va multumesc!
Multumesc!
Multumesc foarte multe de raspuns! Deci ii inceteaza contractul de munca. In acest caz, directorul este obligat sa-i asigure un alt loc de munca daca in scoala exista un post liber de muncitor necalificat?