avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Activitate 210

Activitate 210

Buna ziua,
Din 2013 am poprire pe salariu pentru un credit in franci elvetieni.
De curand am primit o adresa de la Kruk prin care ma informau ca au gasit un bun mobil pe numele meu si ca il vor valorifica daca nu le platesc datoria de 16500 de franci (creditul contractat a fost de 8800) + cheltuieli executare, din dosarul pentru care am poprire salariala dar cu numele altui executor.
La momentul cand mi s-a infiintat poprirea executorul era altul la fel si creditorul. In urma cu ceva timp am primit notificare ca datoria mea a fost preluata de Kruk dar executorul era acelasi.
Este normal sa se schimbe executorul fara instiintare?Mentionez ca angajatorul face in continuare platile in contul primului executor.
Desi am poprire de mai multi ani, am obesrvat ca suma datorata nu s-a micsorat deloc, ba chiar a crescut. Exista vreo cale de atac in privinta asta? Fiind vorba de un credit in franci, contractat cand acesta era 1.9 ron,se poate contesta in instanta cursul la care se face executarea? Se mai poate deschide vreun proces astfel incat sa pot scapa in viata asta de datoria asta?
Apropo de viata asta, copiii vor plati si ei pentru aceasta datorie?
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
Continutul contractului de mediere este transcris in hotararea de divort.

gi-jane2 a scris:

Daca ati venit cu acel acord de mediere in instanta pt a pronunta o hotarare de expedient , acela e partaj si ramaneti fiecare cu ce ati convenit. Daca nu, e fara valoare.


Buna ziua,
In 2012 am divortat,la tribunal,iar partajul l-am făcut(la indrumarea judecatoarei)prin contract de mediere. Anul trecut ne-am recasatorit din nou (unul cu celalalt).Intrebarea mea este daca partajul din contractul de mediere ramane valabil.
Multumesc!
Buna ziua,
pe 24.10 am depus o cerere pe mail la o firma (sc)de recuperari creante cu termen de raspuns in 30 zile ,specificat in respectiva adresa.Am.primit confirmarea mail-ului in aceeasi zi. Documentatia pe care am solicitat-o mi-a fost expediata pe 02.12. data postei.As dori sa folosesc acest lucru in avantajul meu(la negocierea sumei).Se poate sa faceti referire la articole din lege ,cu privire la obligatia de a raspunde in termenul impus de mine,avand in vedere ca este un SRL?
Multumesc!
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca mi-as putea infiinta un SRL,avand in vedere ca sunt un om cu datorii la banci,poprire pe salariu, pe conturi ,etc.
Creditorii persoanei fizice pot ,,ataca" ,SRL-ul?
Multumesc!
Răspuns la discuția cum putem vinde?
u.b.i.k. a scris:

1. Se face o cerere la primarie in temeiul art. 36 din Legea nr. 18/1991 si se solicita ca primaria, dupa ce verifica situatia juridica a terenului sa propuna prefectului sa emita un ordin prin care sa fiti improprietariti;
2. Prefectura emite ordinul la propunerea primariei si dupa acest lucur va puteti intabula in CF si asupra terenului.
3. Dupa intabulare puteti dispune cum doriti de casa si teren. Intreaga procedura dureaza cam 3-4 luni.
4. Daca primaria refuza sa faca propunerea ori prefectura sa emita ordinul aveti o actiune la judecatoria in circumscriptia careia se afla terenul, actiunea fiind intemeiata tot pe prev. din Legea nr. 18/1991.





exista o cerere tip sau un model va rog?
Tatal meu detine o locuinta in baza legii 61/1990,locuinta pe care vrem sa o cedam (vindem) Problema este ca atunci cind s-a facut lichidarea IAS-ului pe a carui teren sunt construite locuintele, chiriasilor de atunci li s-a intocmit act de proprietate doar pe casa nu si pe teren. Din cunostintele mele stiu ca legea 61/90 spune ca proprietarul poate folosi terenul atat timp cat exista locuinta.Spuneti-mi o cale legala prin care tatal meu sa-si cedeze toate drepturile asupra imobilului catre noii proprietari,pentru ca neexistand act pe teren nu se poate pune problema unui contract de vanzare-cumparare. multumesc!