avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate Delya Db

Activitate Delya Db

Buna ziua. Ca sa nu dau nume, voi expune problema in felul urmator:
Prietena mea Maria are o bunica de 80 de ani care este proprietara unei case. Aceasta batrana a avut 2 copii, pe matusa Mariei si pe tatal Mariei care a murit in urma cu 4 ani. Pana cand a fost lucida, batrana a tot sustinut ca atunci cand va vinde casa, va imparti banii in 3 parti, o parte fetei ei (matusii Mariei), o parte Mariei, nepoatei din partea fiului ei decedat si a 3-a parte celui care o va ingriji la batranete (matusii, ca ea are grija de batrana). Toata familia, inclusiv mama Mariei, a fost de acord cu aceasta imparteala dar nu au facut nici un act in privinta asta.
Acum, care este problema? Matusa Mariei vrea sa vanda casa (si Maria vrea) insa batrana nu mai este in deplinatatea facultatilor mintale de cateva luni, este imobilizata la pat, sufera de dementa si alzheimer, nu stie cine este, nu mai stie de casa, si nu va mai putea vreodata sa se descurce singura...Matusa Mariei este de acord sa o ingrijeasca pana la sfarsit, si vrea sa vinda casa batranei, casa care daca mai sta ani nevanduta isi pierde din pret caci se deterioreaza, iar batrana mai poate trai si 10 ani... Matusa Mariei a gasit un cumparator dar trebuie sa stie ce ar putea face legal sa vanda casa si sa imparta banii asa cum s-a inteles cu familia.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Imi expira contractul de munca in timpul concediului prenatal!

Va rog frumos ajutati-ma si pe mine cu un raspuns!
In data de 16 mai am intrat in concediu prenatal, data probabila a nasterii fiind 15 iulie. Contractul meu de munca expira in 1 iulie, data la care angajatorul nu mai are nici o legatura cu mine. Cum sa fac si de unde pot primi restul zilelor de concediu de maternitate? Am nevoie neaparat si de cele 42 de zile postnatal pt a putea intra sotul in concediu crestere copil pana la varsta de un an.
Cand se va naste minorul, doamna in cauza va avea 10 luni lucrate. Sotul dansei care are salarul mai mare si lucreaza de multi ani in acelasi loc de munca va putea sta acasa cu copilul?
O prietena a nascut trei copii: in 1993, 2001 si 2004. Dansa a beneficiat de indemnizatie crestere copil doar pentru ultimii doi copii. Acum este insarcinata cu cel de-al patrulea copil si vrea sa stie daca atunci cand va naste va putea beneficia de indemnizatie crestere copil. Va multumesc.
Sotul meu, in urma unei succesiuni, a devenit proprietarul a 3/8 dintr-un apartament cu doua camere, restul de 5/8 fiind al mamei lui vitrege. Daca inainte mama vitrega s-a aratat dispusa sa cumpere partea lui dupa finalizarea succesiunii sau sa vanda apartamentul la pretul pietei sa ii dea partea lui, acum nu mai vrea nici asa, nici asa...spune ca el o sa isi primeasca partea abia la moartea ei si ca el, avand cea mai mica parte din apartament, n-are dreptul sa locuiasca acolo sau sa ceara cheie.
Vreau sa stiu:
-Sotul meu poate impune pe vreo cale vânzarea apartamentului să isi poată lua partea?
-Fiind acum a doua proprietate detinuta de el (caci mai are o casa), va plati mai mult impozit pe partea lui de apartament.Poate sa bage pe cineva in gazda intr-una din camere?
-Are dreptul sa ceara cheie de la apartament?
Răspuns la discuția Succesiune
Ieri sotul meu a fost la o notara impreuna cu sotia supravietuitoare sa depuna actele. Cand, la o prima vedere, notara a spus ca sotul meu ar avea 3/4 din apartament iar sotia supravietuitoare 1/4, sotia supravietuitoare a scos o hartie de donatie cu 1/2 din apartament...notara a oprit si hartia de donatie si a spus ca s-ar putea ca ea sa aibe 3/4 si sotul meu 1/4...ramane de vazut. Cum insa lipsea o hartie cu datoriile decedatului, a ramas sa se mai intalneasca amandoi la notara peste 3 zile.
Donatia, daca incalca drepturile succesorale ale sotului meu mai este luata in calcul de catre notar? Trebuie intai sa asteptam finalizarea succesiunii si abia apoi sa ne luam un avocat daca vrem sa atacam donatia?Daca o atacam, cat putem obtine cel mai mult din apartament? Exista si un termen in care se poate ataca donatia?
Răspuns la discuția Succesiune
Alti descendenti ai defunctului nu mai exista. Apartamentul a fost cumparat de catre defunct inainte de casatoria cu ultima sotie. Deci sotul meu, ca unic copil,are dreptul la 3/4 din apartament?
Discuție Succesiune
Sotul meu a fost infiat in urma cu mai multi ani cu toate drepturile de mostenire de o matusa si sotul ei de atunci. Dupa cativa ani parintii lui adoptivi au divortat apartamentul ramanand tatalui adoptiv care apoi s-a recasatorit cu o alta femeie (care avea la randul ei doi copii mari). La inceputul lunii trecute tatal adoptiv al sotului meu a decedat- sotul meu a aflat asta abia astazi cand a fost cautat de sotia decedatului. Aceasta i-a spus ca se va fixa o data la notar pt succesiune si ca va avea si sotul meu o mica parte de acolo ''cat de mica ii buna si aia, ca sotul meu mi-a facut o donatie inainte sa moara''. I-a mai spus ca va trebui sa contribuie si el cu o parte din bani cand se face succesiunea.
As dori sa stiu daca tatal adoptiv putea intr-adevar sa-i doneze sotiei lui o parte din apartament inainte sa moara si cata parte mosteneste sotul meu din acel apartament el fiind singurul copil al decedatului? A cata parte din bani trebuie sa puna sotul meu cand se face succesiunea?


Tatal meu a luat acum cativa ani un credit doar cu buletinul (25 mil), asa, de capul lui.Neprimind niciodata vreun desfasurator cu ratele lunare ce le avea de platit ci doar cate o hartie lunar unde ii scria printre altele ''minim de plata...'' el a platit lunar doar ''minim de plata'' (nu ''de plata'' cum ar fi trebuit). .In urma cu 4 luni el a murit iar noi am descoperit ca, datoria lui initiala aproape s-a dublat si, desi am trimis prin fax copii ale certificatului lui de deces, pe numele lui continua sa soseasca hartii cu suma de plata tot mai umflata...mama mea e disperata-mai nou a fost instiintata in scris ca i se vor confisca bunuri din apartament...mentionez ca apartamentul inca e pe numele ambilor mei parinti...este ea obligata prin lege sa plateasca datoria tatalui meu? si daca da, nu ar fi normal ca ratele sa se recalculeze si sa se faca pe numele ei, in loc sa continue sa se umfle pe numele decedatului? Poate banca sa o impiedice pe mama mea sa faca succesiunea pe numele ei?:(