avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate radumm

Activitate radumm

Cum se calculeaza majorarile de intarziere si penalitatile la sumele de recuperat de la ANAF pentru taxa auto, acordate in urma deciziilor instantelor de judecata,si daca aceste sume, in cazul in care au fost calculate gresit, se pot contesta?
Familia mea a depus la Comisia Municipiului Bucuresti,in anul 2004, un dosar pentru obtinerea de compensatii in bazaLegii290/2003.
Mentionez ca proprietarii bunurilor sunt decedati de multi ani in schimb, la momentul respectiv, traiau toate trei ficele lor care sunt si mostenitoare de drept. Acestea, de comun acord au hotarat ca sa inainteze solicitarea la Comisia Mun. Bucuresti in raza careia locuia una din mostenitoare. Dupa decesul a doua dintre mostenitoare printre care si cea din Bucuresti, in calitate de fiu al ultimei mostenitoare am solicitat Comisiei lamuriri privind situatia dosarului. Am primit raspunsul ca dosarul trebuie completat cu mai multe documente, printre care - declaratie notariala autentificata asumata de cea pe numele careia s-a depus dosarul(si care este decedata), cu incheiere de autentificare , nu cu legalizare de semnatura , cum este cea atasata la dosar si declaratie notariala autentificata a doi martori (cu incheiere de autentificare , nu cu legalizare de semnatura , cum sunt cele anexate la dosar> Precizez ca ironia sortii a facut ca in prezent si cei doi martori sa fie decedati.
Va rog sa ma sfatuiti ce cale trebuie sa urmez pentru solutiona problema
Scurt rezumat: Lucrez la casa de asigurari de sanatate din 2002. Din anul 2005 pana la finele anului 2010 am lucrat la serviciul control furnizori, unde conform legii beneficiam de un spor de complexitate de 25%. In urma reorganizarii institutiei , eu impreuna cu alti 3 colegi am fost mutati in decembrie 2010, la nou infiintatul serviciu de audit regional din cadrul aceleiasi institutii, urmand ca testarea profesionala pentru functia de auditor sa se sustina in 15. 02.2011. Din diferite motive la testare s-a prezentat o singura persoana motiv pentru care ceilalti au fost reprogramati pentru 28.03.2011. Pana la data de 15.02.2011, salariul incasat a continut si sporul de 25%. Dupa aceasta data resursele umane au suspendat plata lui, pe motiv ca nu ne-am prezentat la test, dar ca in urma promovarii testului ne va fi platit din nou incepand cu luna aprilie. La urmatorul test ne-am prezentat si am trecut cu brio.. Ulterior am fost anuntati ca s-a gresit si nu mai beneficiem de acest spor in 2011, urmand ca din 2012 sa ni se recalculeze salariile. Precizez ca in cadrul serviciului audit mai activeaza 2 persoane inca din anul 2005 si care si-au pastrat acest spor. Cei de la resurse umane au adus in sprijinul deciziei lor Ord.285/2010, art.6, alin.4 si normele de aplicare nr.42/2011
poate fi infiintat un cabinet notarial pe PFA, intr-un spatiu cu destinatie de locuinta fara acordul vecinilor ?
este posibil ca sumele datorate de PFA-uri ca obligatii de plata restante la fondul de sanatate( cuprinzand si majorari si penalitati de intarziere ) sa fie incasate esalonat ?
dboariu a scris:

Medicul de medicina muncii nu are contract cu CNAS (ca si medicul sportiv, medicul scolar etc), deci nu elibereaza certificate de concediu medical. Excepție: medicul de medicina muncii din spital (secție/clinică/cabinet de medicina muncii).

Da, cred ca acesta e raspunsul corect , va multumesc!
In 158/2005 se precizeaza ca :"concediile medicale sunt eliberate de medicul curant sau de orcare alt medic care incheie o conventie cu CJAS"(asta in rezumat)
In 60/2006 nu am avut timp inca sa ma uit

.....in concluzie ,dupa mine, e cam ambiguu
Baza legala?
Buna ziua la toata lumea!
Dilema mea este urmatoarea :
Poate medicul de medicina muncii sa elibereze concedii medicale ?
Am dezbatut acest subiect indelung cu multe persoane si nu sunt lamurit inca.
O sa va rog ca in raspuns sa-mi precizati si baza legala.
Va multumesc si astept raspuns!