Buna seara,
ma adresez cu o suita de intrebari punctuale referitoare la un caz de partaj:
1. Divortul a avut loc in 2008 - actiunea de partaj a fost formulata in 12 oct 2011 . Sub incidenta carui cod intra partajul? Cel vechi sau cel nou?
2. Un teren care a fost mostenirea unuia dintre soti, se vinde in timpul casatoriei, iar banii se folosesc la achizitionarea unei masini. Masina este bun comun?
3 . Daca se face dovada (scriptic si cu martori) ca in cei 20 de ani de casnicie, unul dintre soti nu a lucrat decat 12 ani si a fost si plecat de la domiciliul comun , fara sa contribuie sub nici o forma, se poate obtine o cota diferita de 50/50?
Multumesc anticipat!!!
Nu prea cred. Pentru anii trecuti, pana in iulie 2010, daca erai angajat , nu mai trebuia sa platesti si CAS.Doar de anul trecut s-a modificat legea. by the way, sfatul meu este sa faceti o asigurare de sanatate, decat sa stati dupa cardul lor :)
Daca cineva poate face dovada ca tatal dvs a stiut de existenta si nu a actionat in contestare, nu se mai poate face nimic. Aveti nevoie de un avocat.
Art.54 din Codul familiei s-a modificat în sensul ca :
- paternitatea poate fi tagaduita daca este cu neputinta ca sotul mamei sa fie tatal copilului.Actiunea în tagaduirea paternitatii poate fi pornita de oricare dintre soti, precum si de catre copil ; ea poate fi continuata de mostenitori .
Actiunea se introduce de catre sotul mamei împotriva copilului; daca acesta este decedat actiunea se porneste împotriva mamei sale.Mama sau copilul introduce actiune împotriva sotului mamei, daca acesta este decedat si actiunea se porneste împotriva mostenitorilor lui. Daca actiunea nu a fost introdusa în timpul minoritatii copilului, acesta o poate porni într-un termen de 3 ani de la data majoratului sau.
Daca mama dvs a fost casatorita cand v-ati nascut, sotul acesteia devine automat tatal dvs .Paternitatea din casatorie se stabileste in baza prezumtiei de paternitate. Aceasta prezumtie poate fi rasturnata prin intermediul actiunii in tagaduirea paternitatii copilului din casatorie.
Chiar nu este o pacaleala de 1 aprilie. Se practica acest fel de "tzepe"! Pe foarte multe site-uri cu animale de companie se doneaza gratis animale de rase fff apreciate. Omul cade in plasa tzeparilor, gandindu`se ca face o super afacere.... din pacate....face altcineva afaceri pe naivitatea unora. Imi pare rau sa fiu asa dura , dar ar fi bine sa "deschideti ochii , altfel deschideti punga!"
Singura cale legale este de a da in judecata "tatal" pentru incredintare minor.Avand sentinta definitiva si irevocabila nu mai sunteti legata de semnatura acestuia. Altfel... corectati-ma daca gresesc!!! - nu puteti scoate minorul din tara.
Bias39, taxa de timbru trebuie platita. In decursul procesului se va stabili si cuantumul daunei, care poate fi mai mare sau mai mic de 86.000. In functie de expertiza si contraexpertiza.
Atentie insa ,au fost cazuri in care vinovatul a contestat procesul verbal, l-a anulat si atunci a disparut fapta. Sa speram ca nu vor merge pe aceasta cale.
Dvs chemati in judecata societatea de asigurari. Nu pot sa spun sigur, dar - daca puteti demonstra ca lipsa autoturismului v-a prejudiciat intr-un fel munca - cred ca puteti cere si daune morale. Asta ramane sa va explice un avocat competent.Va doresc castig!
De solicitat, nu se poate solicita nimic. In functie de ce rezolutie se da pe dosarul de dauna , de catre inspectorul firmei de asigurari, se face intampinarea. Nu poti sa soliciti dauna totala, pentru ca nu ai competenta de a analiza valoarea daunei. In principiu, se cheama in judecata societatea de asigurari, pe baza actelor eliberate de politie si/sau constant amiabil. Daca , in urma procesului, se dovedeste ca sunteti cel pagubit... societatea de asigurari trebuie sa va despagubeasca. In baza contractului de raspundere civila auto!!!
Daca imi dati mai multe detalii, s-ar putea sa va ajut cu sfaturi competente.
Si pentru Danbv: sunt in domeniul asig de 11 ani. Crede-ma, te-ar soca sa afli cate se facX-(
Pai interesul copilului este sa nu fie schimbata filiatia fata de tata (trecuta in CN). Ceea ce vrem noi sa evitam este traumatizarea minorului si folosirea lui ca "razbunare" . Amenintarile au inceput in momentul in care mama a dezvoltat o relatie cu finalitatea casniciei, in care minorul a primit legitimitate si statut in societate.