Buna ziua! De curând am o dispută cu un vecin care consideră că imobilul meu e prea aproape de gardul unui alt vecin. El susține că prin nu știu ce lege este specificat că trebuie să ai minim 3 metrii între casa ta și gardul vecinului, deși eu am primit și autorizație de construcție și tot ce trebuie din partea Primăriei iar la momentul ridicării casei nu a fost nici o problemă cu asta deși am cam 1 m, 1, 5 metrii între casă și gardul vecinului. Menționez că și vecinul cu care mă învecinez are casa construită pe hotarul dintre curți și nu i-a reproșat nimeni niciodată asta, casa lui fiind construită așa, cred la mica înțelegere cu proprietarul curții dinaintea mea! Cine și cum are dreptate în această problemă? Aș dorii să mi se spună acea lege, privitoare la distanța minimă de 3 metrii, dacă ea, legea există, cu număr și articol! Vă mulțumesc mult!
Buna ziua ! De foarte mult timp creez tablouri si desene in creion iar acum as dori sa incep sa vand din ele , cat mai repede, problema e ca nu stiu cum as putea sa fac asta cat mai legal si pe o perioada cat mai lunga de timp pt ca intentionez sa creez si dupa ce , sa presupunem , le-as vinde pe cele pe care le am acum .As dori sa stiu cum pot sa le vand cat mai repede si cat mai eficient , gen impozite mai mici .Sa-mi creez un PFA deoarece impozitele sunt mai mici iar infiintarea dureaza mai putin sau un SRL tinand cont ca eu nu am nici o certificare profesionala sau de orice alt fel care sa-mi ateste studiile in domeniul picturii sau desenatului , singurul meu atu fiind talentul si lucrarile mele . Ar putea sa fie trecuta ca experienta profesionala lucrarile realizate de mine si astfel sa-mi pot infiinta un pfa pt ca mi-ar lua mai putin timp si as fi impozitat mai putin.Mentionez ca am si grad de handicap gradul 1 , oare asta mi-ar aduce cine stie ce beneficii la infiintarea actelor sau la impozitare? Nu vreau decat sa-mi pot vinde tablourile cat mai repede si cat mai legal .
Nu , nu sunt suparat pe dvs. absolut deloc ,nu mi-ati dat absolut nici un motiv pentru care sa fiu suparat pe dvs, sunt suparat pe situatia de fata din fortele armate romane vizavi de seropozitivi .Am raspuns mai agresiv si probabil din cauza aceasta ati inteles ca as fi suparat pe dvs.In fapt eram si inca sunt suparat pe anumite realitati care nu au nici un fel de legatura cu activitatea prestata de mine in cadrul unei misiuni la bordul unui F-16.Referitor la faptul ca personajul pe care Cuba Gooding Jr il interpreta in filmul de care care am vb a fost reprimit in randurile armatei datorita unor fapte de eroism acu sincer nu mai inteleg nimic. Ce poate reprezenta mai eroic faptul ca esti constient ca poti sa mori si faptul ca o vei face atunci cand te urci intr-un avion care d.p.d.v. moral este mult depasit de avioanele inamice SU-33, Eurofighter ,Gripen, F-16 loturile mai noi decat cel 25 pe care il vom primi noi , si daca cele occidentale nu par probabil acum desi in politica totul e posibil ,cele rusesti cu siguranta vor fi mult mai bine dotate moral ca F-16-urile pe care le vom primi.Daca ai noroc poate ajungi intr-un Eurofighter ca pilot in fortele aeriene romane, daca nu , asta e , ti-ai indeplinit visul de a visa si de ati apara tara.Oricum chiar si intr-un avion inferior potential decat al unei forte inamice tot m-as sui stiind ca zbor in ROAF , pur si simplu statistica si calcule matematice care inclina mult spre faptul vei lua bataie de la un avion mult mai bine dotat nu ma fac sa ma sperii pt ca ma bazez pe talent ,curaj ,mandrie si orgoliu national.
Sincer eu ma supun primu la risc in cadrul unui conflict armat pt ca voi fi in prima linie .Acolo, sus, in aer , unde imi place mie .Daca noi , pilotii vom cadea , si probabil ca vom cadea daca ne ataca o forta militara superioara noua , atunci cei de la sol , statistic sunt mult mai putin expusi riscului .Asta au dovedit-o ultimele razboaie serioase(Iugoslavia si Irak).
Daca da , mi s-ar fi spus ca nu sunt destul de capabil sau chiar deloc sa intru in fortele aeriene pt a pilota un jet pe baza unor argumente ca cele aduse de utilizatoru trope_doi,dupa ce bineinteles as fi fost testat ,da as fi inteles , in fond si la urma urmei nici eu nu m-as fi suit intr-un jet de lupta stiind ca de la o anumita inaltime lesin blana, planta si nu mai pot face nimic sau cine stie patesc altceva mai rau sau mai putin rau care mi-ar fi afectat capacitatile de lupta ,n-as vrea sa fiu in lupta acolo un om de mamaliga pt ca e si viata mea in joc , dar tot as fi incercat sa trec toate testele pt care sa fi pilot de lupta .
Personal stiu , din experienta proprie ca din punct de vedere al performatelor fizice, psihice si de rezistenta sunt mult peste medie daca imi propun ,asa ca nu am si nici nu am avut niciodata un sentiment ca nu as putea reusii la testele armatei, mi-a fost frica ca voi fi respins ca voi fi seropozitiv, dar mi-am dat seama ca din moment ce sunt in stare sa trec orice test la fel ca toti cei care vor vrea sa intre in armata singurul motiv pt care nu as fi primit ar fi discriminare sau prostia , dar astea 2 au mers mana in mana daca am fost respins .Nu trebuie sa nu ai nici o boala pt a pilota un jet , pot sa pilotez un jet la fel de bine ca oricare altii care incearca ,iar faptul ca daca un student sau un pilot nu are o boala cronica sau care i-ar putea pune in pericol performantele in lupta acum asta nu inseamna ca nu ar putea sa faca un cancer in timpul academiei , dupa ,o epilepsie, sa ia vreo hepatita b, sa faca un diabet zaharat pe sistem nervos ,s.a.m.d.Dar daca ce ai , boala , nu iti afecteaza cu nimic performantele fata de un om sanatos sau obisnuit nu vad de ce nu ai fi primit , eu imi stiu limitele, imi stiu scopurile , iar daca prin randul unor medici,ofiteri exista teama ca voi murii si nu apuc sa imi fac cei 10 ani obligatorii de serviciu militar le spun ca nu mi-am propus sa mor in urmatorii 15-20 de anii.Daca exista teama asta si m-am intanlit cu ea e ca si cum mi-ar spune ca ,,Auzi ma , nu vrei sa mori , asa , putin acum." Sa imi propun sa mor in urmatorii 20 de ani e ca si cum mi-as propune acum si asta nu ma incanta deloc ,doar in cazul in care nu o fac pt tara.
Acest mesaj i s-a adresat cu predilectie ultilizatorului r.gabi, dar poate fi citit si raspuns la el de oricine crede de cuviinta ca vrea si poate .Oricum multumesc mult si utilizatorului trope_doi pt raspunsul edificator si luminant pe care l-a dat pe forum , m-a facut sa inteleg mai bine viata de pilot si de concurent la un loc in aviatie .Pt ultima oara in cadrul acestui mesaj va multumsc pt mesajele postate si va zic ca nu va urasc sau nu am nimic cu voi.Acum plec la fotbal ca poate ma relaxez asa dar am sa revin cu un mesaj si pt trope_doi.