E dificil de spus fără a vedea hotărârea din prima instanta,cu cine s au judecat în contradictoriu etc.Mergeti la un av pt îndrumări E greu de ghicit pe forum o astfel de problema..
S-au judecat cu primăria de sector, cu primarul , cu fiscul parcă
Suntem trei frați. Unul dintre noi a rămas în casa părintească după ce părinții noștri au murit dar nu s-a făcut moștenirea după niciunul fiindcă nu cumpărat cu acte terenul.
Întrucât fratele nostru a decedat în urma cu cinci ani, nu s-a făcut moștenirea nici după el. Acum, fiicele acestui frate decedat au obținut în instanță dreptul de proprietate prin uzucapiune. Există drept de apel. Punem noi ceilalți doi frați să contestăm la acest apel, faptul că trebuia făcută moștenirea după tatăl nostru?
Noi am aflat acum despre proces și nu nu se pare corect că au profitat de bunăvoința noastră. Menționăm că nu au făcut nimic la locuința, decât au menținut-o "să nu cadă pe ei).
Mulțumim anticipat pentru răspuns!
Am act succesoral pe o cotă mică dintr-un loc de veci. Doresc să ies din această indiviziune dar ceilalți doi coproprietari nu vor să mă despăgubească, vor să le cedez cota gratuit. Ce pot face în această situație?
Renunțare parte succesorală apartament contra sultă.
Suntem doi moștenitori pe certificatul de moștenitor, cu un apartament și un loc de veci.
Doresc să cedez surorii mele, partea mea contra sultă. Am convenit împreună și sora dorește să preia cota mea, fără cadastru și celelalte documente ce se cer, ținând cont că are domiciliul stabil acolo, și locuiește de peste 20 de ani.
Ne interesează procedura cea mai simpla și economică, fiindcă ea va face împrumut să-mi plătească sultă.
Mulțumesc
Vecinul a tras o țeavă care intră în curtea mea cam 20 cm și deversează apa din piscina lui. Eu nu eram acasă când a pus țeava, fiindcă nu locuiesc tot timpul. Apa lui cu chimicale îmi usucă pomii. Ce pot face, poliția spune că nu este de competența ei. Primăria nu face nimic.
Bună ziua. Mulțumesc pentru răspuns. Și dacă unul dintre cei doi proprietari vrea să dea sultă pentru cealaltă parte?
Puteți da o estimare de durată? Deja cel care nu vrea să părăsească și să vândă proprietatea stă în ea de peste 3 ani.
AV. GABRIELA GERBER a scris:
Partajul judiciar e singura cale, doar ca nu e scurta.
Calea cea mai scurtă pentru ieșirea din indiviziune moștenire cu cote egale când unul dintre cei doi moștenitori refuza să vândă proprietate. Exclusa metoda medierii.
SUB NICI O FORMA NU VA RECOMAND. NICI NU GANDITI, CATE BELELE, VETI TRAGE, DUPA UN TIMP!
PUTETI RAMANE, FARA TEREN SI DE RESTITUIT, UN IMPRUMUT. REALITATE, NU BASME! SI MIE MI-A PROPUS ASA CEVA, '' O CUNOSTINTA'' SI AM REFUZAT CATEGORIC! CA SA DORMITI LINISTIT, FACETI CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE, PLATITI IMPOZITUL SI VETI DORMI PRECUM UN PRUNC. CREDETI-MA!
Reveniti-va! De ce tineti mortis sa impartiti banii tatalui decedat? Moral este, ca mama dv sa beneficieze de ei, parintii dv, cat au fost casatoriti, au avut banii in comun; deci si acesti bani. In urma unor parinti muncitori, mosteniti de pe urma tatalui, o cota parte din locuinta, iar dupa decesul mamei, restul. Oare nu va este de ajuns? Daca v-a orbit suma din contul tatalui, s-ar putea sa ramaneti , numai cu cota parte , de pe urma tatalui. Sunt parinte, am si eu, tot un copil, insa , nu mi-ar placea ca, dupa decesul meu, fiul meu sa aibe pretentie la banii pe care ii primesc lunar / pensia , din cont, indiferent de ce suma ar fi la data decesului, ca doar nu sunt de ordinul sumelor , fostului primar, cel cu diamantul. Sunt destui parinti, care lasa copiilor, numai datorii. Respectati-va mama si nu fiti avara!
Imi cer scuze daca v-au deranjat cuvintele mele. Multumesc