Sunt angajata din luna ianuarie 2014 la o firma privata. In luna iunie mi-am luat concediu de odihna de 15 zile care este si singurul pe anul asta. Am vazut contractul unei colege in care este precizat dreptul la concediu de odihna 15 zile. Mentionez ca aceasta colega lucreaza de 5 ani la aceasta firma. Nu mi-a fost platit concediul ci doar salariul aferent lunii iunie fara nimic in plus. Este corect acest lucru si ce as putea sa fac fara sa risc sa fiu data afara?
Buna ziua !!!
Daca am restanta la un credit luat la BCR, iar cardul de salariu il am la banca Trans., BCR-ul are dreptul sa-mi blocheze cardul de salariu?
Pot obtine de la banca informatii despre ce tranzactii se fac pe un card de salariu care nu este pe numele meu ci al sotului?
sa inteleg ca oriunde ar merge cu aceea hartie sotul meu nu poate fi obligat sa dea banii inapoi? El este sunat si amenintat de mire si de unchiul miresei, iar baiatul care a luat cea mai mare parte din bani nu este de gasit. Noi ne-am gandit sa ii dea doar partea de bani care s-a impartit la 3 ca sa nu il mai ameninte.
Buna ziua!!
Nu am stiut exact unde sa plasez intrebarea: sotul meu canta la nunti. A impacat o nunta pentru anul viitor, iar in baza unui angajament de mana facut intre ambele parti a primit un acont, din care jumatate a luat un singur baiat, iar cealalta jumatate s-a impartit la restul de 3. Intre timp mirii s-au razgandit si solicita acontul inapoi. Mentionez ca in acel angajament se mentioneaza ca "In cazul anularii petrecerii, acontul nu se restituie", dar sotul meu este amenintat. Ma intereseaza sa stiu ce valoare juridica are acest angajament si ce ar putea sa-i faca sotului meu in baza acestei hartii.
Multumesc!!!
multumesc pentru raspunsuri. Precizez ca suntem asoc. de scara si nu s-a facut niciodata o adunare generala in care sa se discute aceste reguli. La noi penalitatile se baga in total de plata dar nu stiu daca luna urmatoare sunt scazute cand calculeaza iar penalitatile. Mai am o rugaminte : imi puteti spune unde gasesc legi legate de asoc.?
Buna ziua!
Este legal ca penalizarile sa fie bagate in total de plata, ca apoi luna urmatoare cand se calculeaza iar penalizarea sa se calculeze la suma restanta in care este introdusa si penalizarea din luna anterioara? Adica se poate calcula penalizare la penalizare?
Multumesc pentru raspuns. Chiar ne faceam griji ca mai are o luna si ceva pana iese si ne gandeam ca se poate adauga si asta si sa nu iasa acum. Are mari probleme de sanatate si asta ar fi doborat-o.