avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Activitate aurelianvames

Activitate aurelianvames

Povestea mea…
Acum vreo 12 ani prin 2002 mama mea a vandut o masina marca Oltcit avand anul de fabricatie 1985,aceasta masina a fost cumparata pentru mine de mama mea la vremea aceea cu credit in banca,am folosit masina o peioada de timp,dupa care in annul 2002 (cred ca am cumparat aceasta masina prin anul 2000)am hotarat sa o schimbam,nu mai retin cum am vandut-o si unde(ziar,targ de masini ,ma rog…au trecut 12 ani)dar,tin minte ca, cu acel cumparator am facut un document numit “Procura speciala “ pe care o am si acum si tin minte ca la acel moment,omul fiind din alt judet,ne-a implorat sa facem acest document prin notariat deoarece nu are bani pentru inmatriculare si ca atunci cand va avea bani, se va ocupa singur de radiere si tot ce inplica inmatricularea si radierea unei masini la acea vreme,in acel document cumparatorul cere ca el sa circule fara probleme ,sa aiba drepturi de a putea sa umble la orice institutie si sa poata sa-si inmatriculeze masina pe numele lui fara sa ne puna pe noi la vre-o cheltuiala si bine inteles sa suporte toate cheltuielile ce revin prin folosirea bunului.
Mentionez ca la acea data masina era pe o anumita adresa unde locuiam la acea vreme,intre timp mama vinde proprietatea care era pe numele ei si impreuna cu mine cumparam o alta proprietate platita jumate de mama si jumatate eu cu sotia,impreuna eu si mama mea avem aceiasi adresa,cand plateam cate o taxa pe la primarie,mereu intrebam de masina Oltcit sa vad daca cel care a cumparat-o sa tinut de promisiune,din pacate pentru mine nu a platit nimic si nici nu a radiat masina,fapt pentru care am platit impozitul cativa ani,pana in 2004,mi-am zis ca la-s ca omul este serios si va trece masina pe numele lui,trec anii,cumpar alta masina,o vand(prin annul 2009-2010) ,se elibereaza fisa fiscala,intreb de oltcit ,primesc raspuns ca nu exista,cumpar alta masina o tin o perioada si o vand,alta fisa fiscala eliberata,cumpar alta masina ,o vand,alta fisa fisa fiscala,cumpar alta masina care o am si acum,anii trec si mama mea se hotaraste sa faca o extindere la casa si pentru asta avem nevoie de “Certificat de urbanism” la care suntem obligati,ca si la fisele fiscale,sa platim toate datoriile pentru a fi eliberate,platesc amenzi de circulatie ,ramasite de impozite,din nou intreb de Oltcit,si… nimic.ma linistesc,dar……….!!! in aceste zile mama mea se duce sa plateasca impozitul la casa, surpriza ei a fost ca are o masina marca Oltcit,si ca aceasta masina nu are impozitul platit din annul 2004,in valoare de 1100 de lei, o suma enorma.
Ce vreau sa ma lamuriti dvs care cititi acest post.
Sa zicem ca primaria sa incurcat in adrese,cu toate ca eu am platit cativa ani impozitul la aceasta masina(in anii 2002,2003) cu toate ca eram mutat la noua adresa.
Prima reactie, sa plateesc, dar…. Cer ajutorul dvs.si va intreb daca Primaria are dreptul sa-mi ceara o suma de bani din annul 2004 cu toate ca pot demonstra ca nu m-au anuntat de nici un fel de datorie?,adica ar fi valabila acea prescriptive de 5 ani de zile? Sau sunt doar povesti
Este posibila prescrierea datoriei ,care la primarii ar fi de 5 ani(poate ma insel sau nu sunt bine informat)adica sa plalatesc 5 ani din zece,sau sa-l dau in judecata pe cel care a promis in fata notarului ca suporta toate cheltuielile cu folosirea masinii
Problema este ca mama mea este amenintata de primarie ca o sai fie poprita pensia acum in pragul sarbatorilor.

Răspuns la discuția Deschidere societate comerciala
Pentru statul Roman sa ai o societate mica sau mijocie esti catalogat ca un viitor infractor(parerea mea) asa ca, sigur, o sa deveniti un mare donator de banuti si multe amenzi foarte mari pentru greseli marunte cateodata chiar banale,mai ales ca in acest caz "greselile" nu sunt facute de dvs..
Sincer nu va sfatuiesc sa faceti acest pas.
Va multumesc tuturor pentru raspuns,acum sunt ceva mai lamurit.
Am cautat problema mea pe forum dar nu am gasit un raspuns sa ma lamureasca.
Eu asociat unic hotarasc sa inchid firma,pe firma am avut un apartament vechi ce l-am vandut la o persoana fizica, aceasta vireaza banii in contul firmei,pana sa finalizam actele cer de la finante adeverinte ca firma nu are datorii de nici un fel( asa a cerut notarul) daca tot am ajuns pe la finante intreb daca se poate cheltui banii ce rezulta din vanzare sub forma de dividente, si cand trebuie platit impozitul pentru acesta(mentionez ca celelalte taxe si impozite s-au platit pentru venitul ce s-a realizat din aceasta tranzactie) raspunsul neoficial a fost ca se pot plati la sfarsitul anului, asa ca am cheltuit banii din contul firmei in interes personal considerand ca ecestia sunt dividente si ca voi plati impozitul la sfarsitul anului,

Cateva cunostinte mi-au spus ca nu am procedat corect ,am cautat pe forum si se pare ca impozitul pe dividente trebuia platit inaite :O
Daca nu e bine cum am procedat, ce se mai poate face acum?

Răspuns la discuția Apartament cumparat pe firma
Sa inteleg ca facturez fara TVA? dar este legal mai ales ca de la 1 ianuarie sa schimbat codul fiscal si ma gandesc sa nu fie modificat ceva in lege si in acest domeniu.
Răspuns la discuția Apartament cumparat pe firma
Pana la urma inteleg ca cea mai simpla varianta ar fi sa inchid firma voluntar,dar transferul dreptului de proprietate asupra activelor nu implica si plata tva aferent imobilului?
Poate acest subiect sa mai discutat si rog moderatorului sa mute in alta sectiune aceasta discutie.

Eu 'Unic' si cu un prieten 'P' infiintam in anul 2000 o societate comerciala 50% +50% denumita x srl, in 2002 sc x cumpara pe societate un apartamente spatiu comercial de la alta societate la care pe vremea aceia recuperam TVA cate un pic, pic... pretul apartamentului fiind de 5.000 euro, in anul 2006 unul dintre asociati 'P' se retrage solicitand jumatate din pretul apartamentului "evaluat" la acea vreme la 16.000 euro,eu 'Unic' cumpar jumatatea lui cu 8000 cu o chitanta de mana si la registru comertului sa facut actul aditional si sa specificat ca eu am platit fostului asociat jumatatea din ce i se cuvenea dar suma de 8000 de euro nu apare in actele de la reg.com.

Intrebarea mea este:
Daca acum firma aprope ca este in faliment, si eu intre timp am creditat-o cu aproximativ 15000 lei (fara acei 8000 de euro care nu apar decat intr-o chitanta de mana ) cum fac sa-mi recuperez acesti bani cu sau fara cei 8000 euro ?, va intreb ce sa fac ca eu sa raman cu apartamentul(care la ultima evaluare din ianuarie 2009 este de 10.000 euro) pe persoana fizica , se poate sa fac un barter sau ceva asemanator cu apartamentul in schimbul banilor cu care am creditat societatea? va rog un specialist sa ma invete o modalitate ca aceset apartament care este al "meu" sa fie totusi al meu ca ma luat dracu cat am muncit pentru el si nu vreau sa ajunga pe mana lu BOC sau ANAF ca sa-si plateasca ei salariatii cu acele salarii mari de nu mai stiu cum se pronunta in cifre
Sa o lichidez? sai dau foc ce sai fac sa nu puna nenorociti astia mana pe un bun care pana la urma este al meu ca firma nu mi-au dat-o ei tot eu am infiintat-o, am ingrijit-o si am crescut-o daca Boc vrea ca noi sa murim.. sa murim da apartamentul vreau sa fie pe numele meu. Va rog ajutati-ma cu o idee..
Multumesc tuturor.
Răspuns la discuția apartament cumparat pe firma
Scuze...
am aproape aceiasi problema cu un apartament cumparat pe firma spune-mi daca ai rezolvat delicata problema si poate aplicam si noi cei multi care suntem in aceiasi situatie solutiile gasite de tine.
Multumesc.
Buna ziua
Am un apartament cumparat pe firma si transformat in spatiu comercial in anul 2002 la cumparare am recuperat TVA acum vreau sa inchid firma sau sa o trec fara activitate problema mea este ce fac cu apartamentul cum pot sa-l trec pe persoana fizica cu costuri cat mai mici ultima evaluare a fost de 10.000 de euro(ap. vechi 34 mp) si a fost cumparat cu 190.000.000 milioane lei vechi.. La vanzare se platesc toate acele impozite pe profit ,dividente si tva?
Multumesc !