avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate cristinamold

Activitate cristinamold

Buna ziua ,as dori sa va intreb cum as putea sa imi primesc banii de la fosta firma la care am lucrat(am plecat de acolo in 16.05.2012,am stat in preaviz 20 de zile lucratoare conform legii ,fara sambata si duminica,dar nu am primit nici o foaie de lichidare,am sunat la fostii patroni chiar am vorbit si cu jurista firmei si eu tot nu am primit nici un raspuns).Mentionez ca firma mai trebuie sa imi plateasca doar zilele de concediu pt. jumatatea de an 01.01.2012-15.05.2012.Daca exista vreo lege care sa oblige firma sa imi plateasca aceste zile si sa imi trimita "lichidarea"va rog sa imi spuneti.Va multumesc.
Răspuns la discuția demisia cu preaviz
va multumesc frumos pt. raspuns,angajatorul imi cere 20 de zile lucratoare pt. perioada de preaviz fara sa ia in considerare sambata si duminica desi eu lucrez si in aceste zile(lucrez intr-um mall).
Buna ziua v-as ruga frumos sa imi raspundeti la o intrebare:doresc sa plec de la actualul loc de munca cu preaviz si nu stiu cum sa imi formulez cererea de demisie:
cate zile tine preavizul,daca am dreptul la zile de concediu(anul acesta nu am avut concediu-care lege il obliga pe angajator sa imi dea sau sa imi plateasca aceste zile).Mentionez ca contractul de munca este pe o perioada nedeterminata.
va multumesc
Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti in legatura cu aceasta problema:din noiembrie 2010 am avut contract pt. o perioada de 3 luni cu o firma iar din 15 feb. urma sa expire contractul.Deoarece nimeni nu mi-a dat de inteles ca contractul se va prelungi eu mi-am cautat de lucru trimitindu-mi CV-ul tocmai la firma la care lucram inca (care sub o alta denumire isi cauta noi angajati,stiu ca CV-ul mi_a fost vazut)Firma la care lucrez mi-a prelungit contractul pt. inca 3 luni pana in 15 mai,se poate sa-mi desfaca contractul de munca pt. ca a vazut ca imi caut de lucru?Este acesta un motiv legal?
Răspuns la discuția premiu de nastere
Va multumesc din suflet pentru ajutorul dat,firma la care am lucrat mi-.a aprobat acordarea ajutorului de nastere
Răspuns la discuția premiu de nastere
va rog sa imi spuneti daca eu nemaifiind angajata a societatii(desfacerea contractului de munca din motive ce nu tin de persoana angajatului)din 07.04.2010 iar copilul s-a nascut la data de 03.04.2008 mai pot solicita legal acest ajutor de nastere.Va multumesc
La intoarcerea din cic (in data de 06.04.2010). am fost angajata pt. o zi si apoi am fost disponibilizata(din motive ce nu tin de persoana angajatului).Azi 29.04 2010 cand am fost din nou la angajator o persoana bine intentionata m-a intrebat daca am primit premiul de nastere iar pt. ca nu l-am primit am facut o cerere pt. a primi premiul(a fost pt. prima data cand am auzit de el).D-na director nu a vrut sa-mi primeasca cererea pe motiv ca nu mai sunt angajata a lor.Mie mi se pare o nedreptate avand in vedere ca nici nu ma anuntat nimeni despre el.Va rog sa-mi spuneti daca erau obligati de lege sa-mi dea acest premiu sau daca asi putea sa fac ceva in aceasta problema.Premiul consta intr-un salariu mediu pe firma.Va multumesc pt. ajutor.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:in 4 aprilie trebuie sa ma intorc la serviciu din cic dar colegele mele au fost trimise in somaj (in locul lor au fost aduse persoane din fabrica pe motiv ca sunt prea valoroase sa se renunte la ele).Mentionez ca am lucrat la un magazin care nu s-a inchis doar am aflat ca aceste persoane sunt angajate pe un alt post cu studii superioare(si eu am studii superioare).La reitoarcerea mea din cic am vreo sansa sa-mi primesc locul de munca inapoi?Daca nu sunt obligati sa ma dea in somaj?Ma pot pune in preaviz din prima zi de munca?