Multumesc pentru raspunsuri. Mai am o nelamurire in privinta sultei pe care tr sa mi-o plateasca ea daca ramane in apartament, aceasta cum se calculeaza? si mai ales cine o calculeaza daca noi dorim totusi sa ne intelegem la partaj?
70.000 -62.000=8.000 EUR, de fapt aceasta suma a fost achitata la randul ei cu bani dintr-un credit care a fost achitat cu o parte din suma de 40.000 EUR primita pe ipoteca. Conteaza ca sotia mea in ultimii 4 ani nu a muncit, doi fiind in concediu de crestere copil si apoi acasa casnica? Iar eu am platit ratele si am tinut cheltuielile casei?
Eu si sotia mea avem in comun un apartament pentru care am platit 70.000 eur, sotia mea pentru achizitionarea acestui apt a contribuit cu suma de 62.000 eur proveniti din vanzarea unui apt bun propriu achizitionat de ea inainte de casatorie; Acest apt in comun de 70.000 mai este si ipotecat pentru suma de 40.000 eur, bani care i-am folosit la imbunatatiri finale ale apt; explicati-ne ce anume i se cuvine fiecaruia.
Apt este sub ipoteca si mai avem niste credite de nevoi personale. As dori sa stiu datoriile cum s-ar putea imparti. Daca eu raman cu apt inseamna ca voi contribui la creditul ipotecar in proportia in care mi se cuvine acesta, adica de 85%? Eu de ex consider ca mi se cuvin 85% si jumatate din restul de 15% care se va imparti intre noi doi. Restul de 15% cam in ce procent s-ar imparti avand in vedere faptul ca sotul meu a contribuit in proportie de 100% tinand cont ca eu am fost in concediu de crestere a copilului? Iar pentru creditul de nevoi personale imparteala se face in proportie de 50%?
Ce inseamna partaj amiabil? Defapt cum se face procedura aceasta ca sa fie costurile cat mai mici mai ales ca partile vor sa se inteleaga? pentru mine inseamna sa facem un act la notar si apoi sa-l ducem la tribunal, nu m-am gandit ca totusi oricat de multa bunavointa vom avea amandoi tot va trebui sa ajungem sa ne sfatuim cu un avocat sau mediator cum spuneti dvs, care sa ne clarifice situatia materiala destul de incurcata si probabil sa ne ia si o taxa, apropo cam cat ar fi aceasta? Defapt as vrea detalii despre pasii pe care trebuie sa-i urmam ca sa clarificam situatia materiala
Eu cu sotul meu detinem un apartament cumparat cu banii proveniti din vanzarea unui apartament bun propriu al meu detinut inainte de casatorie in procent de 85% si restul din credit ipotecar. Din acest credit am facut si amenajari ale apartamentului.
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. in cazul unui partaj amiabil cum se face calculul drepturilor cuvenite fiecareia dintre parti si a datoriilor
2. in cazul unui partaj amiabil trebuie sa se faca evaluarea la zi a apartamentului care face obiectul partajului sau se tine cont de pretul la care a fost achizitionat
3. cum se impart datoriile catre banca avand in vedere faptul ca eu am fost in concediu crestere copil 2 ani iar ceilalti 2 nu am lucrat iar inainte de CIC am lucrat 4 ani
Cu alte cuvinte stimate doamne, avocatul lui in loc sa il ajute cu derularea cat mai rapida a procesului de divort mai mult l-a incurcat, iar eu pot sa nu ma prezint la proces linistita pana cand va fi rpezent si el in sala de judecata; Corect?