Va multumesc mult.Acum am inteles.Trebuie cerut la notar partaj partial cu sulta pe masina si apartament,iar casa sa ramana in indivziune pana la un eventual partaj.
Dupa ce se elibereaza certificat de mostenitor unde cei doi frati au cote parti egale din toate bunurile,se poate face partaj doar pe masina si apartament (chiar si cu sulta),casa ramanand sa apartina ambilor frati cu certificatul de mostenire cu cote parti egale?
Buna ziua,
In urma decesului tatalui raman mostenire : o casa, o masina si un apartament.Mostenitorii sunt 2 frati.Intelegerea dintre frati ar fi: masina si apartamentul ramane unui frate,iar casa deocamdata ramane amandurora,pana hotarasc cine vrea sa o ia.
Intrebarile mele sunt :
- notarul poate elibera act de proprietate (pt.masina si apartament) unui frate ?
in timp ce pentru casa sa elibereze act cu titulari ambii frati ?
- se pot deschide succesiuni separate pentru fiecare bun,sau se dezbate succesiune pentru toate bunurile o data ?
Cu speranta ca am fost destu de explicit astep raspunsurile Dvs.
Am uitat sa specifi ca fratii sunt singurii mostenitori deoarece si mama este decedata
Multumesc.
Va multumesc mult pentru amabilitatea si promptitudinea raspunsului.
In data de 15 februarie am postat o alta intrebare referitor la MOSTENIRE.Daca sunteti in masura,puteti sa-mi raspundeti si la aceasta intrebare?
Va multumesc anticipat.Cu mult respect.
Avand in vedere ca expira asigurarea masinii,pot sa o platesc in continuare si sa utilizez masina pana la deschiderea succesiunii?
Buna ziua,
In urma decesului tatalui au ramas mostenire o casa cu teren si o masina,pentru doi frati.Masina era primita cadou de unul din frati,din partea tatalui.Problema e ca era inscrisa pe numele tatalui.Intrebarea mea este daca pot folosi in continuare masina,in conditii legale,pana la deschiderea succesiunii.Mentionez ca fratele nu are pretentii la acest autoturism.In cazul unui raspuns afirmativ ce trbuie sa fac?
Buna ziua,
In urma decesului bunicului,unul dintre mostenitori a prezentat un act de instrainare(facut de bunicul) in urma caruia mosteneste 5/8 din avere.In act este specificat ca actul nu a putut fi semnat de catre cel ce instraineaza(adica de bunic) datorita bolii,Dobanditorul spune ca pe copia notarului au fost puse amprentele celui ce instraineaza(ale bunicului) .Intrebarea mea este daca acest act este autentic si poate fi luat in considerare.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
O alta intrebare ar fi cum pot afla valoare mostenirii pentru care se va deschide SUCCESIUNEA?
Buna ziua,
In urma decesului bunicului,unul dintre mostenitori a prezentat un act de instrainare(facut de bunicul) in urma cauia mosteneste 5/8 din avere.In act este specificat ca actul nu a putut fi semnat de catre cel ce instraineaza datorita bolii,Dobanditorul spune ca pe copia notarului au fost puse amprentele celui ce instraineaza in favoarea lui.Intrebarea mea este daca acest act este autentic si poate fi luat in considerare.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
Ma numesc Cristian si ca multi altii am divortat urmand sa platesc pensie alimentare.Lucrand in Anglia am fost de acord cu plata pensie de 120£.Acest lucru se intampla in anul 2009.De circa 2 ani lucrul merge foarte greu si aici ,iar in ultimele luni nu am lucrat aproape deloc,de aceea nu imi mai permit sa platesc aceasta suma.Intrebarea mea este daca as putea deschide actiune pentru micsorarea sumei.Va multumesc.
Buna ziua,
Locuiesc in Italia si am o fetita de 11 ani care as dori sa o trimit in Romania cu o prietena,in luna iulie.Intrebarea mea este daca imputernicirea necesara se poate face la un avocat roman aici in Italia sau la consulatul Romaniei.Mentionez ca transportul va fi cu avionul.
Va multumesc.