avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate sncfr

Activitate sncfr

Răspuns la discuția Biroul de credit
Adriana, nu vezi ca e haos? Legile nu functioneaza, magistratii fac ce vor. Bancile? La fel, fac ce vor pt ca le lasa politicul. Ar trebui sa-l clonam pe Victor Orban! Si cu privire la problema ta: poti incerca sa iei un credit de la o alta banca si vezi cum sta treaba. Oricum nu cred ca au lasat baietii armele jos si cred cu regret ca o sa te caute sa-si recupereze banutii. Asa ca vezi, daca faci creditul, poate reusesc "baietii" sa afle unde lucrezi sa iti puna poprire. Personal nu as mai lua un credit pt nimic in lume. Cand intru in banca parca intru in cimitir! Ai atatea optiuni in a lua bani imprumut: CAR-urile din orasul tau. In Timisoara am identificat si am batut la poarta a 3 institutii de genu care sunt dispuse sa ma ajute. Numai bine!
O sa-i lasati prin testament bubele. Mori si daca nu se mai plateste creditul (rata), imobilul este executat silit. Imi veti spune: "bine, bine dar am asigurare de viata". Ha! Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
Răspuns la discuția dobanzi bancare
Vedeti tovarasi, politicienii nostri scumpi nu au fost in stare sa "repuna pe roate" legea caroliana. Sa vorbim de posibila introducere a legii falimentului personal?! HA! Bietii romani erau salvati doar cu legea postata mai sus si care are 70 ani. De la un DAE de 17%, daca ar scadea la DAE 8 % va puteti ce ajutor ar avea unul cu rata de 1000 de euro?! Deocamdata politicienii s-au chinuit sa "emita enuntul camatarului". Este strigator la cer!

www.avocatnet.ro/content/art...
Răspuns la discuția dobanzi bancare
Nu sunt jurist si cred cu tarie ca in Ro nu iti trebuie cunstinte temeinice juridice, ci doar pile temeinice. Am depus 100 pagini spete favorabile, avocatul banci asiderea, tot 100. Prima concluzie! Jumatate din tzara mi-ar da dreptate mie, cealalta lor. Adevarul poate fi numai unul, nu exista doua adevaruri sau o jumatate de adevar. Pe de alta parte, am impresia ca si doamna are un contract ca al meu: da, am avut 9,5% format exclusiv din cotatia interna a bancii. Daca OUG 50/2010 nu aparea nu cred ca banca crestea dobanda la 12% in cazul meu. S-au folosit de ordonanta ca sa transparentizeze. Da ce sa puna in lumina? Aparitia marjei de 10%?! Doamnelor si domnilor avocati, un contract este incheiat intre parti? Pai si atunci? Daca nu sunt de acord cu marja 10% de ce mi-o bagi pe gat? Abuzurile nu se opresc aici! Pe langa 10% marja la care se adauga cotatia euribor, au mai introdus un comision de administrare de 37 euro. Tot unilateral! Convingeti-ma ca ei, bancherii, avand speta de fata, nu pot mari la 15%, 20% etc! Juridic!

Speta 2 - nu am inaintat-o justitiei si bine am facut. Ar fi fost o pierdere de vreme. Contract 2005, ipotecar, "dobanda este compusa din marja la care se adauga euribor si care este 9%". Am luat istoricul euribor si am vazut ca atunci euribor era 2,27. Marja este simpla... 6, 73. Matematica asta o faci in clasa I, in a II-a treci operatiuni sofisticate (daca nu ma insel). La mine rata a mers numai in sus, 141, 143, 148, 151, 157, 160 euro. Azi e la 160. Nu trebuia sa fluctueze rata in functie de indicele euribor? Sus-jos... Convingeti-ma juridic ca nu am dreptate!
Este o situatie jennta. Rectorul nu vrea sa vorbeasca cu mine, pt simplu motiv ca el vrea sa ma dea afara. El este cel care a trimis o adresa la Mitropolia Banatului in care solicita aceasta. Adresa asta a fost ceruta de instanta si adus cu mare greutate!Jennt este faptul ca, UVT a devenit insufletita, adica am decizia semnata de el (rector), dar acum in procesul II nimeni nu e vinovat, doar institutia. Mi se pare strigator la cer! Desigur ca i-am facut plangere penala (de 3 luni). E complicata problema. Sa zicem ca se comporta ca niste dumnezei. asta e termenul cel mai potrivit. Eventula mea reclamtie la ITM ce repercursiuni ar avea asupra rectorului sau asupra UVT? Ms!
In calitatea de cadru didactic la Facultatea de Teologie din Timisoara (Universitatea de Vest din Timisoara) mi-a fost retras "sprijinul politic" (binecuvantarea) din parte Bisericii (exista un protocol incheiat intre Biserica Ortodoxa Romana si Minist Invatamantului), si m-am trezit pe drumuri (19 octombrie 2009), fara sa fac ABSOLUT NIMIC! Castig in instanta in ianuarie 2010. Fac cerere la care atesez minuta (in care dreptatea e de partea mea), rectorul ma reincadreaza pe postul si functia detinute anterior, decizie semnata de rector la 9 martie 2010. Imi da si banii: 25400 ron - din octombrie pana in aprilie inclusiv. Nu imi da ore, stat de functiuni (am fost, sunt (?) sef de catedra) etc. De atunci pana azi merg zilnic si semnez condica. Pana acum nu a venit sentinta! Azi am primit fluturasul, nu am banutii pe luna mai cu toate ca OFICIAL SUNT INCADRAT CA SI LECTOR SI SEF DE CATEDRA!!! Nu mi s-a comunicat o eventuala desfacere (din nou a CIM). Cazul a fost intens mediatizat in presa (introduceti pe google - viorel dorel chreciu UVT). Mai mentionez am intocmit azi (din nou) cererea de chemare in judecata a UVT pt a imi livra banii pe luna mai. Ce ma sfatuiti sa fac?
Angel 2007 a scris:

.
Codul Muncii Art. 277. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Art. 278. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind reintegrarea în muncă a unui salariat constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 1 an sau cu amendă.
Art. 279. - (1) În cazul infracţiunilor prevăzute la art. 277 şi 278 acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea persoanei vătămate.
(2) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.



Eu stiu ca sunt articolele 83, 84 din legea 168/1999. Gresesc? (de ce mentionati 277, 278?)
Am omis sa spun ca, CIM-ul era pe perioada nedeterminata.
Va multumesc!

Nu am luat banii pe o luna, respectiv luna februarie 2009. Am vreo posibilitate sa ii aduc in instanta cu ceva. Ori exista posiilitatea sa le cer banii pe un an? Sau exista varianta sa deschid proces cu ei pentru nerespectarea clauzelor minimale ale Codului Muncii si CIM-ului? Mai pe romaneste vreau sa le dau in cap, pt ca m-am purtat omeneste cu ei acum un an si vorba aceea "daca esti bun te iau de prost".
Am lucrat la o institutie bugetara.Acum un an mi s-a desfacut contractul de munca fara preaviz, fara specificarea motivului. Mai mult cand urma sa primesc salarul pe luna martie (10 martie), am primit vestea ca de pe 1 februarie eram data afara (cu acte). Toate acestea s-au intamplat acum exact un an. Mai pot sa agat cu ceva institutia asta? (Instante ceva. cum?)