sigur, au cnp, certificatele (nastere si casatorie) fiind eliberate in romania, de sct 1, in urma transcrierii.
intr-adevar, dle bep, ce-mi scrieti dvs mi-a zis astazi si un alt coleg (cu mai multa experienta ca ani si care lucreaza la un spclep de oras). mi-a sugerat sa le cer acestor 2 persoane sa scrie cu mana cu ca nu au detinut niciodata acte romanesti, respectiv permis de sedere. cam pe aceeasi linie s-a exprimat si un sef de la judet, ca nu exista impedimente sa le eliberez act de identitate. am facut verificarile de rigoare in bdc, persoanele sunt inexistente, nu au culese datele lor de cei de la sct 1 Bucuresti. acum, am lamurit problema cu actele, mi s-a confirmat ca nu este nici o problema sa-i culeg, ceea ce am si facut. mai apoi, dintr-o alta discutie, mi s-a spus ca nu e chiar bine ca i-am cules, ca vor fi culesi (cand?) de cei de la sct 1 cu data primirii cetaniei, fara domiciliu, ceea ce va face ca sa fie stersi din baza mea. pt a preintampina acest lucru, tre sa fac o adresa catre sct 1 si sa le comunic ca au fost legalizati de mine, si tre sa le culeg eu istoricul de domiciliu de la data dobandirii cetateniei si pana la data stabilirii la mine. din spusele colegului mai sus mentionat se practica: cererea se solutioneaza in 30 de zile, pana la 45 de zile, timp suficient in care faci corespondenta cu sct 1 pt urgentarea preluarii datelor acestor cetateni in bdc.
da, situatia este prea "proaspata", de azi abia, si nu am reusit sa cer un punct de vedere. sigur, va tin la curent :)! multumesc, dle alex, asa am gandit si eu.
Buna seara! Putin ajutor va rog! Am avut azi la ghiseu doi cetateni din R Moldova care au obtinut cetatenia romana si doresc c.i. E primul meu caz de acest fel si incerc sa ma documentez cat mai mult. Le-am cerut documente cf legii: certificatele care le atesta cetatenia, certificatele transcrise la sct 1 Bucuresti, atat de nastere cat si de casatorie, atat pt ei, cat si pt fiul minor (fiul este nascut ulterior obtinerii certificatelor de cetatenie), dovada domiciliului din Romania, taxa de timbru, taxa de c.i., copii ale actelor straine cu poza pt identificare (carte de id sau pasaport) absolut tot. Cand le-am solicitat pemisul de rezidenta pt a-l preda ulterior la ORI, mi-au spus ca nu au avut niciodata un astfel de document, deoarece ei au obtinut cetatenia pe baza filiatiei. Astept sugestii si propuneri in privinta modului in care am procedat pana acum si ce fac mai incolo. Multumesc.
Multumesc, dar pe mine ma intereseaza ce act normativ reglementeaza suma care reprezinta c/v cartii. am nevoie pentru un proiect de hotarare de CL in vederea incasarii acestei taxe pentru un serviciu de evidenta persoanelor infiinta in anul 2011. Stiu ca taxa extrajudiciara de timbru de 4 lei este reglementata de lg 117/99, modificata si completata, dar nu stiu baza legala care stabileste valoarea de 7 lei.
Buna seara! Ma poate ajuta cineva spunandu-mi actul normativ care reglementeaza c/v cartii de identitate, adica taxa de 7 lei? Multumesc.
Multumesc de raspuns. Poate in unele primarii se vor recrea posturile ... dar se mai pot face angajari (reangajari ale celor dati afara)? In conditiile in care nu se pot face angajari decat pt posturile unice sau in serviciile cu toate posturile vacante?!
Si apropo de faptul ca nu mai sunt sefi de servicii, cine avizeaza cererile, semneaza lucrarile serviciului etc? Un alt functionar din primarie numit de primar (care nu are legatura cu spclep) sau pot fi semnate de catre lucratorul (in cazul meu unicul lucrator pe evp), cu acces autorizat de baza de date, cel care le intocmeste, preia, are acces la verificari?!
in Monitorul Oficial, Partea I nr. 179 din 14 martie 2011, a fost publicata Legea 13/2011 privind aprobarea OUG 63/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, precum si pentru stabilirea unor masuri financiare. La pct. 14 are urmatorul cuprins:
"14. La anexa, la nota de subsol punctul 2, literele a) si b) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"a) un post pentru fiecare 6.500 de locuitori pentru comune, orase si municipii, inclusiv din unitatile administrativ-teritoriale arondate acestora, cu exceptia municipiului Bucuresti;
b) un post pentru fiecare 5.000 de locuitori pentru sectoarele municipiului Bucuresti. Pentru indeplinirea atributiilor prevazute suplimentar sectorului 1 al municipiului Bucuresti, potrivit prevederilor Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila, republicata, cu modificarile ulterioare, numarul de posturi se suplimenteaza cu 53;".
Fac parte dintre "fericitii" care si-au pierdut postul cu 1 sept. 2010, SPCLEP la care lucram pierzand astfel 3 lucratori. Stie cineva daca a inceput undeva sa se aplice aceasta lege? Si cum se aplica? Au fost recreate posturile?
Va multumesc.
eu am primit direct pe data de 30.07.2010 dispozitia de eliberare din fc publica, care contine la art 1 eliberarea din fc publica, incepand cu 31.08.2010, iar la art 2 se precizeaza ca se acord preaviza de 30 de zile, respectiv intre 30.07 - 31.08.2010.
Multumesc. cam asa am inteles si eu, ca e vb de 30 de zile intre anunt si interviu. In cazul transferului intre unitati (asta si fusese prima varianta discutata) ma pot incadra in timpul de 2 saptamani?Si nu este necesara in prealabil lista posturilor de la anfp?! Sau este suficient faptul ca hcl a unitatii 2 privind organigrama si nr de posturi este publica?!