avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Activitate Emmapitica

Activitate Emmapitica

Buna ziua, am trimis un plic continand tichete de cresa prin posta romana. Tichetele au fost trimise cu recomandare insa fara confirmare de primire. Am constatat ca nu mi-a fost rambursata contravaloarea tichetelor in bani si am sunat la firma, tichetele nu au ajuns la ei. Am facut sesizare la posta romana prin care ceream sa puna in urmarire scrisoarea. Azi am fost anuntata de la oficiul postal ca scrisoarea este de negasit. Valoarea totala a tichetelor a fost de 370 de lei, intrebarea mea este: aceasta suma trebuie sa mi se impute mie? In ce masura se poate inregistra acest prejudiciu pe cheltuieli fara recuperarea sumei sau cum pot proceda legal pentru recuperarea ei de la posta romana.

Buna ziua, am trimis un plic continand tichete de cresa prin posta romana. Tichetele au fost trimise cu recomandare insa fara confirmare de primire. Am constatat ca nu mi-a fost rambursata contravaloarea tichetelor in bani si am sunat la firma, tichetele nu au ajuns la ei. Am facut sesizare la posta romana prin care ceream sa puna in urmarire scrisoarea. Azi am fost anuntata de la oficiul postal ca scrisoarea este de negasit. Valoarea totala a tichetelor a fost de 370 de lei, intrebarea mea este: aceasta suma trebuie sa mi se impute mie? In ce masura se poate inregistra acest prejudiciu pe cheltuieli fara recuperarea sumei sau cum pot proceda legal pentru recuperarea ei de la posta romana.
Buna, ma intereseaza ce fel de acte am nevoie pentru a putea pleca in vacanta in afara tarii pentru fiica mea care este sub 2 ani? Destinatia este una din urmatoarele variante: Ungaria, Bulgaria sau Grecia. Va multumesc.
M-ar interesa daca pot angaja o persoana pe post de bucatar timp de 2 saptamani, 12 ore/zi?
Buna ziua, as dori sa stiu daca se pot face donatii lunare in bani, spre exemplu 100 euro unui voluntar al fundatiei? Acesti bani sunt donati pentru sprijin in vederea scolarizarii, achizitie alimente, plata chirie etc. In ce masura nu pot fi trasa la raspundere pentru ca nu am angajat acest om si prefer sa ii donez banii? Multumesc pentru ajutor.
As dori sa stiu cum se plateste impozitul pentru PFA traducator?
Contractul de comodat trebuie autentificat la notar? E vorba de un contract utilizare autoturism in interesul fundatiei.

Buna ziua, as dori o informatie, pentru decontarea cheltuielilor de motorina pe fundatie ale patronului, e suficient sa fac un contract de comodat intre patron si fundatie? Contractul trebuie autentificat la notar?
Trebuie sa folosim foi de parcurs? Va multumesc
M-ar interesa sa stiu care este impozitul care se aplica la o persoana fizica autorizata si cum se calculeaza.
Buna ziua, ma intereseaza daca prin fundatie se pot face donatii in bani sau bunuri persoanelor fizice sau juridice daca fundatia nu este acreditata pentru prestarea de servicii sociale?