avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate dyacos_13

Activitate dyacos_13

Răspuns la discuția informare personal
in legatura cu informarea,am inteles,multumesc pentru raspunsuri.Totusi,conducerea ar trebui sa ma informeze pe mine,sau pe angajatul de drept,adica pe fata care va veni din maternitate peste 4 luni ,pt ca postul de fapt e al ei,eu sunt provizoriu(voi pleca cand ea vine).Imi cer scuze ca insist cu intrebarea,poate fi mutat un post provizoriu? pentru ca nu toata sectia se muta,ci doar 3 posturi(angajati) in alta sectie printre care si al meu Nu ar trebui sa lasa acest post in pace si sa mute alt om?
multumesc
Răspuns la discuția informare personal
are obligatia de a informa salariatul cu cat timp inainte de a face schimbari? Te poate anunta cu 24 ore inainte (de maine vi in sc Y )?? Eu stiam ca un post de maternitate NU poate fi modificat atata timp cat angajatul de drept al acelui post nu s-a intors la servici,indiferent daca pe acel post,a fost angajat cineva provizoriu sau nu (adica nu se poate desfinta,muta,etc),gresesc??
multumesc
buna ziua,
Sunt angajat intr-o unitate sanitara pe perioada determinata (contractul se termina in luna aprilie 2013 Sectia X,in care lucrez, face o rocada cu sectia Y cu tot cu pac si personal.Intrebare:se poate muta un post provizoriu (de maternitate) dintr_o sectie in alta daca pe contract se specifica,ca am fost angajat in sectia X,perioada 12 luni? Si daca da,noi nu ar trebui sa fim anuntati? E legal ca in data de 30 09 12,de ex.sa primim o hartie in mana,ca de maine suntem in alta sectie? Pe baza acestei mutari neanuntate oficial (diverse speculatii exista,dar nimic concret) pot avea o demisie fara preaviz? (nu doresc sa lucrez in sc Y )
Cu multumiri
buna ziua,
voi pleca saptamana aceasta din tara cu un copil minor (13 ani),in concediu.
am sentinta judecatoreasca,definitiva si irevocabila (11.12.2007) prin care se dispune incredintarea minorului spre crestere si educare,mamei,adica mie.
am inteles ca,cu aceasta sentinta,certificat de nastere si pasaportul copilului,pot iesi din tara fara probleme.
1.e nevoie ca sentinta sa fie tradusa si legalizata? (mergem in UK cu masina,deci traversam mai multe tari,si daca da ,in ce limba?)
2. sentinta e pe numele meu de fata,iar acum sunt casatorita,noile acte sunt alt nume.Vor fi probleme la granite?
multumesc
.Fostul sot imi plateste 1/4 din sal min,care a fost (sau este) 600 ron.Nu am inteles exact,s-a modificat salariul minim pe economie?Ar trebui sa imi plateasca mai mult? multumesc.
Răspuns la discuția Nu inteleg programul!!
multumesc de raspunsuri,nedumerirea mea era legata de codul muncii care spune:
"(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână. ",iar noi lucram o sapt de 60 ore una de 49 si una de 56.consecutive.sau poate nu inteleg eu.
Răspuns la discuția Nu inteleg programul!!
dupa prima saptamana de dimineata,sambata si duminica respectiva lucram 12 ORE PE ZI,deci ies duminica seara la 7 si intru luni dupamasa la 3.Nu sunt 24 ore.
iar dupa 5 zile a cate 8 ore,se pot lucra inca 2 de 12?
Răspuns la discuția Nu inteleg programul!!
trei
Buna seara
lucrez intr-o unitate sanitara privata.E normal programul:
- saptamana1 -de luni pana vineri 7-15,samb si dum 7-19
-saptamana2 -luni-duminica 15-22
-saptamana3 -luni-sambata 22-7
saptamana 4 -liber+duminica din sapt 3
e normal sa lucram 20 zile fara liber,din care 2 zile de 12 ore,si apoi 8 zile liber?
multumesc de raspunsuri
din cate am reusit sa aflam ( avocatul de fapt,de la politia din comuna unde locuieste),el lucreaza in Italia.Ceva de genul-cateva luni in Italia,cateva luni in tara...Are de unde,dar nu pot demonstra cu acte,nu are contract de munca