avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate cyan

Activitate cyan

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociația de proprietari are sediul în locația precizată în actul constitutiv înregistrat la tribunal în momentul înființării. Cereți aceste documente președintelui, are obligația sa vi le pună la dispoziție potrivit prevederilor legale din L196/2018.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aici nu este vorba despre de obtuzitate ci de legalitate. Se pare ca nu ati mai locuit intr-un bloc, sunt situații pe forum unde sunt 4 proprietari și nu se înțeleg între ei, când sunt 12 deja.. ideea locuirii intr-un condominiu nu se bazează pe omenia dintre vecini. Administratorul și președintele asociației nu ce boxa sa identifice atât timp cât dvs nu știți ce ați cumpărat iar vânzătorul nu știe ce a vândut. Nu puteți decât sa apelați la bunăvoința președintelui asociației, administratorul nu are nicio atribuție în acest sens, sa va sprijine sa identificați boxa. Sfatul este sa faceți o cerere scrisa adresata președintelui, ii cereți nr de înregistrare pe ea, dacă refuza ii spuneți că veți sesiza compartimentul de relații cu asociațiile de proprietari din primărie, puneți mana și citi legea nr 196/2018 a asociațiilor de proprietari sa va puneți la curent cu obligatiile si drepturile proprietarilor, președintelui, administratorului, comitetului executiv, dacă va cunoașteți legea demonstrați ca va cunoașteți drepturile.
Dacă sunt 12 proprietari și fiecare apartament are boxa atunci cel mai probabil unul dintre ei a pus stăpânire pe încă una, posibil pe cea care avut-o fostul proprietar, lprofitand de neputință sau necunoașterea acestuia. Cel care a pus mâna pe ea este președintele ori unul din comitetul executiv, de aici și reticenta președintelui sa va ajute. Chestia este sa ii dați cu legea un cap și sa il amenințați cu primăria și instanta de judecată. Cum sunt 12 apart atunci din conducerea asociației fac parte 4 proprietari, președintele plus 3, 4 din 12.
Aveți dreptul sa cereți președintelui toate documentele asociației, hotărâri ale adunării generale, statutul a.p., regulamentul de ordine interioara al a.p.. care sunt obligatorii prin lege..în ROI trebuie sa fie și prevederi privind utilizarea spatiilor comune, a boxelor, boxele dacă sunt în actele de proprietate acestea nu sunt spatii comune

[ link extern ]
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util


col409 a scris:

Vânzătoarea nu are nicio vină. Atâta doar că a vândut ceva ce nu poate să îmi arate.


Aici greșiți, nu puteți sa afirmați asa ceva, vina este în totalitate a dvs pentru ca ati cumparat ceva ce nu ati vazut,

Și nici nu o puteți da în judecata sau sa obțineți o reducere a prețului sau anularea contractului de v/c atât timp cât ati semnat contractul în cunostinta de cauză iar boxa este trecuta în contract.


7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu clarificati niște aspecte care sa lămurească situația! Când ați negociat și discutat cu cu vânzătorul, ați vizionat ce veți cumpăra, apartamentul și boxa? Ați văzut apartamentul, da sau nu? Ați văzut boxa, da sau nu? Tot ocoliți sa dați un răspuns clar. Asociația de proprietari nu are nicio implicare în situația dvs, nu a participat la achiziția dvs și la transferul proprietății, nu are de unde sa știe ce ați cumpărat dvs.. Iar ceilalți proprietari nu au nicio obligatie către dvs sa va dea contractele lor sa va identificați boxa.

Îl luați frumos de mânuțe pe vânzător sa va indice boxa pe care a avut-o în proprietate și pe care v-a vandut-o.

Dacă refuza ii spuneți că ii faceți plângere penala pentru înșelăciune, și trebuie sa va judecați cu el sa va restituie o parte din bani ptr boxa nevândute sau sa anulați contractul de v/c.

Este simplu.
Vina vă aparține dvs ptr ca nu ați verificat ce ați cumpărat.
Dacă ați fi cumpărat o masina, după ce ați platit-o, ce făceați dacă ați fi constata ca nu avea și motor?

Apelați la un avocat dacă nu va descurcați.
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când ați vizionat apartamentul și ati negociat cu vânzătorul nu v-a prezentat și boxa? Sau v-a prezentat o boxa virtuala ca cei de la Nordis? L-ati întrebat pe fostul proprietar unde este boxa pe care v-a "vandut-o"? Boxa apare în cadastru și în actul de proprietate? Când cumperi o proprietate te asiguri ca este în conformitate cu actul de proprietate, mp, cadastru, etc? Ati verificat dacă are toate camerele, bucătărie, baie, holuri? Sau ati vizionat-o online? Poate aveți și parcare și nu știți.
Minorul este reprezentat de tutore autoritatea tutelara care ii reprezinta interesele.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se platesc cheltuielile pe cota parte indiviza. Chiar dacă persoana este plecată în străinătate, administratorul, președintele, îngrijitoare, trebuie plătiți. Femeia de serviciu face curat pe scara, administratorul calculează listele de plata, cenzorilor verifica, reparatia liftului, în concluzie, plătește ce am scris mai sus, chiar dacă este plecată. Nu platestw cheltuieli pe nr de persoana
La fisc se solicită certificat de atestare fiscala pentru toate mijloacele de transport pe care le are proprietarul, nu ptr masina care urmeaza a fi radiata. Masina respectiva fiind posibil sa fie scoasa de la plata impozitului cu ani în urma ea nu va mai apare în certificat. Astfel proprietarul nu are datorii la fisc ptr masina în cauza.
În cerea ptr eliberarea certificatului fiscal sunt niște căsuțe în care se bifează pentru ce bunuri de la adresa x se solicită certificatul , bunuri imobile (locuinta) sau bunuri mobile (masini).
În primul rand trebuie făcută o procura notariala de catre proprietar în favoarea unei persoane care sa se ocupe de formalități la fisc, politie SRPCIV, REMAT.
De preferat ca proprietarul sa se deplaseze la un notariat însoțit de persoana respectiva, se poate deplasa și notarul la azil dar care presupune costuri suplimentare iar nu toți notarii sunt dispuși sa facă astfel de deplasări.
Dacă proprietarul este nedeplasabil singura varianta este deplasarea notarului. O procura costa în jur de 150 lei, depinde și de notariat, se scoate în 3 ex originale, atâtea câte autorități sunt, fisc, remat, politie, la fisc trebuie făcută o copie xerox și se va scrie pe ea "copie certificata cu conformitatea (conform cu originalul)" care va utilizata pentru scoaterea din evidenta fiscala după obținerea certificatului de radiere de la politie.
Apoi se procedează la radiere, se scoate certificat de atestare fiscala, se duce madina la Remat și se obține certificat de distrugere, după care se merge la politie cu certificatul, CIV original, certificat de înmatriculare în original, certificat de radiere în 3 ex., după politie se merge la fisc cu un ex din certificatul de radiere, se completează formularul de scoate din evidenta și cu asta basta.
Pe unde se merge persoana imputernicita notarial trebuie sa aibă procura notariala în original, are timbru sec.
Documentele pentru radiere le găsiți aici
[ link extern ]
Radierea se poate face și online dar trebuie confirmat un cont înregistrat la Srpciv care înseamnă tot deplasare la sediul Srpciv
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
LEGE nr. 196/ 2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor
art 2
p) părți comune - părțile din clădire și/sau din terenul aferent acesteia care nu sunt proprietăți individuale și sunt destinate folosinței tuturor proprietarilor sau unora dintre aceștia, precum și alte bunuri care, potrivit legii sau voinței părților, sunt în folosință comună. Părțile comune sunt bunuri accesorii în raport cu proprietățile individuale, care constituie bunurile principale. Toate părțile comune formează obiectul proprietății comune. Părțile comune nu pot fi folosite decât în comun și sunt obiectul unui drept de coproprietate forțată;

Secţiunea a 3-a Modul de utilizare a proprietății individuale și a părților comune
art 34 - art 42

[ link extern ]