avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate laura1964

Activitate laura1964

Exista o incompatibilitate intre functia de sef centru( contractual) si faptul ca acesta este incadrat in grad de handicap grav ? In baza carui articol al carei legi ?
CECAR-UL cere o adeverinta din care sa reiasa starea de incompatibilitate a unui functionar public cu atributii in domeniul financiar - contabilitate . Cum stabileste institutia angajatoare starea de incompatibilitate pentru o alta institutie?
Buna ziua!
Daca o persoana are dreptul sa se pensioneze in luna martie mai poate cumula pensia cu salariul ( pana la 01.09.2024) cand se aplica noua lege a pensiilor?Conf. Art. 46. - (1) Pensia pentru limită de vârstă se cuvine persoanelor care îndeplinesc, cumulativ, la data pensionării, condiţiile privind vârsta standard de pensionare şi stagiul minim de cotizare prevăzute în anexa nr. 5.
(2) Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condiţiile de înscriere la pensie prevăzute la alin. (1) pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă şi continuarea activităţii, cu acordul anual al angajatorului, până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Nu inteleg cum poti sa aplici alin.2 de la 01.01.2024 , si alin 1 de la 01.09.2024
La incetarea unui contract de munca se face nota de lichidare. In cazul in care persoana se angajeaza prin concurs in aceeasi unitate i se schimba marca ,deci se face nota de lichidare pe vechiul contract?
Buna dimineata! Nu stiu daca in aceste cauze se poate folosi si faptul ca minora poate fi intrebata, insa cred ca si copilul are un cuvant de spus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca ,daca aveti toate platile pe numele dumneavoastra, puteti cu ajutorul unui avocat sa castigati. Cat despre faptul ca nu dati de el si asta se poate pe cale judecatoreasca .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati platit ratele la creditul unde titular era fostul sot pe contul lui cu numele dumneavoastra, sau ati preluat contul de la banca? Daca da ,si daca nu este de gasit, cred ca un avocat va poate ajuta in acest caz .
Cu siguranta este un abuz din partea politiei din cate inteleg. Acestia nu pot forta minorul sa plece cu tatal si, ar trebui sa sesizeze DGASPC -ul de abuzul emotional la care este supus ,sa faca un raport ....ceva pe care ati putea sa il folositi in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna, copilul nu este o valiza pe care sa o poata lua cand vrea ,,tatal,,.Are dreptul sa refuze vizitele ,insa nu trebuie sa il influentati dumneavoasta. Stiu ca nu o faceti din experienta mea similara , asa ca nu va lasati coplesita de situatie. Important este cum gestionati traumele si sentimentele copilului.
Depinde cand ati cumparat casa .Inainte sau dupa casatoria cu a doua sotie.