Va multumesc tuturor pentru pareri si sfaturi.
Ma interesa daca este posibil legal, adica daca merg(em) la un notar, va putea sa parafeze o astfel de declaratie sau procura, deoarece sotul meu vrea sa ma forteze sa fac asta.
Sotul meu insista sa ne mutam intr-un oras mai aproape de Bucuresti, lucru care nu ma incanta avand in vedere ca suntem bine stabiliti aici unde suntem. I-am sugerat sa se duca singur, sa locuiasca in chirie o perioada, sa caute o scoala buna pt copii, sa isi caute job, sa vada cum merg lucrurile pe acolo si daca e totul ok, ne mutam cu totii. Dar nu are incredere ca voi fi de acord sa vindem casa si sa plecam; prin urmare ma constrange sa ii fac declaratie sau procura.
Nu vrea sa divorteze. Din contra.
Si mie imi place aventura, dar de cand avem copiii am nevoie de stabilitate.
Buna ziua!
Sunt casatorita din 2016 si am 3 copii. Impreuna cu sotul am inceput construirea unei case acum 2 ani. Locuim cu totii in aceasta.
Sotul imi cere sa ii fac o declaratie notariala, cum ca renunt la drepturile mele asupra casei, astfel incat sa o poata vinde oricand doreste, fara acordul meu, deoarece vrea sa cumpere, fara acordul meu, o alta proprietate, dupa bunul plac. Este posibil (legal) sa dau o declaratie notariala cum ca renunt la absolut toate drepturile care imi revin asupra bunurilor materiale ale familiei?
Poate sa cumpere un alt imobil fara sa fiu coproprietar?
@simulink Scuze, dar sunteti pe acelasi palier cu ,,meseriasii"! Obligaţii şi răspunderi ale investitorilor, Art. 22, lit. d) “asigurarea verificării execuţiei corecte a lucrărilor de construcţii prin diriginţi de specialitate sau operatori economici de consultanţă specializaţi, pe tot parcursul lucrărilor;“ “diriginte de şantier – persoană fizică angajată de către investitor/beneficiar, cu obligaţii privind asigurarea verificării execuţiei corecte a lucrărilor de construcţii, pe tot parcursul lucrărilor“. Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii republicata in M.0. 765/2016(30.09.2016)
Buna ziua!
Pentru construirea casei am cautat o echipa de meseriasi. Am gasit o echipa “serioasa” de profesionisti. Am cerut contract deoarece doreau 8000€. Au zis ca o sa facem si contract, dar ar fi bine sa inceapa lucrarile deoarece au si altele si sunt f grabiti. Au zis sa le platesc 2000€ pt zidarie parter, 2000€ dupa ce toarna placa, 2000€ zidarie etaj si 2000€ acoperis, fiecare suma la sfarsitul etapei de lucru.
Si au inceput... au zidit parterul, au turnat placa, le-am platit 4000€ si deoarece nu am fost pe deplin multumita de cum au lucrat, am insistat sa semnam un contract, altfel nu vom continua lucrarile.
Seful s-a suparat, a zis ca nu poate sa semneze contract si ma tot ameninta sa ii mai dau in plus 3000lei, deoarece intelegerea initiala era pur estimativa si a platit muncitorii din banii lui.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc pentru raspunsuri. Sunt de obicei foarte atenta si imi place sa fiu in regula cu toate. Dar rovinieta mi-a scapat si foarte mult m-a deranjat ca nici nu am putut fi instiintata din cauze ce nu tin de mine. Nu pot sa imi cumpar casa in Cluj si prin urmare nu am nicio posibilitate sa imi schimb domiciliul. Asta e. Nu stiu la ce foloseste flotantul....
Buna seara!
Am domiciliul in Galati dar locuiesc de cativa ani in Cluj, in chirie, cu viza de flotant.
La casa din Galati nu mai locuieste nimeni. Zilele trecute am primit un mesaj de la banca. Am descoperit ca a fost instituita proprire pentru o amenda de rovinieta, din iunie.
Mi se pare foarte nedrept sa primesc o amenda, fara sa stiu, sa nu pot fi instiintata in niciun fel si sa ma trezesc cu blocarea contului. Daca am viza de flotant in Cluj, pot face ceva sa primesc notificari la adresa la care locuiesc? Am vreo sansa sa scap de amenda sau trebuie sa o platesc? Multumesc!
Buna ziua!
Am avut 5 zile concediu medical pt i urgentă medicală, 4 din ele in luna Februarie, iar una in Martie. Dr a eliberat 2 foi, una pt febr, alta pt Martie, amândouă in aceeași zi in care am fost la control.
La locul de munca(sunt prof) , secretara a zis ca nu poate sa introducă in programul de salarii concediul medical din Martie deoarece este eliberat in Februarie.
Acum am făcut scarlatina (streptococ de grup A), Dna doctor mi-a dat concediu 10 zile, 5 sunt in Martie și 5 in Aprilie. Tot doua foi, câte una pt fiecare luna, tot eliberate cu aceeași data din Martie când am fost la control și am făcut analizele. Am rugat dr sa îmi scrie zilele din Aprilie pe o foaie cu data din Aprilie dar a zis ca așa se eliberează și e vina secretarei care nu știe sa lucreze cu programul de salarii.
Va rog sa ma ajutați. Cine este de vina? Secretara sau doctorița?
Eu îmi vreau banii pt ca am fost destul de lovită cu boala asta. Sa mai pierd și banii e deja prea mult pt mine.
Aștept răspuns. Mulțumesc!
Multumesc foarte mult pentru ajutor. O sa vorbesc la asociatie sa vedem ce zice si d-na presedinte. Ma speriasem foarte rau, dar acum m-am mai calmat si o sa incerc sa rezolv problema cu calm.
Multumesc foarte mult!
Suntem 20 apartamente. Si avem si lift (la asta nu ma gandisem pentru ca nu-l folosesc niciodata, pentru ca stau la etajul 1).
Nu stiu despre ce regularizare poate fi vorba. Lunile trecute am avut de plata 3-4 lei/persoana. Acum m-au facut KO.