avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate emysmile

Activitate emysmile

Salut!
Am un prieten care a lucrat in Gemania in urma cu 3 ani timp de cca 1 an de zile.
Cel care l-a chemat la munca, la ajutat si i-a deschis un fel de PFA. Pentru ca prietenul meu nu stia germana, cel care l-a chemat la munca a mers cu el pentru acte si la banca, unde prietenul meu l-a si imputernicit sa foloseasca cardul. Prietenul meu a plecat si lucreaza de doi ani in alta tara si a aflat acum ca este cautat in Germania pentru ca pe PFA ul lui s-a facturat f mult (cca 1 milion de euro) si nu s-au platit taxe. Cel ce l-a dus in Germania l-a lucrat si a continuat sa factureze pe PFA-ul prietenului meu. Acum am cateva intrebari pentru ca vreau sa imi ajut prietenul, mai ales ca el nu este in Romania:
1. Ce ar trebui el sa faca fata de autoritatile din Germania?
2. Romanul care l-a dus acolo, poate fi dat in judecata in Romania pentru faptele comise in Germania?
3. Cum se poate iesi din aceasta situatie cat mai usor?
am cumparat un imobil print-un executor judecatoresc. am fost singur la licitatie desi banii i-am pus impreuna cu logodnica mea. acum actul de adjudecare este doar pe numele meu. cum pot sa o fac coproprietara ?
In cat timp se poate contesta o licitatie a unui imobil ce a avut loc la un BEJ,dar de la eliberarea actului de adjudecare?
Răspuns la discuția succesiune cand nu ai copii
Multumesc frumos
Buna ziua.As vrea sa va prezint un caz si as dori sa stiu care sunt persoanele ce participa la succesiune si in ce procente mostenesc.
Cel ce a decedat nu a avut copii, sotia sa a decedat in 2006 si el era singurul detinator a bunurilor.a avut un frate vitreg dupa tatal sau si o sora vitrega dupa mama sa.Fratele vitreg a murit si are un copil.Sora vitrega este in viata si are si ea un copil.Intrebarea mea este: cine are dreptul sa mosteneasca bunurile defunctului si in ce cote. Pentru a se face succesiunea, trebuie sa se stie tot ce a detinut defunctul?
multumesc
lucrurile au stat in felul urmator: am aflat de acest apartament ce are un pret relativ bun de la un prieten si m-am interesat la firma creditoare si la BEJ despre apartament si situatia in ansamblu. am cantarit lucrurile si m-am decis sa incerc. am fost singur la licitatie si l-am luat.era a 3 a licitatie si pretul era redus la 75%. iar acum astept sa vina scadenta unui depozit si sa-l achit integral.
Buna,
As vrea sa stiu si eu cum ma sfatuiti in cazul in care ma aflu.Am fost zilele trecute la o licitatie pentru un apartament la un BEJ si l-am castigat.Urmeaza sa achit valuarea lui si a uzufructului(in apartament locuieste mama proprietarei ce avea drept de uzufruct dar l-a ipotecat si pe acela).Apartamentul este vandut liber de sarcini.Acum am cateva intrebari si va cer sfatul pentru ceea ce urmeaza:
1. dupa ce obtin titlul de adjudecare, pentru a inscrie imobilul pe numele meu la cartea funciara,mai am nevoie de alte acte?(tinand cont ca doamna are o datorie la intretinere de peste 40000 RON si cine stie pe unde mai are astfel de datorii)
2. cum ma sfatuiti sa o abordez pe doamna care locuieste acolo, tinand cont de faptul ca este o femeie greu de induplecat si o procesomana prin definitie?
3. din experienta dumneavoastra, care este termenul cel mai subru in care pot intra in acel apartament dupa ce-l achit integral?