va deranjez cu o intrebare: doresc sa stiu la cat timp se prescrie un litigiu intre persoane juridice? 2 sau 3 ani La persoanele fizice stiu ca e la 3 ani, dar la juridice ....
va deranjez cu o intrebare.
Intrucat nu am reusit sa cadem la o intelegere amiabila, urmeaza sa actionez in instanta o agentie, intrebarea mea este cat timp dureaza procesul, cu tot ce presupune, am inteles ca exista termen si de 1 an. Nu exista nici o posibilitate de a demara mai repede actiunea? Si inca o intrebare, care este suma minima pentru care se poate cere falimentul unei firme?
va deranjez cu o intrebare, poate banala pentru Dvs., dar foarte importanta pentru mine.
Reprezint o agentie de turism din Pitesti si am probleme cu o alta agentie din Bucuresti, careia i-am achitat integral contravaloarea unui pachet de servicii turistice, numai ca am primit niste vouchere fictive, am sunat la hotel si nu figuram cu rezervare la ei. Este vorba de aprox. 1.300 euro, evident ca a trebuit sa fac in asa fel incat sa achit din nou sejurul clientilor pentru a putea calatorii, dar din resurse proprii.
Directorul agentiei touroperatoare din Bucuresti, cel care nu a finalizat procesul de rezervare, si cel care practic in momentul de fata este in Grecia, pe banii mei si poate si ai altor agentii de turism din tara, nu mai raspunde la telefon, si spune ca a inchis temporar activitatea firmei, dar nu cred, site-ul este functional cu sistem de rezervari on-line, totul este bine gandit.
Intrebarea mea, este daca exista vreo posibilitate de a recupera banii si in ce fel, am inteles ca pot sa-l actionez in instanta, dar asta nu inseamna si recuperarea banilor ci doar obtinerea unui ordin judacatoresc. Pe mine ma intereseaza, cum pot sa-mi primesc banii inapoi, bani munciti pe care nu vreau să-i las pe mana unei persoane de acest gen. Am nevoie de un sfat, de o indrumare.
Mentionez ca am contract incheiat cu agentia respectiva, facturi de la ea, tot ce trebuie.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Nu, nu sunt singura, suntem mai multe persoane, au fost si mai multe, dar achita la cine doreste, nu are un crieteriu anume, daca vrea te plateste, daca nu, nu. Doar eu si o colega am facut reclamatie la ITM, deci are 2 reclamatii, dar persoane afectate sunt multe, este o firma mare.
Buna ziua, ma confrunt cu o problema destul de delicata. Nu am mai primit salariul de 6 luni. Directorul firmei unde lucrez nici nu mai apare pe la birou, sau daca vine, pleaca imediat, nu putem comunica. Am facut o sesizare la ITM, o reclamatie, l-au somat si i-au trimis o notificare ca pana pe 15 feb sa achite salariile restante, dar azi suntem in 18 feb si ... nimic. A ramas ca in cauzul in care nu se rezolva nimic sa-l dau in judecata, ca o sa am castig de cauza, dar trebuiesc bani pentru avocati, vor fi cheltuieli de judecata care la inceput vor trebui achitate de mine. Credeti ca exista riscul sa nu castig in instanta? Nu pot trece cu vederea cele 6 salarii, sunt totusi munca mea de jumatate de an, am rate, credite, carduri descoperite pentru ca in cele 6 luni a trebuit sa achit rate, chirii, mancare si multe altele. Trebuie sa-mi recuperez banii, sa solicit chiar si daune, sa-mi achite si dobanzile la sumele imprumutate, tot. Mi-e teama sa nu castige in instanta, desi nu cred ca este posibil. La final de luna trebuie sai fac declaratiile si sa le depun, sunt sef contabil de meserie, dar daca nu le mai fac, pe motiv ca nu mai am pentru ce, mi-e teama sa nu ma acuze de faptul ca nu-mi indeplinesc atributiile si sa fie un motiv pentru a ma da afara, cu toate ca am reclamatia la ITM. Nimeni nu i-a nici o masura, nu suntem protejati ca angajati deloc, de nimeni, nu este corect, muncim, cotizam .... pentru nimic.
Este vorba de un calorifer cu 15 elementi, iar locatia nu provine dintr-un apartament, este vorba de o constructie ulterioara blocului, un fel de garsoniera, o camera cu o baie. Am vb si cu administratorul, dar proprietarul are contract separat cu Termoficarea. Oricum o sa fac o cerere de debransare, dar mai intai o sa cer o evaluare, intr-adevar sunt niste costuri, cu golirea instalatiei si tot ce mai trebuie, sa vedem, oricum mai mult de 490 lei nu costa, deci in pierdere nu am cum sa ies. Ramane de vazut, sper sa fie receptivi cei de la Termoficare, desi am tot dreptul sa cer debransarea daca sunt nemultumita.
Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua, va deranjez cu o intrebare poate banala pentru Dvs., dar destul de serioasa pentru mine.
Am o agentie de turism in Pitesti, si am o problema cu furnizarea caldurii, este enorm de scump pentru un singur calorifer in locatie, 490 lei/luna, iar in aceste conditii doresc sigilarea lui, nu debransare deci nu vreau sa-l elimin, este un spatiu inchiriat. Nu stiu cum trebuie procedat, cei de la termoficare spun ca trebuie sa ma duc in audienta la directul de la Termoficare Pitesti, care in mod sigur nu-mi va primi cererea, ar fi prea usor, pe internet sunt niste conditii care ma ingrozesc, dar acestea se aplica la debransari, nu stiu daca este acelasi lucru.
Practic nu stiu cum pot opri furnizarea caldurii, asta ma intereseaza. Cum fac?
Multumesc anticipat! - Nicoleta -