Salut!
Am un prieten care a lucrat in Gemania in urma cu 3 ani timp de cca 1 an de zile.
Cel care l-a chemat la munca, la ajutat si i-a deschis un fel de PFA. Pentru ca prietenul meu nu stia germana, cel care l-a chemat la munca a mers cu el pentru acte si la banca, unde prietenul meu l-a si imputernicit sa foloseasca cardul. Prietenul meu a plecat si lucreaza de doi ani in alta tara si a aflat acum ca este cautat in Germania pentru ca pe PFA ul lui s-a facturat f mult (cca 1 milion de euro) si nu s-au platit taxe. Cel ce l-a dus in Germania l-a lucrat si a continuat sa factureze pe PFA-ul prietenului meu. Acum am cateva intrebari pentru ca vreau sa imi ajut prietenul, mai ales ca el nu este in Romania:
1. Ce ar trebui el sa faca fata de autoritatile din Germania?
2. Romanul care l-a dus acolo, poate fi dat in judecata in Romania pentru faptele comise in Germania?
3. Cum se poate iesi din aceasta situatie cat mai usor?
am cumparat un imobil print-un executor judecatoresc. am fost singur la licitatie desi banii i-am pus impreuna cu logodnica mea. acum actul de adjudecare este doar pe numele meu. cum pot sa o fac coproprietara ?
Buna ziua.As vrea sa va prezint un caz si as dori sa stiu care sunt persoanele ce participa la succesiune si in ce procente mostenesc.
Cel ce a decedat nu a avut copii, sotia sa a decedat in 2006 si el era singurul detinator a bunurilor.a avut un frate vitreg dupa tatal sau si o sora vitrega dupa mama sa.Fratele vitreg a murit si are un copil.Sora vitrega este in viata si are si ea un copil.Intrebarea mea este: cine are dreptul sa mosteneasca bunurile defunctului si in ce cote. Pentru a se face succesiunea, trebuie sa se stie tot ce a detinut defunctul?
multumesc
lucrurile au stat in felul urmator: am aflat de acest apartament ce are un pret relativ bun de la un prieten si m-am interesat la firma creditoare si la BEJ despre apartament si situatia in ansamblu. am cantarit lucrurile si m-am decis sa incerc. am fost singur la licitatie si l-am luat.era a 3 a licitatie si pretul era redus la 75%. iar acum astept sa vina scadenta unui depozit si sa-l achit integral.
Buna,
As vrea sa stiu si eu cum ma sfatuiti in cazul in care ma aflu.Am fost zilele trecute la o licitatie pentru un apartament la un BEJ si l-am castigat.Urmeaza sa achit valuarea lui si a uzufructului(in apartament locuieste mama proprietarei ce avea drept de uzufruct dar l-a ipotecat si pe acela).Apartamentul este vandut liber de sarcini.Acum am cateva intrebari si va cer sfatul pentru ceea ce urmeaza:
1. dupa ce obtin titlul de adjudecare, pentru a inscrie imobilul pe numele meu la cartea funciara,mai am nevoie de alte acte?(tinand cont ca doamna are o datorie la intretinere de peste 40000 RON si cine stie pe unde mai are astfel de datorii)
2. cum ma sfatuiti sa o abordez pe doamna care locuieste acolo, tinand cont de faptul ca este o femeie greu de induplecat si o procesomana prin definitie?
3. din experienta dumneavoastra, care este termenul cel mai subru in care pot intra in acel apartament dupa ce-l achit integral?