avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate Matei Nicoleta

Activitate Matei Nicoleta

Răspuns la discuția Reguli functionare bloc locatari
Nu exista infiintata asociatie de proprietari.
Blocul risca sa fie sistat de la apa calda si rau platnicii nu au fost in nici un fel admonestati de cel putin un an - cel mai mare dator este chiar presedintele blocului - tocmai pentru ca nu avem personalitate juridica. Nu stiu cum trebuie procedat.
Cum poti trage la raspundere un rau platnic daca blocul nu are asociatie de proprietari?
Multumesc frumos pentru promtitudine.
Sincer si eu cred la fel doar ca m-a nelamurit declaratia pe proprie raspundere semnata la notar care specifica faptul ca ”declar ca nu ma aflu sub incidenta legii 85/2006”.
Buna
as dori sa stiu daca o persoana fizica se mai poate asocia / administra un SRL in cazul in care este asociat / administrator intro societate aflata in insolventa? Se poate mentiona un temei legal in afara art.6 alin 2 din legea 31/1990?
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția credit pe s.c. nou infiintata
Avand in vedere faptul ca societatea dumneavoastra este practic nou infiintata nu aveti nici o sansa sa obtineti vreun credit de la banca pentru simplul fapt ca nu aveti un bilant, un rulaj si probabil nu aveti ce garantii sa dati in acest moment.
Indicat ar fi sa faceti un contract de comodat macar pana inpliniti un anisor si veti capata ceva credibilitate - eligibilitate - solvabilitate.
Răspuns la discuția afacere - vinuri
Cred c-ati iesi mult mai ieftin c-un PFA...... undeva intre 100 - 250 lei.
Intrati pe onrc.ro si verificati la formulare inregistrare PF sau persoane juridice.
Răspuns la discuția refuz bilet la ordin
Daca Biletul la Ordin nu poarta pe el nici o semnatura este inutilizabil.
Răspuns la discuția nedumerire.....
Buna seara,
da era necesar sa mergeti la registrul comertului si sa va schimbati declaratia data initial conform careia la momentul infiintarii nu desfasurati nici o activitate.Era nevoie sa completati declaratia model II la Reg. Com. prin care solicitati autorizarea desfasurarii activitatii prevazute de CAEN Rev 2 la codul 4941 - transporturi rutiere de marfuri si astfel se modifica declaratia dumneavoastra initiala. Dupa completarea acestei noi declaratii, Registrul Comertului prin intermediul Biroului Unic, ar fi comunicat cate un exemplar al acesteia ITM-ului, DSV-ului, DSP-ului si Mediului, urmand ca acestia din urma sa vina la adresa indicata sa constate ca indepliniti conditiile de funtionare. Dupa obtinerea Certificatului Constatator de la Reg Com ar fi trebuit sa mergeti la ARR, DSV si sa va depuneti dosarul in vederea obtinerii licentei de transport si executie, respectiv a avizului de functionare.
In primul rand ar trebui sa va hotarati daca doriti o filiala, care are personalitate juridica si practic este cumva de sine statatoare, avand contabilitate proprie si putand sta chiar ea in raporturi juridice sau daca doriti punct de lucru, care nu are personalitate juridica si depinde de societatea mama intru totul.
In momentul in care mergeti la registrul comertului si inregistrati sediul social declarati - pe formularele tip de la ei - ca la sediul social se desfasoara activitati si sunt indeplinite conditiile de functionare.