avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian Marian

Activitate Cristian Marian

Partajul nu s-a finalizat. Practic, nici nu știu dacă se va finaliza curând pentru că eu trebuie să plătesc 6.000 de roni taxă de timbru. Același judecător care mi-a respins ordonanțele mi-a respins și cererea de scutire de taxă. Dacă nu se acceptă nici eșalonarea dosarul o să fie anulat.

Eu am părăsit domiciliul, apoi copilul a venit după mine întrucât cu mama nu era posibilă supraviețuirea.

Înțeleg că judecătorului nu i se poate întâmpla nimic? De fiecare dată a schimbat motivațiile, de fiecare dată a extras din legi și din probatorii numai ce era în favoarea părții adverse. Legea 272 privind interesele minorului este o poveste să știți cu toții. O poveste.

Eu nu mă pot plânge nimănui pentru abuzurile acelui judecător?
Divorț definitiv, proces de partaj. Copilul, de 17 ani, încredințat mie. Am făcut 4 ordonanțe președințiale pentrj ca eu să locuiesc împreună cu copilul. Toate mi-au fost respinse, pentru că a fost mituit judecătorul, prin avocat. Desigur că asta nu pot dovedi, dar știu că așa a fost.

N-am putut să-mi exercit dreptul și obligația de părinte decât parțial. Partea adversă se lăfăie în apartamentul comun cu 3 camere împreună cu concubinul. Eu și copilul prin chirii separate, din cauza situației materiale. Copilul a scăpat de sub control, iar viitorul lui este aproape sigur unul compromis.

Cine va plăti distrugerea viitorului copilului meu? Eu, care am cerut să locuiesc împreună cu copilul, în apartamentul comun, sau judecătorul care ne-a obligat de 3 ani de zile să stăm separați. În fața cui poate plăti un judecător care distruge viitorul unui copil?
Răspuns la discuția Recalculare pensie alimentarã
Mulțumesc!

Având în vedere că pensia alimentară primită de un an de zile s-a calculat pe un document fals, se poate cere retroactiv diferența rezultată?

Ce modalitate de recalculare a pensiei există? Cerere la judecătorie?

Atunci când nu există dovezi scrise în privința veniturilor celuilalt, pot solicita judecătoriei să ceară adeverință de venit de la instituția angajatoare a fostei consoarte? Se practică?
Proces de partaj. Copilul îmi este încredințat mie.

În timpul divorțului, fosta soție a adus o adeverință de salar pe 6 luni cu 1500 roni venit net mediu lunar, după care s-a stabilit pensia alimentară.

Acum, la partaj, în dorința de a demonstra marea contribuție la obținerea bunurilor aduce dovezi (copie după cartea de muncă) că în aceeași perioadă de 6 luni a avut venituri brute de 5000 de roni. Acestea sunt, de fapt, veniturile corecte, care includ și sporurile și stimulentele, iar eu știam acest lucru.

ÎNTREBARE: în baza documentelor depuse la dosarul de partaj, pot deschide un alt proces (civil) pentru recalcularea pensiei alimentare corecte?

Mulțumesc!
Mulțumesc, domnule avocat. Întotdeauna practic, laconic, profesionist și convingător. :)
Pensia alimentară plătită de fosta soție a fost stabilită pe baza adeverinței de venit de la serviciu. De curând am descoperit că acolo nu au fost trecute stimulentele care depășesc deseori salariul. Mai mult, în adeverință scria: În perioada x-y (6 luni) nu s-au plătit stimulente. Totul a fost un aranjament mizerabil între plătitoarea pensiei alimentare și infractoarea de la personal-salarizare (instituție publică).
Ce se poate face? Unde să fac plângere pentru pedepsirea celor vinovați?

P.S. Nu m-ar interesa aspectul dacă n-aș fi hărțuit permanent de fosta soție, atât eu cât și copilul.

Mulțumesc
Răspuns la discuția Adeverințã de venit falsã
Nu am acces la documentele instituției, dar am avut acces la adeverința de venit pe 6 luni depusă la dosarul de divorț. Am date certe că a primit în fiecare lună stimulente dar a aranjat cu infractoarea de la salarizare să nu fie trecute pe adeverință pentru ca să aibă de plătit pensie alimentară cât mai mică. Adică și-a furat propriul copil, în traducere liberă.
Răspuns la discuția Adeverințã de venit falsã
Vă mulțumesc pentru răspuns, dar nu înțeleg. Adică ar fi mult mai înțelept să mă las hărțuit și pe mai departe, fără să cer pedeapsă pentru ilegalitatea făcută? Pentru a nu-mi suplimenta starea de stres?
Pensia alimentară plătită de fosta soție a fost stabilită pe baza adeverinței de venit de la serviciu. De curând am descoperit că acolo nu au fost trecute stimulentele care depășesc deseori salariul. Mai mult, în adeverință scria: În perioada x-y (6 luni) nu s-au plătit stimulente. Totul a fost un aranjament mizerabil între plătitoarea pensiei alimentare și infractoarea de la personal-salarizare (instituție publică).
Ce se poate face? Unde să fac plângere pentru pedepsirea celor vinovați?

P.S. Nu m-ar interesa aspectul dacă n-aș fi hărțuit permanent de fosta soție, atât eu cât și copilul.

Mulțumesc
Taxa de timbru este de 52 de milioane vechi. Eu am în întreținere minorul cu un salar net pe ultimele 2 luni de 13 milioane vechi. La primul termen se poate depune o cerere de reducere a taxei cu adeverința de salar pe ultimele 2 luni și diverse facturi și chitanțe?
Mulțumesc!