Problema sta in felul urmator. Intre doau societati s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare asupra unui teren din Bucuresti. Acest teren este traversat de 2 tevi ce fac parte din reteaua de termoficare a Mun. Bucuresti. S-au solicitat toate aprobarile privitoare la obtinerea autorizatiei de construire pe acest teren a unui imobil, spatiu comercial. Cei de la RADET nu au emis avizul in acest sens, mentionand faptul ca tevile respective au fost modificate. Aceasta modificare specificata de cei de la RADET a fost efectuata de catre Vanzator inainte de incheiarea contractului de vanzare-cumparare.
Vanzatorul sustine faptul ca acele tevi se aflau pe proprietatea lui si ca implicit acestea au devenit proprietatea personala a acestuia, cu atat mai mult cu cat, vanzatorul sustine faptul ca acesta a finantat din surse proprii construirea acelei magistrale inainte de 1989.
Pana la urma, daca acele tevi traverseaza terenul cumparatorului, acesta devine proprietar si asupra tevilor? sau aceastea raman in patrimoniul cui ??? si in temeiul carui act ?
Am o problema, in sensul ca de curand am incercat sa imi fac cartea funciara a imobilului (teren+constructie) insa cei de la cadastru mi-au spus ca nu se poate face cartea funciara deoarece exista un conflict in sensul ca terenul meu este mutat in spatiu cu un metru inspre stanga (asa apare in planurile lor cadastrale). Cei de acolo mi-au spus ca din cauza faptului ca in trecut se foloseau instrumente de masurare mai putin precise decat in prezent imobilul meu a fost situat la alte coodronate, spre stanga cu un metru.
In acest sens, mi-au solicitat sa cer vecinilor mei sa dea o declaratie norariala prin care nu am inteles ce se doreste. La dosarul meu de cadastru mai apare o declaratie facuta de mine pe care nu o recunosc, nu am fcut-o niciodata, semnatura nu imi apartine.
Acea declaratie a fost facuta pentru ca un vecin din partea mea dreapta sa poata vinde casa. Nu este vina mea ca in planurile lor exista aceasta problema, iar cei de la cadastru refuza sa imi intabuleze terenul si constructia.
Intrebarea mea este: ce pot face in acest sens ? Ma pot adresa instantei cu o cerere, sau trebuie sa urmez procedura prealabila pe contencios administrativ si pe ce temei legal sa imi intemeiez cererea ?
deci un pensionat anticipat nu mai poate lucra in domeniul privat in mod legal...
sa inteleg ca nu mai are nicio sansa, decat sa se multumeasca doar cu acea pensie amarata ?
o persoana pensionata anticipat se mai poate angaja in domeniul privat cu contract de munca ? mai primeste pensia in acest caz ?
as dori sa imi precizati si temeiul legal daca se poate
multumesc !
as vrea sa stiu si eu in baza carei legi isi desfasoara activitatea Administratia fondului imobiliar, am o problema legata de calitatea procesuala pasiva a acestei institutii intr-un dosar in care solicitam sa fie obligata la consolidarea unui imobil aflat in patrimoniul Primariei Bucuresti.
multumesc !
am si eu o nelamurire si am nevoie de ajutor:
este vorba de un produs de pe piata care are io sigla inscriptionata "denumire"
Nu exista o referire sau o trimitere la beneficiile conferite pe fisa tehnica, pe ambalaj sau in agrementul tehnic de produs.
Avind in vedere inducerea in eroare a consumatorilor prin pretinderea unor calitati care nu pot fi probate, exista o cale de atac ?
s-au afisat rezultatele examenului de primire in barou ?
ma refer la Bucuresti
daca s-au afisat, as fi recunoscator sa imi dati un link spre rezultate
ms