avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate b1anca

Activitate b1anca

Discuție Stampila firmei
Trimit corespondenta prin borderou standard al postei. Se pune stampila firmei lângă semnatura? Sau doar semnătura persoanei care întocmește borderou? Menționez ca exista contract cu posta iar datele firmei sunt trecute în partea stânga sus, iar doar directorul are drept de semnătura pe stampila firmei
Am primit la firma mai multe solicitări de la fost angajați pentru eliberare adeverințe cu spor de risc, schimb 3 etc. din perioada în care au lucrat la fosta firma care a intrat în insolventa. Cererile au fost înregistrate în Reg intrari iesiri. Răspunsul cum ca nu se pot elibera deoarece au fost predate lichidatorului au fost emise având același nr ca cel de pe cerere. Cu siguranță se va ajunge în instanta. Doresc sa știu dacă faptul ca s-a dat același nr răspunsului ca pe cererea înregistrată poate fi o problema la Proces. Răspunsurile au fost trimise prin posta standard. Ulterior au cerut copii după cereri. Aștept răspuns. Multumesc
Adresa de înaintare al actului aditional eliberat de firma împreună cu actului adițional prestare servicii. Cele doua se înregistrează separat în registrul de intrari iesiri sau se da același număr?
Multumesc pentru raspuns
Aveti dreptate ca doamna are nevoie de acele zile libere fiind un eveniment important pentru dansa.
Am luat acest exemplu de concediu medical, dar nu este unicul. De cand s-a scos din lege posibilitatea de a verifica salariatul la domiciliu( nu ca am fi recurs la aceasta masura vreodata), medicii de familie elibereaza concedii medicale pe banda rulanta. Un alt caz de abuz la eliberare concedii medicale, avem o alta dna care e in concediu medical eliberat de alt medic de fam. deocamdata pt 9 zile , dansa fiind plecata in alt oras la fiica ei. Ma anunta de actualul concediu medical , ca ea e plecata din localitate si ca i se va mai elibera un altul de medic chirurg pentru inca 7 zile.

Al treilea caz, al unei doamne care a fost in concediu odihna in alta perioada decat restul firmei, iar cand toata lumea a avut concediu de odihna doamna a intrat in medical.

Este o aberatie sa eliberezi concediu medical unei persoane fara macar sa o consulti, dar contra cost se poate orice.
Buna ziua
Este legal ca o persoana care initial a cerut concediu de odihna 4 zile si inca 2 zile libere platite ,pentru nunta fiului, cele 4 nu i s-au aprobat, sa-si ia concediu medical?
Adica e de la sine inteles ca si-a scos medical pentru ca nu i s-a aprobat concediul de odihna. Din moment ce nu se mai poate verifica angajatul la domiciliu, se poate demonstra altfel ca de fapt pers. nu e bolnava si medicul respectiv elibereaza concedii medicale oricui are nevoie, chiar daca nu e cazul?
Nu e prima data cand se intampla asa ceva cu angajata respectiva.
Multumesc
Buna ziua
As dori sa stiu daca la calcul vechime in munca( pentru acordare spor de vechime la salariu) se ia in considerare perioada in care angajatul a cotizat la casa de pensii
Multumesc
buna ziua
Va rog sa imi spuneti etapele care trebuie parcurse pt intocmirea unui contract colectiv de munca.
In registrul de intrari iesiri in situatia inregistrarii de ex. a eliberarii unei adeverinte se completeaza si primele coloane cele care in mod normal sunt pt intrari?