am fost sfatuita sa depun o plingere la procuratura impotriva acetei persoane care beneficiaza de pensie de invaliditate abuziv.
eu vin si intreb daca plingerea in scris este valabila si trimisa prin email si daca datele mele personale vor fi pastrate in secret ca nu vreau sa se afle identitatea mea.
daca pentru miopie se acorda pensie de invaliditate. dar persoana in cauza face lucru de mina, merge singura la cumparaturi, la plimbare, la dans cu alte cuvinte face de toate se distreaza dar are o pensie de invaliditate si sotul de insotitor. unde pot sa reclam sau sa fac plingere pentru aceasta frauda. sa ne facem toti invalizi ca doar tara are bani. cei care muncesc nu merita sa primeasca salariu la nivelul pensiilor de invaliditate, primesc un salariu de 150-200 lei pe luna si lucreaza 10 -12 ore pe zi la patron.
cum se calculeaza pensiile de handicap de sunt asa de nesimtite fata de pensiile pentru limimita de virsta, mai ales cind persoanele in cauza nu au nici un handicap si nu au lucrat o ora in cimpul munci.persoana in cauza are o pensie de 900 lei si sotul are pensie normala si 50% din valoarea pensiei de handicap ca insotitor. unde trebuie sa ma interesez sau ce trebuie sa fac pentru a impiedica o asa hotie si nesimtire. o persoana care a muncit 30 de ani are o pensie de 700 lei si handicapati 900, pai este posibil.
in anul 1991 bunica mea a fost improprietarita cu terenuri arabile si padure, in 1992 bunica a murit si mama mea fiind singura mostenitoare a intrat in posesia acestor bunuri care se afla in Sarmas - Harghita. ea a tot cautat la primarie sa vada cum poate sa intre in posesia banilor dar tot timpul i s-a spus ca trebuie sa intrebe la primaria comunei Ditrau, a fost si la ditrau dar acolo nu a gasit nimica pina in anul 2008, a revenit in 2011 cind i sa adus la gunostinta ca intradevar pe cine cauta este in baza lor de date dar nu mai poate sa faca nimica caci actele s-au depus pina in anul 2008 si acuma este tirziu eventual peste 2 ani sa mai revina ca poare se mai revine asupra acestei legi.
mai sunt niste "lire" care ar trebui sai primeasca de la primaria Borsec care nici acolo nu are sorti de izbinda. eu intreb ce trebuie sa faca si cum sa procedeze ca sa intre in posesia acestor bani care sunt un drept al mamei mele si este si singura mostenitoare.
in urma cu 10 ani am cumparat produse de la un magazin care lucra cu banca BCR, am luat produsele, am platit prima rata si tot in acea luna am achitat tot creditul fara sa mai semnam nici un contract. casiera unde am platit nu ne_a comunicat ca trebuie sa facem o cerere pentru a ni se inchide contul. banii au fost varsati intr_un cont curent de unde se tragea rata lunara, dar s_a deschis un alt cont unde se aduna dobinda. in 2006 am vrut sa contractam un credit la banca BCR si am descoperit ca avem bani in cont dar si dobinda de datorat dupa 7 ani. bine inteles ca am facut scandal dar nu am rezolvat nimica am platit si datoria.
am contractat un credit de nevoi personale in valuta pe o perioada de 10 ani si pe linga dobinda lunara mai sunt si comisioanele de administrare si risc. am intrebat la banca ce inseamna comisionul de risc si mi sa comunicat ca este un comision de siguranta in cazul ca nu ma incadrez in data scadenta a ratei. am platit la timp ratele. am intredat daca acest comision de risc la rambursarea creditului il voi primi inapoi. mi sa zis ca nu. vreau sa stiu de ce nu se inapoiaza acest comision de risc. mai ales ca vreau sa rambursez creditul anticipat unde mai platesc si comision de rambursare anticipata.