avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Activitate pingasz

Activitate pingasz

Acum trei ani vecinul meu m-a dat in judecata pt granituire,procesul s-a terminat anul acesta in februarie .Hotararea este definitiva in care se stabilesc punctele si limitele de granutuire (de fapt nu s-a modificat nimic fata de cea ce a fost acum trei ani, ne-am judecat trei ani degeaba).Am ridicat problema gardului, ca ar trebui s-o facem Am si picat de comun acord din ce sa-l facem, cum sa-l facem.Mi-a spus ca sa caut o firma pt executarea lucrarii.Am si gasit una, dar dupa parerea vecinului meu, frma respectiva lucreaza prea scump, am cautat alta, cu 20% mai ieftin.Nu- bine, sunt prea ieftini!!(dupa parerea vecinului meu. Totusi ar trebui sa facem lucrarea cu prima firma, dar sa mai caut si alte variante-- aceasta a fost raspunsul vecinului). Mi-am dat seama ca ma ia de fraier, de fapt nici nu are in gand ca sa facem gardul impreuna. Exista vreo legislatie in legatura cu cazul meu?Cheltuielile gardului nu se impart in mod egal?#-o
Buna ziua
Acum doi ani am cumparat un teren de 720m2 cu un imobil, vecinul imediat m-a dat in judecata pt granituire (pt mentinerea relatiilor cordiale X-(), procesul tine de doi ani.
Intrebarea mea este :Pot sa obtin autorizatie de constructie daca acest proces inca nu s-a terminat? Constructia pe care o doresc s-o ridic ar fi pe cealalta latura a terenului, nu pe latura comuna cu vecinul in cauza ,(ce se va stabili dupa granituire).
Astept cu interes opiniile Dvs.
Am si eu o firma, firma merge binisor .Cum ii moda la noi si eu dau marfa la termen, ma bucur ca imi reusesc sa-mi vand marfa!.Zilele trec, lunile trec, si poate o sa am satisfactia sa ma bucur inca odata... poate incasez! Da sa stiti ca nu mai incasez! In cutia postala ma asteapta un plic!Firma pe care am creditat-o a intrat in insolventa.Administratorul firmei pe care am creditat-o, si-a facut o alta firma si tot ce a avut pe cea veche a trecut-o pe cea noua inainte de aintra in insolventa.Pur si simplu se spala pe maini. Administratorul firmei nu are nicio avere, casa masina etc. sunt trecute pe numele sotiei,matusei,etc.Iar el lucreaza in continuare pe firma noua, face productie.
Intrebarea 1
Cine i-mi apara drepturile mele in aceasta tara impotriva acestor " oameni de afaceri" care in loc sa plateasca facturile si datoriile pe care le au,intra in insolventa.
Intrebarea 2
Cum sa-mi recuperez banii "pierduti"?
Din pacate am deja 2 cazuri cu sume importante
Am primit 2 buc Bo in alb de la un "client" pt marfa ca si garantie. El i-mi datoreaza din anul trecut din martie cu o suma.Tot l-am sunat ca sa vina ca sa-si achite datoria, fara succes.
I-am depus primul bilet cu suma completata in luna martie, din pacate fara niciun efect.Acum cateva zile i-am depus si al 2-lea, efect zero Lei. Teparul necajit m-a sunat ca am facut o ilegalitate, pt ca,pt aceasi suma am bagat spre decontare 2 BO.
Care este parerea Dvs.?
Răspuns la discuția granituire
nu ne certam, de fapt nu stiu ce vrea vecinul.nici nu am vorbit cu el,dintr-a data m-am trezit cu o citatie
Discuție granituire
in martie anul curent am cumparat un teren +casa, rezultat din dezmembrarea unui teren mostenit ,proprietarul a facut schita topo inreg. la ocot pentru jumatatea noastra , iar acum suntem dati in judecata de vecinul care a cumparat cealalta jumatate de teren pt granituire,el a primit niste schite de dezmembrare in care figurau cate 11m-11m front stradal pt fiecare parte.In realitate nici noi nici el nu avem 11 m ci 10.4m noi si 10.2 m el .Toti vecinii din jur au schite topo actualizate (SI NOI). El nu a stiut ca si noi avem acesta schita atunci cand a pornit actiunea de judecata. Terenul nostru a fost masurat corect dupa gardul vechi de 40 ani ce se afla intre terenuri.Ce sanse ar putea avea ?
daca la 3 zile dupa ce am cumparat o casa cu teren [cf fara litigiu la acea data] fostul proprietar este chemat in instanta de un vecin pt a-i ceda 40 cm din frontul stradal ,noi,actualii prorietari, ce probleme putem avea?Se intabuleaza pe numele nostru? Mentionam ca terenul si casa sunt inscrise la OCOT conform schitei actualizate ,vecinul nu are aceasta schita actualizata.Se inscrie litigiul in cf-ul nostru? Maine primin extrasul CFde la notar.